Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 1-1: Από μια γκολάρα κι από έναν βαθμό…

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 1-1: Από μια γκολάρα κι από έναν βαθμό…

Αστέρας και ΑΕΚ μοιράστηκαν από μια γκολάρα και από έναν βαθμό στην Τρίπολη (1-1). Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ άνοιξε το σκορ στο 56ο λεπτό, ενώ ο Κώτσιρας ισοφάρισε στο 63ο λεπτό.

Αστέρας Τρίπολης και ΑΕΚ έμειναν στο 1-1, σε ένα ματς που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αρκετές καλές στιγμές, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Η Ένωση προηγήθηκε με τον Ανσαριφάρντ, είχε τις ευκαιρίες να «κλειδώσει» τη νίκη και δεν το κατάφερε. Ο Αστέρας ισοφάρισε με το εντυπωσιακό γκολ του Κώτσιρα και στο φινάλε λίγο έλειψε να κάνει την ανατροπή και να πάρει τη νίκη, αλλά είχε για μοιραίο τον Μπαράλες.

H AEK ξεκίνησε το ματς με 3-4-3, με τον Μανόλο Χιμένεθ να αλλάζει πολλά πρόσωπα στην ενδεκάδα σε σχέση με το ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οι Κιτρινόμαυροι μπήκαν στο ματς πιο δυναμικά και κρατούσαν την μπάλα στα πόδια τους. Μάλιστα στο 17’ απείλησαν με τον Τάνκοβιτς. Γενικώς το ματς δεν είχε ρυθμό. Ο Αστέρας είχε δώσει την πρωτοβουλία στην ΑΕΚ, όμως δεν την άφηνε να απειλήσει και να φτάσει στην περιοχή του.

Δείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του ματς

Στο 35’ η Ένωση έφτασε κοντά στο να σκοράρει. Ο Τάνκοβιτς κινήθηκε ωραία έξω από την περιοχή των Αρκάδων, σούταρε με δύναμη με το αριστερό και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Ο Αστέρας από εκείνο το σημείο και μετά ανέβηκε. Αρχικά, βρέθηκε σε καλή θέση ο Άλβαρεζ και δοκίμασε το σουτ, με τον Αθανασιάδη να αποκρούει. Ενώ στο 44’ απείλησε με την εξαιρετική προσπάθεια του Μπαράλες, που δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας μπήκε με πιο επιθετική διάθεση. Στο 50’ λίγο έλειψε να ανοίξει και το σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Σίτο βρέθηκε ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι, αναγκάζοντας τον Αθανασιάδη σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Η Ένωση αφυπνίστηκε μετά από αυτή τη φάση και στο 56’ άνοιξε το σκορ! Μετά από εξαιρετική συνεργασία των Τάνκοβιτς, Αλμπάνη, η μπάλα έφτασε στον Ανσαριφάρντ που τελείωσε ιδανικά τη φάση, κάνοντας το 0-1! Αμέσως μετά το γκολ η ΑΕΚ είχε άλλες δύο τελικές. Δεν τις εκμεταλλεύτηκε και το πλήρωσε.
Στο 62’ ο Μουνάφο βρήκε πολύ ωραία τον Κώτσιρα, με τον άσο του Αστέρα να «κρεμάει» από πλάγια θέση τον Αθανασιάδη για το 1-1, με καταπληκτικό τρόπο! Μετά το γκολ του Αστέρα το ματς απέκτησε έναν ιδιαίτερο ρυθμό και έγινε πιο ανοικτό. Οι δύο προπονητές φρέσκαραν το βασικό τους σχήμα, με την ΑΕΚ να αλλάζει και διάταξη, πηγαίνοντας στο 4-3-3.

Στο 84’ οι Αρκάδες έχασαν τεράστια, διπλή ευκαιρία να κάνουν το 2-1. Μετά από σέντρα η κεφαλιά του Μπαράλες σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Καστάνιο αστόχησε εξ επαφής! Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή του ματς, που έμεινε στο 1-1, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται έτσι από έναν βαθμό.

Το κλειδί: Η αντίδραση του Αστέρα μετά το γκολ της ΑΕΚ.

Το 10άρι: Ο Μουνάφο. Πήρε πολλές πρωτοβουλίες και ήταν καταλυτικός για τον Αστέρα.

Στον πάγκο: Ο Βασιλαντωνόπουλος. Έκανε αρκετά λάθη και είχε ζητήματα από δεξιά.

Γιατί κόουτς: Η επιλογή του Χιμένεθ να παρατάξει την ΑΕΚ με 3-4-3 δεν του βγήκε. Ενώ δεν τον δικαίωσαν και όλες οι αλλαγές του, με την ομάδα του να χάνει τη συνοχή της στο δεύτερο μέρος.

Γκολ: 56’ Ανσαριφάρντ, 62’ Κώτσιρας

Κίτρινες: Καστάνο (90’+) – Γαλανόπουλο (79’), Βασιλαντωνόπουλο (80’).

Κόκκινες:

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς, 4-2-3-1): Τσιφτσής, Κώτσιρας, Σουάρες, Καστάνο, Αλβαρεζ (86’ Τασουλής), Μουνάβο, Μπελόκ (60’ Κανελλόπουλος), Τιλίκα (73’ Αλί Μπαμπά), Γκόμεζ (60’ Τζίμας), Σίτο (60’ Κρέσπι), Μπαράλες

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 3-4-3): Αθανασιάδης, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Μπακάκης (65’ Γαλανόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος, Σάκχοφ, Σιμάνσκι, Μιτάι (82’ Μαχαίρας), Τάνκοβιτς (65’ Σαρδέλης), Αλμπάνης (76’ Μάνταλος), Ανσαριφάρντ (76’ Κοσίδης)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ