Παναθηναϊκός: Ο Δρακωτός προετοιμάζει διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου

Παναθηναϊκός: Ο Δρακωτός προετοιμάζει διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου

To10.gr έθεσε σειρά ερωτημάτων στην πλευρά του ομογενή επιχειρηματία και πήρε απαντήσεις για την επανεμφάνιση του στην επικαιρότητα του Παναθηναϊκού.

Γιατί τώρα; Αυτό είναι το εύλογο ερώτημα μετά την ξαφνική επανεμφάνιση του Μάρκου Δρακωτού στην «πράσινη» ειδησεογραφία, μήνες μετά την προηγούμενη κίνηση του για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Τότε, τον Οκτώβριο του 2020 ο Γιάννης Αλαφούζος είχε αρνηθεί να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του και μετέφερε στον ομογενή επιχειρηματία πως αναζητεί μόνο συμπαίκτη και όχι αγοραστή.

To10.gr επικοινώνησε με συνεργάτες του Μάρκου Δρακωτού και ρώτησε για το τάιμινγκ της επιστολής προς τους οπαδούς του Τριφυλλιού, που δημοσιοποιήθηκε μέσω του Εθνικού Κήρυκα. Η απάντηση ήταν πως ο Δρακωτός υπενθύμισε την παρουσία του ως μία ενεργή λύση για το ιδιοκτησιακό, επειδή η ομάδα διανύει μία πολύ άσχημη περίοδο και στερείται προοπτικής.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του ομογενούς επιχειρηματία, η επόμενη ενέργεια του θα είναι η διοργάνωση μίας διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, ώστε να μάθουν όλοι στην Ελλάδα ποιος είναι ο Μάρκος Δρακωτός, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά και γιατί αποφάσισε να ασχοληθεί με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Είναι μία αναγκαία πρωτοβουλία από την πλευρά του Δρακωτού, αφού είναι λογικό στον ελλαδικό χώρο ένας Έλληνας της ομογένειας των ΗΠΑ, να μην είναι γνωστός και να εκφράζονται αμφιβολίες για το ποιον του και την οικονομική ευρωστία του.

Η επόμενη ερώτηση του «10» ήταν τι έχει αλλάξει σε σχέση με την προηγούμενη απόπειρα του Δρακωτού να πάρει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Επειδή η διάθεση του Αλαφούζου δεν έχει μεταβληθεί: συζητά για συμμετόχους, όχι για πώληση των μετοχών του.

Από την πλευρά του Δρακωτού μεταφέρθηκε ότι υπάρχει διαλλακτικότητα για είσοδο στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ υπό προϋποθέσεις, με ανάληψη του μάνατζμεντ και με συμφωνία που θα καταλήγει σε δεύτερο χρόνο στην πλειοψηφία των μετοχών. Ούτως ώστε να καμφθούν οι αντιρρήσεις του Αλαφούζου και να διαλυθούν οι επιφυλάξεις του για την αξιοπιστία του Δρακωτού.

Αξίζει να σημειωθεί ο Αλαφούζος έχει κάθε δίκιο να δυσπιστεί απέναντι σε κρούσεις από την ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ. Όταν στο παρελθόν ζήτησε ενίσχυση για την «Παναθηναϊκή Συμμαχία» από ομογενείς φίλος του Τριφυλλιού, έλαβε ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, ενώ κατά καιρούς υποψήφιοι Ελληνοαμερικανοί επενδυτές έγιναν… καπνός την ώρα που έπρεπε να αποδείξουν τη φερεγγυότητα τους. Για αυτό και η ΠΑΕ δεν θα αντιδράσει στην επιστολή του Δρακωτού, αφού δεν προσθέτει κάτι νέο στην υπόθεση.

Οπότε, είμαστε εν αναμονή του αν και πότε θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου, αφού ειδικά μετά την ιστορία με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ (τον τελευταίο γνωστό ενδιαφερόμενο), η δυσπιστία απέναντι σε ανθρώπους που είναι άγνωστοι, κρίνεται δικαιολογημένη. Από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μέχρι τους απλούς φιλάθλους, όλοι περιμένουν ισχυρά πειστήρια από έναν υποψήφιο επενδυτή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ