ΠΑΟΚ – Άρης 2-0: Δεύτερος ο ΠΑΟΚ με το έτσι θέλω

ΠΑΟΚ – Άρης 2-0: Δεύτερος ο ΠΑΟΚ με το έτσι θέλω

Με πέναλτι - δώρο του Κουμπάλκοφ άνοιξε ο δρόμος προς τη νίκη για τον ΠΑΟΚ ο οποίος επικράτησε με 2-0 του Άρη και ουσιαστικά κλείδωσε τη δεύτερη θέση στα πλέι οφ.

Το πέναλτι – «εφεύρεση» του Λευκορώσου διαιτητή Κουλμπάκοφ ήταν αυτό που , ουσιαστικά, χάρισε τη νίκη αλλά και την δεύτερη θέση στον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Τούμπας με τον Άρη. Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε με το γκολ του Ζίφκοβιτς στις καθυστερήσεις. Η φάση που έκρινε το παιχνίδι σημειώθηκε στο 66ο λεπτό, όταν και ο Σάσα έδιωξε καθαρά την μπάλα σε μαρκάρισμα πάνω στον Κρμέντσικ μέσα στην μεγάλη περιοχή.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, όμως, στην συνέχεια και ενώ είδε ξανά τη φάση μετά από υπόδειξη του VAR, άλλαξε την απόφαση του και προς γενική κατάπληξη έδωσε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων. Ο ΠΑΟΚ πήρε μια νίκη σε ένα μέτριο παιχνίδι, με μετρημένες στα δάχτυλα τις καλές στιγμές, μπροστά στις δυο εστίες. Ο Άρης εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα για την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου και περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη της αναμέτρησης

Εκπλήξεις ο Μάντζιος, αναμενόμενες επιλογές ο Γκαρσία

Ο Άκης Μάντζιος επεφύλασσε αρκετές εκπλήξεις, σε ότι αφορά την ενδεκάδα του ντέρμπι. Ο Έλληνας τεχνικός άλλαξε το σύστημα από 4-2-3-1 σε 3-4-3. Επίσης, ξεκίνησε στο βασικό σχήμα τον Ιωάννου, δίπλα στους Ρόουζ και Μπεναλουάν στο κέντρο της άμυνας, ενώ άφησε στον πάγκο τον Μάνο και ξεκίνησε τον Σίλβα στη κορυφή της επίθεσης. Αντίθετα, αναμενόμενες ήταν οι επιλογές του Πάμπλο Γκαρσία για το βασικό σχήμα. Ο Ουρουγουανός τεχνικός επέλεξε το ίδιο σύστημα, με τους Σβάμπ και Αουγκούστο στα χαφ. Νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα για τους γηπεδούχους ήταν ο Ουάρντα στην αριστερή πλευρά της επίθεσης και ο Σφιντέρσκι στη κορυφή.

Ξεκίνημα χωρίς φάσεις

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά και πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού στα πρώτα πέντε λεπτά, με ανάπτυξη κυρίως από αριστερά , με τους Γκάμα και Γκάνεα. Η ομάδα του Μάντζιου κέρδισε συνεχόμενα κόρνερ, τα οποία , όμως, πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Οι κιτρινόμαυροι συνέχισαν να πιέζουν ψηλά, όμως, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, χωρίς, πάντως, να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Κουέστα.

Παιχνίδι με λάθη

Οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων έκαναν αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις, ειδικά στη μεσαία γραμμή, σε ένα νευρικό παιχνίδι. Στο 23΄ο Ζίφκοβιτς σούταρε δυνατά, αλλά πολύ άστοχα, έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ο Μάντζιος ζητούσε από τους Γκάμα και Ματέο Γκαρσία να αλλάζουν συνεχώς πλευρές. Οι γηπεδούχοι είχαν την ανούσια κατοχή της μπάλας, ενώ ο Άρης προσπαθούσε να γίνει επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Στο 21ο λεπτό ο Ουάρντα βρέθηκε μόνος του στο έδαφος και οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι, με το διαιτητή σωστά να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 28΄ ο Βιεϊρίνια προσπάθησε να αιφνιδιάσει με μακρινό φάουλ τον Κουέστα, όμως, ο Ισπανός τερματοφύλακας απομάκρυνε σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο για τον ΠΑΟΚ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ματέο Γκαρσία με ωραία ατομική προσπάθεια , απείλησε την εστία του Πασχαλάκη, όμως, οι γηπεδούχοι απομάκρυναν σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση στο πρώτο μισό της αναμέτρησης.

Οι κινήσεις των κιτρινόμαυρων

Στα πρώτα δευτερόλεπτα, μετά από γύρισμα του Ζίφκοβιτς από δεξιά, ο Σφιντέρσκι προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως, ο Ρόουζ απομάκρυνε την μπάλα. Στο 50ο λεπτό ήταν η σειρά του Άρη να απειλήσει, όταν ο Γκάμα σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Πασχαλάκης μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 56ο λεπτό της αναμέτρησης ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε αλλαγές, προκειμένου να δώσει ώθηση στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του. Συγκεκριμένα, οι Μάνος και ο Μανσίνι πέρασαν στη θέση των Ματέο Γκαρσία και Σίλβα.

Αναγκαστική αλλαγή ο Βιειρίνια

Ο Βιειρίνια δεν κατάφερε να συνεχίσει το παιχνίδι, μετά από ένα μαρκάρισμα που δέχτηκε από τον Γκάμα και έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 60ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Λύρατζη να παίρνει τη θέση του. Ακόμα, στο παιχνίδι πέρασαν και οι Τσιγγάρας και Κρμέντσικ, αντί των Ουάρντα και Σφιντερσκι.

Πέναλτι- «εφεύρεση» από Κουλμπάκοφ

Στο 66ο λεπτό ο Σάσα έδιωξε την μπάλα, σε μαρκάρισμα πάνω στον Κρμέντσικ, μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο διαιτητής Κουλμπάκοφ αρχικά έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, στη συνέχεια, όμως, είδε τη φάση στο VAR και προς γενική έκπληξη υπέδειξε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Σβάμπ, ανοίγοντας το σκορ για τον ΠΑΟΚ.

Όλα για όλα από Μάντζιο

Ο Άκης Μάντζιος δεν είχε άλλη επιλογή, από το να τα παίξει όλα για όλα. Αμέσως μετά το γκολ, ο Έλληνας τεχνικός πέρασε στο παιχνίδι τους Μπερτόλιο και Μπρούνο, ενώ άλλαξε το σύστημα από 3-4-3 σε 4-2-3-1. Ο τεχνικός των γηπεδούχων απάντησε με την είσοδο του Μούργκ στη θέση του Σβάμπ. Στο 80ο μετά από γυριστό σουτ του Μάνου, ο Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό, ο Κουέστα απομάκρυνε σωτήρια τη μπάλα σε τετ α τετ με τον Κρμέντσικ.

2-0 από τον Ζίφκοβιτς

Ενώ οι παίκτες του Άρη είχαν βγει μπροστά για να ισοφαρίσουν, ο ΠΑΟΚ κατάφερε στις καθυστερήσεις να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Ζίφκοβιτς, που βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα των φιλοξενουμένων και μετά από πάσα του Μιχάι, έστειλε με προβολή την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (62′ Λύρατζης), Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Ροντρίγκο, Μπάμπα (86′ Μιχάι), Αουγκούστο, Σβαμπ (78′ Μουργκ), Ζίβκοβιτς Α., Ουάρντα (62′ Τσιγγάρας), Σφιντέρσκι (62′ Κρμέντσικ)

Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Μπεναλουάν, Ιωάννου (74′ Μπρούνο), Ρόουζ, Σούντγκρεν (73′ Μπερτόλιο), Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια (83′ Μήτρογλου), Γκάμα, Γκαρσία (56′ Μανσίνι), Σίλβα (56′ Μάνος)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ