Ετσι ολοκλήρωσε το κόλπο γκρόσο με τον Αλγκασίμ Μπα ο Ολυμπιακός (Vids)

Ετσι ολοκλήρωσε το κόλπο γκρόσο με τον Αλγκασίμ Μπα ο Ολυμπιακός (Vids)

Ο Ολυμπιακός έκανε οριστικά δικό του τον Αλγκασίμ Μπα, καθώς η ομάδα του από τη Γουινέα ενημέρωσε ότι δέχθηκε την πρόταση. Τετραετές το συμβόλαιο του παίκτη.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε οριστικά την πρώτη του μεταγραφική κίνηση για τη σεζόν 2021-22. Οι Ερυθρόλευκοι, μετά από σχεδόν 1,5 μήνα συζητήσεων και διαπραγματεύσεων, κατάφεραν να πάρουν το τελικό «ναι» από την ομάδα του Αλγκασίμ Μπα, καταφέρνοντας μια σπουδαία μεταγραφική επιτυχία. Καθώς η Ρενεσάνς από τη Γουινέα έδωσε την τελική έγκρισή της και ο ποδοσφαιριστής ανήκει και τυπικά στους πρωταθλητές Ελλάδος πλέον.

Ωστόσο, για να φτάσουμε σε αυτή την εξέλιξη, έπρεπε να γίνουν αρκετές ανατροπές και να υπάρξει υπομονή, αλλά και σωστοί χειρισμοί. Καθώς η περίπτωση του Μπα μόνο απλή δεν ήταν. Με τον Ολυμπιακό να… χαλάει τη δουλειά που είχαν «στήσει» οι Αφρικανοί κάτοχοι των δικαιωμάτων του, με σκοπό να πάρουν όσο περισσότερα λεφτά γινόταν.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός ουσιαστικά «έκλεψε» τον Μπα μέσα από το προπονητικό κέντρο της Γάνδης. Ο 18χρονος επιθετικός είχε φωτογραφηθεί με τη φανέλα της βελγικής ομάδας, είχε συμφωνήσει σε όλα και όπως φαινόταν, ήταν απλά θέμα χρόνου να ανακοινωθεί. Εκεί, ωστόσο, εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός, ο οποίος μέσω του Φρανσουά Μοντέστο, κατάφερε να φέρει τον ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα με άκρα μυστικότητα και να τον «δέσει». Για τα καλά.

Ο Μπα ήρθε στην Ελλάδα στις 17 Φεβρουαρίου. To10.gr αποκάλυψε την πληροφορία, αλλά και τη συμφωνία του παίκτη με τον Ολυμπιακό. Συμφωνία που κλείδωσε και τυπικά λίγες ημέρες μετά, με τον Αφρικανό να υπογράφει το πρώτο του συμβόλαιο με τους Ερυθρόλευκους. Ο ίδιος μίλησε για 5ετή συμφωνία, ωστόσο οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 4ετές συμβόλαιο. Το οποίο, ωστόσο, μόνο του δεν θα μπορούσε να έχει ισχύ, εάν δεν υπήρχε συμφωνία με την ομάδα που είχε τα δικαιώματά του.

Η Σενεσάνς από τη Γουινέα είχε συμφωνήσει να πουλήσει τον ποδοσφαιριστή στη Γάνδη με ένα ποσό κοντά στις 500.000 € και ποσοστό μεταπώλησης 25%! Με αυτόν τον τρόπο οι Βέλγοι μπόρεσαν να υπερκεράσουν τις προτάσεις της Μίλαν και της Ατλέτικο Μαδρίτης για τον ποδοσφαιριστή, αλλά και άλλων σημαντικών ομάδων που τον ήθελαν, μετά τις σπουδαίες εμφανίσεις του στο Κόπα Αφρικα Νέων του 2019, αλλά και σε άλλα τουρνουά με την Εθνική Γουινέας και την ομάδα του στην Αφρική.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε να αποκτήσει τον Μπα με μια συμφωνία που θεωρείται… «κλοπή» για τα δεδομένα της υπόθεσης. Καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν τον τρόπο να πείσουν τους Αφρικανούς να λάβουν ένα ποσό που δεν υπερβαίνει τις 150.000 € και ποσοστό μικρότερο από 20%. Επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά πως όταν θέλουν να κάνουν ένα deal, βρίσκουν τον σωστό δρόμο για να το ολοκληρώσουν. Οσο περίπλοκο κι αν είναι. Διότι μόνο απλό δεν είναι να αποκτάς ποδοσφαιριστές από την Αφρική, που μόλις ενηλικιώθηκαν, τους θέλουν ομάδες από τα top 5 πρωταθλήματα και τα δικαιώματά τους είναι σκόρπια σε απίθανες ομάδες και με τη FIFA μπαμπούλα και πάντα αυστηρή σε τέτοια θέματα.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας για την απόκτηση του Μπα ανοίγει την πόρτα για την πρώτη ομάδα στον νεαρό επιθετικό. Από την πρώτη στιγμή to10.gr σας είχε ενημερώσει ότι ο Πέδρο Μαρτίνς δεν μπορούσε να δεχθεί στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας τον παίκτη από του Γουινέα, όσο δεν ήταν και επίσημα «ερυθρόλευκος». Ο Μπα κάνει προπονήσεις με την Κ19 του Ολυμπιακού, αλλά τώρα που το θέμα λύθηκε, ο Μαρτίνς θα μπορέσει να τον τσεκάρει και στην πρώτη ομάδα. Καθώς δεν είναι μυστικό ότι στον Πειραιά θεωρούν ότι έχουν χτυπήσει φλέβα χρυσού με τον συγκεκριμένο «μικρό». Και θα τον δοκιμάσουν και στην πρώτη ομάδα.

Ηδη ο Μπα λειτουργεί και προπονείται ως παίκτης του Ολυμπιακού. Μάλιστα, ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα σε καθημερινή βάση, με σκοπό να είναι απολύτως έτοιμος για τη νέα σεζόν. Επαναλαμβάνουμε, πρόκειται για παίκτη που στον Πειραιά πιστεύουν ότι μπορεί να εξελιχθεί σε σπουδαία λύση. Μελλοντικά. Και για αυτό υπήρξε τόσο μεγάλη επιμονή στη μεταγραφή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ