Ξάνθη – Απόλλωνας 2-0

Ξάνθη – Απόλλωνας 2-0

Η Ξάνθη νίκησε 2-0 τον Απόλλωνα και είναι πλέον σε ευρωπαϊκή «τροχιά» καθώς ανέβηκε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Ο Λισγάρας άνοιξε το σκορ στο 55' και με αυτογκόλ του Αλμπάνη στο 78' έγινε το 2-0 για την ομάδα της Θράκης.

Η Ξάνθη πέτυχε σπουδαία νίκη επί του Απόλλωνα με 2-0 και η ακριτική ομάδα είναι πλέον στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας ξεπερνώντας τον Πανιώνιο. Οι γηπεδούχοι έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν μετά την κατάκτηση των τριών βαθμών ενώ σε ότι αφορά τον Απόλλωνα, η Ελαφρά Ταξιαρχία παραμένει στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για την παραμονή της στην κατηγορία. Η Ξάνθη κατάφερε να πάρει τη νίκη χάρη σε γκολ του Λισγάρα (55′) και αυτογκόλ του Αλμπάνη (78′), με την ομάδα της Θράκης να κάνει πολύ καλό δεύτερο μέρος.

Ο Απόλλωνας ήταν η ομάδα που είχε καλύτερα πατήματα στο πρώτο ημίχρονο και πρέπει να σημειωθεί πως οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά από το πρώτο λεπτό. Έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο το γκολ και είχαν την μπάλα στην κατοχή τους. Δεν χωρά αμφιβολία πως η Ελαφρά Ταξιαρχία είχε καλύτερη κυκλοφορία μπάλας, πίεσε την Ξάνθη και είχε μάλιστα μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κονέ έκανε την σέντρα από δεξιά, η μπάλα πέρασε από τους στόπερ της Ξάνθης, αλλά ο Στόουκς σούταρε άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής. Ήταν η καλύτερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους (31’) με τον επιθετικό του Απόλλωνα να μην μπορεί να πιστέψει την ευκαιρία που έχασε.

Άλλο ματς στο δεύτερο – καλύτερη η Ξάνθη

Το σκηνικό του ματς στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εκ διαμέτρου αντίθετο, καθώς η Ξάνθη ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του ματς, ειδικά μέχρι το 65’. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά το β’ μέρος, είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και κατάφεραν να προηγηθούν στο 55’. Σκόρερ της ακριτικής ομάδας ήταν ο Λισγάρας με κεφαλιά, μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Τριάδης.

Ο Απόλλωνας προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς στο τελευταίο εικοσάλεπτο αλλά και πάλι ο Στόουκς έχασε καλή ευκαιρία στο 70’ για να ισοφαρίσει. Η ομάδα της Θράκης κατάφερε τελικά να «κλειδώσει» τη νίκη της στο 78’, όταν ο Ντουρίτσκοβιτς εκτέλεσε φάουλ και ο Αλμπάνης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για να γίνει με αυτογκόλ το 2-0.

Η προσπάθεια του Απόλλωνα ξαναμπεί στο ματς δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς ο Ζίβκοβιτς είχε δύο πολύ καλές αποκρούσεις σε προσπάθειες του Στόουκς και του Αλμπάνη.

Το κλειδί: Η Ξάνθη μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Απόλλωνα.

Το10άρι: Ο Λισγάρας ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Θράκης και παίρνει τον τίτλο του κορυφαίου στο ματς.

Στον πάγκο: Ο Στόουκς ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι απογοητευτικός. Ο επιθετικός του Απόλλωνα έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του ούτε σε αυτό το παιχνίδι.

Γιατί κόουτς: Ο Απόλλωνας δεν μπορεί να σκοράρει κι αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για την Ελαφρά Ταξιαρχία και τον προπονητή της, Γιώργο Παράσχο.

Ξάνθη – Απόλλωνας 2-0

Διαιτητής: Σκουλάς.

Γκολ: 55’ Λισγάρας, 78’ Αλμπάνης (αυτογκόλ)

Κίτρινες κάρτες: 32’ Ντουρίτσκοβιτς, 44’ Καμαρά, 51’ Μπαξεβανίδης, 61’ Λισγάρας – 18’ Στόουκς, 53’ Μενδρινός

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Σβάρνας, Σιλά, Μεχία, Καμαρά, Κίκε (46’ Τριάδης), Ντουρίτσκοβιτς (84’ Μελιόπουλος), Μπρίτο (56’ Κάστρο), Γέντρισεκ.

Απόλλωνας: Τσόβιτς, Κοντοές (67’ Σιατραβάνης), Κύργιας, Ζησόπουλος, Στάθης, Κονέ (85’ Ντεβέσα), Παπάζογλου, Μενδρινός (80’ Ανιέτε), Ναδάλες, Αλμπάνης, Στόουκς.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ