ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός : Τα ζευγάρια του ντέρμπι

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός : Τα ζευγάρια του ντέρμπι

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό, το ψυχολογικό αβαντάζ κοντράρεται με έναν θιγμένο εγωισμό. Παλιοί συμπαίκτες, αντίπαλοι με φόντο (πιθανόν) τον φετινό τίτλο. To10.gr εξετάζει τα «ζευγάρια» του ντέρμπι.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην κατάκτηση του τρίτου πρωταθλήματος της Ιστορίας του, βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα (12 παιχνίδια πρωταθλήματος αήττητος) και έχει αέρα 2 βαθμών από τη δεύτερη ΑΕΚ. Αν θέλει όμως να πραγματοποιήσει το όνειρο της κατάκτησης της κορυφής πρέπει να κάμψει την αντίσταση του Ολυμπιακού τον οποίο υποδέχεται στην Τούμπα σε λίγες ώρες, πρέπει να αντέξει στην πίεση και το άγχος που γεννάει η απουσία του τροπαίου και η δυνατότητα της κατάκτησής του μετά από 33 χρόνια, πρέπει να νικήσει το ερυθρόλευκο γόητρο. Παραδοσιακά τα ντέρμπι στο γήπεδο της Τούμπας δεν προσφέρονται για θέαμα και πολλά γκολ. Το πάθος, η δύναμη, ο εγωίσμός είναι όσα παλεύουν στο χορτάρι για 90 λεπτά. To10.gr συγκρίνοντας τις δύο ομάδες, εντόπισε 5 ζευγάρια ομοιοτήτων που έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσετε.

Ίδια επιθετική συμπεριφορά των δύο ομάδων
Οι δύο ομάδες έχουν παρόμοια επιθετική συμπεριφορά όντας οι δύο καλύτερες παραγωγικά του πρωταθλήματος. Κι όταν λέμε επιθετική συμπεριφορά αναφερόμαστε, στα τέρματα, στο μέσο όρο σκοραρίσματος, στις ασίστ. Ο Ολυμπιακός με συνολική συγκομιδή τα 45 γκολ, σκοράρει 1 ανά 6,4 τελικές προσπάθειες. Ο ΠΑΟΚ από πλευράς του έχει σκοράρει στο φετινό πρωτάθλημα 44 γκολ και έχει μέσο όρο 1 τέρμα ανά 6,5 τελικές. Επιπλέον, αμφότεροι έχουν μοιράσει 26 ασίστ.

Ανσαριφάρντ – Πρίγιοβιτς
Οι Καρίμ Ανσφαριφάρντ και Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς βρίσκονται (μαζί με τον Πέδρο Κόντε του ΠΑΣ Γιάννινα) στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Superleague. Ο Ιρανός του Ολυμπιακού σκοράρει 1 γκολ ανά 3,6 τελικές προσπάθειες και ο Σέρβος 1 ανά 2,8. Φυσικά αμφότεροι είναι οι πιο παραγωγικοί παίκτες των ομάδων τους με αισθητή διαφορά από τους δεύτερους (Φορτούνη – Πέλκα αντίστοιχα). Και οι δύο αποκτήθηκαν τον περυσινό Γενάρη και αμφισβητήθηκαν εντόνως πριν καλλιεργήσουν μια ιδιαίτερη σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα και ως εκ τούτου κλειδώσουν τη θέση τους στο ρόστερ, τα ονόματά τους «φλέρταραν» με τις λίστες αποχωρήσεων, εν τέλει όμως έγιναν οι κορυφές των πυραμίδων, ενώ αμφότεροι είναι βρίσκονται μπροστά στην  πρόκληση του Μουντιάλ με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της χώρας τους.

Προτό – Πασχαλάκης
Οι Σίλβιο Προτό και Αλέξανδρος Πασχαλάκης εντάχθηκαν στο δυναμικό του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ προορισμένοι να έχουν δευτερεύοντα ρόλο στο ρόστερ, πίσω από τους Στέφανο Καπίνο στην πρώτη περίπτωση και Ροντρίγκο Ρέι στη δεύτερη. Ο 34χρονος γκολκίπερ του Ολυμπιακού όταν ο Καπίνο τέθηκε εκτός ομάδας φόρεσε τα γάντια του ως βασικός και έγινε αναντικατάστατος, έχοντας καταφέρει μάλιστα να κερδίσει και την εμπιστοσύνη του κόσμου της ομάδας σε μια εποχή ενδελεχής αμφισβήτησης. Πρόσφατα ψηφίστηκε και ανάμεσα στους τρεις κορυφαίους κίπερ της Άντερλεχτ τα τελευταία 22 χρόνια ιστορίας του συλλόγου. Από πλευράς του ο 28χρονος Πασχαλάκης έχει καταφέρει να κρατήσει την εστία του απαραβίαστη για περισσότερα από 900 λεπτά, έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ σε 10 παιχνίδια, έχει συνδέσει το όνομά του με το ιστορικό αήττητο σερί 15 παιχνιδιών σε όλες τις διοργανώσεις της ομάδας του.

Πέλκας – Μάριν
Ο Δημήτρης Πέλκας είναι το «επιθετικό» αποκούμπι της ομάδας του. Έχει σκοράρει επτά φορές στο πρωτάθλημα, έχοντας παράλληλα έξι ασίστ. Διανύει ίσως την κορυφαία σεζόν της καριέρας του, με βασικό κεκτημένο την εμπιστοσύνη του εκάστοτε προπονητή που αναλαμβάνει τα ηνία του ασπρόμαυρου πάγκου (εμπιστοσύνη που έψαχνε όλα αυτά τα χρόνια). Όσον αφορά το ντέρμπι δεδομένου ότι προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας έχει το ατού ότι γνωρίζει πολύ καλά τη σημασία των παιχνιδιών αυτών για τον κόσμο. Από πλευράς Ολυμπιακού, ο Μάρκο Μάριν έχει βρει δίχτυα έξι φορές, έχει μοιράσει 3 ασίστ και έχει σταθερά θετική παρουσία στην ομάδα (όταν εξοστρακίζει τον Πάρντο), έχοντας αποδειχθεί ο κρυφός άσος του προπονητή του σε πολλές αναμετρήσεις αλλάζοντας τα δεδομένα του αγώνα όταν επιστρατεύεται.

Βιεϊρίνια – Μιραλάς
Οι μεγάλες καψούρες της εξέδρας. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός αποχώρησε τον Γενάρη του 2012 μετά από 4 χρόνια (2008-2012) στις τάξεις του ΠΑΟΚ. Αποκαλεί «έρωτα» τον Δικέφαλο του Βορρά και έψαξε εναγωνίως την επιστροφή του, η οποία πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2017. Ο κόσμος της ομάδας τον έχει σε εξέχουσα θέση στην καρδιά του. Από πλευράς τους οι Ερυθρόλευκοι οπαδοί έχουν τη δική τους αδυναμία. Ο καλύτερους γι αυτούς, Κέβιν Μιραλάς έλυσε την βάρκα του το καλοκαίρι του 2012 και έπιασε ξανά λιμάνι τον περασμένο Γενάρη. Καλωσορίστηκε με πραγματική λατρεία από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Η διετής του παρουσία (2010-2012) στην ομάδα και τα πεπραγμένα του στο χορτάρι των έχουν αναγάγει σε έναν από τους πλέον αγαπητούς ξένους παίκτες της κερκίδας.

Μουλέν – Οφόε
Ο νεοαποκτηθείς άσος του ΠΑΟΚ, Τιμπό Μουλέν, ο αντικαταστάτης του Γκόικο Τσίμιροτ έχει κοινό παρελθόν με τον Βέλγο άσο του Ολυμπιακού Βάντις Οτζίτζα-Οφόε. Οι δύο παίκτες έχουν συνυπάρξει στη Λέγκια Βαρσοβίας στην μονοετή (2016-2017) θητεία του ερυθρόλευκου μεσοεπιθετικού στην πολωνική ομάδα, διατηρώντας μάλιστα φιλικές σχέσεις όπως υποδεικνύουν και οι κοινές φωτογραφίες τους στα social media. Με συνεργάτη τον Μουλέν, ο άσος των Ερυθρόλευκων κατάφερε να αναδειχθεί κορυφαίος σκόρερ των Πολωνών, ενώ μέχρι το 2017 κομμάτι της παρέας ήταν και ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο ΠΑΟΚ καλείται να αποδείξει ότι δίκαια διατρανώνει πως φέτος είναι η δική του χρονιά, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που το μόνο που έχει να κάνει είναι παίξει για τη φανέλα του, να παίξει με θάρρος και πάθος. Τα άνωθεν ζευγάρια μπορεί να κρίνουν την αναμέτρηση, μπορεί και όχι, εξάλλου ένα ντέρμπι είναι πάντα ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ποδοσφαιρική ιστορία των ομάδων…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ