Τι ισχύει με τις ισοβαθμίες στα Play Off

Τι ισχύει με τις ισοβαθμίες στα Play Off

Το10.gr εξηγεί ποια είναι τα κριτήρια που ισχύουν σε ενδεχόμενη ισοβαθμία στα Play Off.

Την Κυριακή θα διεξαχθεί η 8η αγωνιστική των Play Off και το τοπίο ενδέχεται να ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό. Ήδη, ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής και ο Αστέρας Τρίπολης θα τερματίσει στην τελευταία θέση.

Ο ΠΑΟΚ και ο Άρης θα μονομαχήσουν για τη δεύτερη θέση στην Τούμπα, ενώ ο Παναθηναϊκός κυνηγά την ΑΕΚ για την τέταρτη προνομιούχο θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Conference League.

Τι ισχύει όμως για τις ισοβαθμίες, είτε για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, είτε για το αθηναϊκό ντέρμπι; Ο κανονισμός αναφέρει:

Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες ισοβαθμούν, μετά την ολοκλήρωση της Φάσης των πλέι-οφ και πλέι-άουτ (Β΄ Φάση), θα εφαρμόζονται κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια:

1) Σε περίπτωση που από τον πίνακα βαθμολογίας προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος βοηθητικός πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει κατακτήσει σωρευτικά τους περισσότερους βαθμούς κατά την κανονική περίοδο και τα πλέι οφ / πλέι άουτ αθροιστικά).

2) Αν μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος βοηθητικός πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει την μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες κατά την κανονική περίοδο και τα πλέι-οφ / πλέι-άουτ αθροιστικά).

3) Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβαθμία ομάδων, τότε, για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος ειδικός βοηθητικός πίνακας με κριτήριο τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ