ΑΕΛ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: «Αντίο» με ψηλά το κεφάλι (vid)

ΑΕΛ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: «Αντίο» με ψηλά το κεφάλι (vid)

Η ΑΕΛ με μια πολύ καλή εμφάνιση νίκησε με 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Αλκαζάρ και αποχαιρετάει τη Superleague με ψηλά το κεφάλι.

Η ΑΕΛ μπορεί την προηγούμενη αγωνιστική να ηττήθηκε από τον Βόλο και να έπεσε και μαθηματικά στη Superleague 2, όμως οι «βυσσινί» έδειξαν εξαιρετικό πρόσωπο στο τελευταίο και αδιάφορο ματς της σεζόν, νίκησαν με 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Αλκαζάρ και αποχαιρέτησαν τη Superleague με ψηλά το κεφάλι. Η ομάδα του κάμπου ήταν πολύ καλή από το ξεκίνημα, προηγήθηκε με γκολ των Ακούνια και Κολομπίνο, διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ της σκορ και ολοκλήρωσε με τρίποντο τη σεζόν.

Η ΑΕΛ τερμάτισε στην τελευταία θέση με 27 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΣ βγήκε ένατος με 35 και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε ποτέ με υποβιβασμό, ενώ κατά τη διάρκεια του ματς οι Ηπειρώτες κατέθεσαν καταγγελία για ρατσιστική συμπεριφορά του Μπέρτου στον Κάστρο, αλλά και μήνυση. Στο πρώτο ματς του Νίκου Ζιώγα στον πάγκο της ΑΕΛ μετά την αποχώρηση του Τζιανλούκα Φέστα, οι «βυσσινί» έδειξαν πολύ καλό πρόσωπο και πάλεψαν μέχρι τέλους για να κλείσουν με τρίποντο μια κακή σεζόν για τον σύλλογο.

Δείτε εδώ το LIVE και τα στατιστικά του ματς.

Όσον αφορά το ματς, οι δυο ομάδες δεν μπήκαν με ιδιαίτερη ένταση στο παιχνίδι τους στο πρώτο 5λεπτο, όμως στο 8ο λεπτό δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα σε Μπέρτο και Κάστρο, με τον δεύτερο να είναι έξαλλος και να θέλει να αποχωρήσει από το γήπεδο, ισχυριζόμενος ότι δέχθηκε ρατσιστική επίθεση απ’ τον Μπέρτο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Πέερσμαν.

Μετά τη φάση του 8ου λεπτού δεν έγινε κάτι αξιοσημείωτο μέχρι και το 22ο όταν ο Ακούνια σκόραρε για το 1-0, αφού έφυγε τετ α τετ στην κόντρα επίθεση με τη φάση να εξετάζεται από το VAR και εντέλει το τέρμα να μετράει κανονικά. Η ΑΕΛ μετά το πρώτο δεκάλεπτο ήταν καλύτερη στο ματς και το έδειξε με το τέρμα που πέτυχε, ενώ ο ΠΑΣ προσπαθούσε να ισορροπήσει την κατάσταση. Στο 26′ ο Πέερσμαν είχε την πρώτη ευκαιρία για τον ΠΑΣ, όμως δεν βρήκε την μπάλα για να την σπρώξει στα δίχτυα, ενώ στο 38ο λεπτό και κόντρα στη ροή του ματς, καθώς ο ΠΑΣ είχε την κατοχή της μπάλας, ο Κολομπίνο πέτυχε ένα φανταστικό γκολ και έκανε το 2-0 για τους «βυσσινί».

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε τον έλεγχο του ματς, με σκοπό να σκοράρει ένα γρήγορο τέρμα και να ξαναμπεί στο ματς, όμως η ΑΕΛ απείλησε πρώτη με σουτ του Χουσίνο που πέρασε άουτ. Μέσα σε 7 λεπτά όμως (48-54) ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε τρεις τελικές με τους Λώλη, Παντελάκη και Σάλιακα, όμως και οι τρεις πέρασαν εκτός εστίας.

Οι Ηπειρώτες σε όλο το δεύτερο ημίχρονο κυριάρχησαν, είχαν πολλές τελικές, ενώ μέχρι το 63ο λεπτό είχε ακόμη τρεις ευκαιρίες, με την κεφαλιά του Παμλίδη μετά από σέντρα του Σάλιακα που έφυγε μόλις άουτ να είναι η πιο μεγάλη στιγμή για την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη. Στο 70ο λεπτό ήταν η σειρά της ΑΕΛ να βγει στην κόντρα και να βρει καλή ευκαιρία με τον Μαϊδανό να σουτάρει, αλλά να αποκρούει ο γκολκίπερ του ΠΑΣ. 8 λεπτά μετά τη φάση του Μαϊδανού ο Παμλίδης απείλησε, όμως και πάλι η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς κατέληξε άουτ, όπως συνέβη και στο 88ο λεπτό σε σουτ του Κριζμάν, με την ΑΕΛ να κρατάει το μηδέν.

ΛΑΡΙΣΑ (Νίκος Ζιώγας): Σουλούκος, Ηλιάδης, Γιακιμόφσκι(65′ Μαϊδανός), Πινακάς(78′ Ντουρμισάι), Χουσίνο, Γρηγορόπουλος(90′ Χαλάτσης), Μπέρτος, Μαξιμένκο, Ακούνια(90′ Δακτύλας), Κολομπίνο, Νικολιάς

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Πήλιος(65′ Ελευθεριάδης), Παντελάκης, Σάλιακας, Πανουργίας(75′ Γροσδάνης), Πέερσμαν, Κάργας, Κάστρο, Λώλης(83′ Τριάδης), Κρίζμαν, Παμλίδης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ