Hλεκτρική καρέκλα: Τέσσερις προπονητές σε δέκα μήνες στον Παναθηναϊκό

Hλεκτρική καρέκλα: Τέσσερις προπονητές σε δέκα μήνες στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός σπάει... ρεκόρ στις απολύσεις προπονητών.

Κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα με τη χθεσινή απόφαση της διοίκησης του Παναθηναϊκού να ειδοποιήσει τον Λάζλο Μπόλονι πως η θητεία του στην ομάδα τελείωσε. Ήρθε λίγο πιο νωρίς απ’ το αναμενόμενο, αφού ήταν έτσι κι αλλιώς δεδομένο πως θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν. Η αποτυχία του ευρωπαϊκού στόχου δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε των playoffs έφερε και το φινάλε της σχέσης των δύο πλευρών.

Κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα και με το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός αλλάζει προπονητή. Επί Γιάννη Αλαφούζου οι πράσινοι έχουν συνεργαστεί συνολικά με δέκα προπονητές. Και οδεύουν προς τον ενδέκατο. Και με εννιά τεχνικούς διευθυντές. Και ίσως να πάνε για τον δέκατο, αν ο Πιέρ Ντρεοσί δεν παραμείνει στο πόστο του.

Αυτό, ωστόσο, που συμβαίνει τους τελευταίους μήνες δεν έχει προηγούμενο. Με τον νέο τεχνικό που θα έρθει λογικά εντός Μαΐου, οι πράσινοι… σπάνε το ρεκόρ αφού θα έχουν κάτσει στον πάγκο τους τέσσερις διαφορετικοί προπονητές μέσα σε διάστημα δέκα μηνών! Κι αν προσθέσουμε σε αυτούς και τον υπηρεσιακό Σωτήρη Συλαϊδόπουλο, φτάνουμε τους πέντε.

Ο Γιώργος Δώνης ήταν στον πάγκο της ομάδας μέχρι και τον Ιούλιο του 2020, αφού η σεζόν λόγω του κορωνοϊού πήρε… παράταση. Τον Δώνη διαδέχτηκε ο Ντάνι Πογιάτος, ο οποίος έκανε την προετοιμασία της ομάδας και έκατσε μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2020 όταν και απολύθηκε, έχοντας μόλις έναν βαθμό στο πρωτάθλημα. Τον διαδέχτηκε ο Λάζλο Μπόλονι, ενώ ενδιάμεσα και σε ένα παιχνίδι (αυτό με τον ΟΦΗ στην Κρήτη) είχε κάτσει προσωρινά στον πάγκο ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, που θα κοουτσάρει την ομάδα και στα δύο τελευταία παιχνίδια.

Ο Μπόλονι αποτελεί κι εκείνος παρελθόν από χθες το βράδυ και πλέον ο Παναθηναϊκός αναζητεί ακόμα έναν προπονητή, με την ελπίδα να μη χρειαστεί να τον αλλάξει μέσα σε λίγους μήνες, όπως συμβαίνει συνεχώς τον τελευταίο χρόνο.

Πάντως το ρεκόρ με τους περισσότερους προπονητές σε μία αγωνιστική σεζόν είναι το 2012/13. Τότε, το «τριφύλλι» είχε αλλάξει τέσσερις προπονητές, με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να αποχωρεί τον Νοέμβριο και τον Χουάν Ραμόν Ρότσα να αναλαμβάνει μέχρι τον Ιανουάριο. Ακολούθησε ο Φάμπρι, που επίσης δεν έβγαλε την χρονιά, με τον Γιάννη Βονόρτα να τον αντικαθιστά τον Μάρτιο και να συνεχίζει μέχρι το τέλος, προτού έρθει ο Γιάννης Αναστασίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ