Η νέα βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ με βάση το δεδικασμένο στη Λεωφόρο

Η νέα βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ με βάση το δεδικασμένο στη Λεωφόρο

Με βάση το δεδικασμένο του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ και όσα συνέβησαν στη Λεωφόρο τον Μάη του ΄17, αλλάζουν τα πάντα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και την αναμενόμενη τιμωρία της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Και τι ισχύει πλέον στη Σούπερ Λιγκ, μετά τη μη τέλεση του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός; Θεωρητικά έχει μια διαδικασία μπροστά, πρακτικά όμως τα όσα συνέβησαν τον Μάη στο περίφημο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ με τον τραυματισμό του Βλάνταν Ίβιτς από αντικείμενο (ένα κουτάκι μπύρας) που εκτοξεύθηκε από την κερκίδα των γηπεδούχων.

Η ποινή που επιβλήθηκε στους Πράσινους ήταν:

1) Μηδενισμός για το συγκεκριμένο παιχνίδι.
2) Αφαίρεση τριών βαθμών
3) Αφαίρεση δύο βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα
4) Δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών
5) Πρόστιμο 41.500 ευρώ

Με δεδομένο ότι ο τραυματισμός του τέως τεχνικού του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, είναι ως γεγονός… καρμπόν με τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρθία στη Θεσσαλονίκη από το αντικείμενο που εκτόξευσαν οι οπαδοί του Δικεφάλου, το πιθανότερο είναι και η ποινή να είναι η ίδια.

Να μηδενιστεί ο ΠΑΟΚ λοιπόν για το ματς με τον Ολυμπιακό, να του αφαιρεθούν 3 βαθμοί από το φετινό πρωτάθλημα (έχει αλλάξει ο κανονισμός και έχει απαλειφθεί η αφαίρεση βαθμών απο το επόμενο πρωτάθλημα), να τιμωρηθεί η έδρα του (κεκλεισμένων) με δύο αγωνιστικές. Σε αυτή την περίπτωση η βαθμολογία θα γίνει:

1.ΑΕΚ  50
2.ΟΣΦΠ  49*
3.ΠΑΟΚ  49
4.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  42
5.ΞΑΝΘΗ  32
6.ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  32
7.ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  30
8.ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ  29
9.ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ.  29
10.ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  29
11.ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  26
12.Α.Ε.Λ.  25
13.ΛΑΜΙΑ  20
14.Α.Ο.Κ.  18
15.ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ.  16
16.ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  10

* Ο Ολυμπιακός έχει τιμωρηθεί πρωτόδικα με αφαίρεση τριών βαθμών για όσα συνέβησαν μετά το φινάλε της αναμέτρησης με την ΑΕΚ στο Φάληρο. Έχει όμως ήδη καταθέσει έφεση.

ΑΕΚ και Ατρόμητος επίσης αγωνίζονται αύριο και έχουν ματς λιγότερο.

Αυτό λοιπόν είναι πλέον το επικρατέστερο σενάριο για τη Σούπερ Λιγκ. Με βάση πάντα το δεδικασμένο της 17ης Μαϊου, και το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ που στιγματίστηκε από τον τραυματισμό του Βλάνταν Ίβιτς.

Το συμβάν εκείνο το βράδυ στη Λεωφόρο σημειώθηκε στο 54ο λεπτό της συνάντησης για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ περπατούσε μπροστά από τον πάγκο του κοιτάζοντας από την αντίθετη πλευρά, ωστόσο ένας ανεγκέφαλος από τις εξέδρες πέταξε ένα κουτάκι μπύρας προς το μέρος του, το οποίο τον τραυμάτισε στο κεφάλι.

Ο Σέρβος προπονητής έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας από τον πόνο, την ώρα που ένας σεκιούριτι του γηπέδου προσπαθούσε να συνετίσει τους οπαδούς σε εκείνο το σημείο.

Ο λογαριασμός του ΠΑΟΚ στο twitter δημοσίευσε και φωτογραφίες από τον Ίβιτς, την ώρα που δεχόταν πρώτες βοήθειες στα αποδυτήρια του γηπέδου από τον γιατρό του συλλόγου και από τον γιατρό του αγώνα.

Ακολούθως, ο Ίβιτς επιβιβάστηκε σε ασθενοφόρο με καροτσάκι και δεμένο κεφάλι και διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για περαιτέρω εξετάσεις.

Αναλυτικά τι προβλέπει ο Πειθαρχικός Κώδικας:

Άρθρο 15, παράγραφος 3ε του Πειθαρχικού Κώδικα

Εάν από την ρίψη αντικειμένων υπάρξει σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από έξι χιλιάδες ευρώ (6.000) έως ογδόντα χιλιάδων ευρώ (80.000). Στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) έως τρείς (3) αγωνιστικές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ