Όταν ο Λυκογιάννης συνάντησε τον Μοντέστο

Όταν ο Λυκογιάννης συνάντησε τον Μοντέστο

Το τετ α τετ επί Ιταλικού εδάφους σε ένα απόγευμα σημαδιακό.

Δεν ξέρουμε αν πέρασε απο το μυαλό του ήδη να του κάνει δώρο ένα «εισιτήριο διαρκείας» της Κάλιαρι, ή τέλος πάντων να τον παρακάλεσε να τον… ξαναδεί σύντομα στο γήπεδο. Το σίγουρο όμως είναι ότι ο Μπάμπης Λυκογιάννης κάτι σχετικό θα πρέπει να το σκέφτηκε, χθες το απόγευμα, όταν διαπίστωσε πως στις κερκίδες του Ciro Vigorito υπήρχε μια «ερυθρόλευκη» παρουσία που έφερε μεγάλο γούρι και στον ίδιο αλλά και στην ομάδα του. Ο Φραν Μοντέστο.

Ο αρχισκάουτ του Ολυμπιακού βρίσκεται στην Ιταλία αυτές τις ημέρες, και αποφάσισε το απόγευμα της Κυριακής να παρακολουθήσει την αναμέτρηση της Μπενεβέντο με τη Κάλιαρι. Ένα από τα σημαντικότερα ματς της 35ης αγωνιστικής της Serie A. Κάτι σαν «τελικός παραμονής» για τις δύο ομάδες. Μια παρτίδα που η Κάλιαρι και ο Λυκογιάννης την έκαναν αποκλειστικά δική τους: Με γκολ –και τι γκολ- του Έλληνα άσου στο 52 δευτερόλεπτο άνοιξαν το σκορ οι Σαρδηνοί. Με νίκη 3-1 έφυγαν από την Καμπανία. Και βέβαια με ένα τρίποντο που εν πολλοίς ήταν η… μισή σωτηρία. Έφτασαν στους 35 βαθμούς, τρεις στροφές πριν από το φινάλε, άφησαν την Μπενεβέντο στους 31 και στη 18η θέση που παίρνει το ασανσέρ για τον από κάτω όροφο.

O Μοντέστο αγωνίστηκε με τα χρώματα της Κάλιαρι μια ολόκληρη 5ετία: 166 ματς και 5 γκολ από το 1999 ως και το 2004 που μετακόμισε στο Μονακό. Οι δεσμοί του λοιπόν με την ομάδα του Μπάμπη Λυκογιάννη είναι κάτι παραπάνω από ισχυροί. Διόλου τυχαίο λοιπόν ότι επέλεξε να δει το συγκεκριμένο παιχνίδι live. Και όσο για τον Έλληνα άσο που φέτος κάνει μια ομολογουμένως πολύ γεμάτη σεζόν εκεί (30 συμ, 4 γκολ, 2 ασίστ); Ίσως κάποιοι δεν το θυμούνται αλλά στα πρώτα του βήματα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, είχε τον Κορσικανό «δάσκαλο» στον αγωνιστικό χώρο. Συνυπήρξαν δυο χρόνια στο ερυθρόλευκο ρόστερ. Από το 2012 που ο Λυκογιάννης σε ηλικία 18 ετών ανέβηκε στην πρώτη ομάδα (κατόπιν υπόδειξης του Ερνέστο Βαλβέρδε) ως το φινάλε του ΄13 που ο νεαρός μπακ δόθηκε τότε δανεικός στον Λεβαδειακό.

Μοντέστο και Λυκογιάννης μάλιστα είχαν μπει «μαζί» ως αλλαγές σε εκείνο το ματς κυπέλλου της 25ης Ιανουαρίου 2012 με τον Πανιώνιο (4-0) όπου ο Έλληνας άσος έκανε το ντεμπούτο του με την Ερυθρόλευκη. Είχαν την ευκαιρία να τα πουν οι δύο τους από κοντά μετά τη λήξη του χθεσινού ματς. Είχαν ένα σύντομο τετ α τετ. Και ποιος ξέρει; Ίσως ο αρχισκάουτ των Ερυθρόλευκων να πρόλαβε να του πει πως το ίδιο απόγευμα Κυριακής, στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός εμφάνισε μια 11άδα με πέντε παιδιά από τα τμήματα υποδομής του. Σε μια (παραγωγική) διαδικασία που οι Πειραιώτες όχι μόνο την συντηρούν αλλά τις δίνουν ολοένα και μεγαλύτερη ώθηση στο πέρασμα των χρόνων.

Για την ιστορία: Ο Μοντέστο τον Φλεβάρη είχε παραχωρήσει μια ραδιοφωνική συνέντευξη σε σταθμό της Σαρδηνίας (Radiolina). Εκεί λοιπόν είχε ερωτηθεί ειδικά για τον Λυκογιάννη για τον οποίο και είπε πως «Ο Λυκογιάννης έπαιζε στους Νέους μας και για λίγο στην πρώτη ομάδα. Αρχικά έπαιζε ως μέσος και μετά ως αριστερός μπακ. Σημειώνει πρόοδο στην Κάλιαρι και τον παρακολουθούμε, γιατί χρειαζόμαστε Έλληνες παίκτες και αυτός έχει μεγαλώσει μαζί μας». Αν αυτό σημαίνει κάτι παραπάνω εν όψει των καλοκαιρινών μεταγραφών; Δύσκολα. Αυτή τη στιγμή ο 28άχρονος άσος με την χρονιά που έχει κάνει πρέπει να βρίσκεται σε… limit up καριέρας. Έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του ΄22 και η τιμή του ξεπερνά τα 3-4 εκατ ευρώ. Βεβαίως στο ποδόσφαιρο (και ειδικά σε εκείνο των μεταγραφών), ποτέ δεν λες ποτέ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ