Ντέρμπι «αιωνίων»… κάποτε: Τριετία… αιχμαλωσίας, με 18-6 (vids)

Ντέρμπι «αιωνίων»… κάποτε: Τριετία… αιχμαλωσίας, με 18-6 (vids)

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός την τελευταία τριετία, έχει κάνει… πελάτη του τον Παναθηναϊκό. Σε 10 παιχνίδια οι Ερυθρόλευκοι έχουν 6 νίκες (3 ισοπαλίες, 1 ήττα), με 18-6 γκολ!

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Ολυμπιακός το υποτιθέμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο για την 10η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Superleague. Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν… σμπαράλια την άμυνα του Τριφυλλιού και με πρωταγωνιστές τους Ελ Αραμπί και Μασούρα, οι οποίοι πέτυχαν από δύο γκολ, επικράτησαν των Πρασίνων με το εμφατικό 4-1.

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει κυριαρχήσει απόλυτα απέναντι στον Παναθηναϊκό και τον έχει μετατρέψει σε… πελάτη του. Συγκεκριμένα, από τη σεζόν 2018-2019 όταν άρχισαν να ορίζονται ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι, οι Ερυθρόλευκοι σε 10 αγώνες που έχουν δώσει οι δύο ομάδες, έχουν πετύχει 6 νίκες, τρία ματς έληξαν ισόπαλα, ενώ οι Πράσινοι πήραν μόλις μια νίκη.

Στο Καραϊσκάκη, ο απολογισμός του Ολυμπιακού μάλιστα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακός, καθώς σε πέντε αγώνες έχει 4 νίκες, ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο. Οι Πράσινοι δεν έχουν νικήσει στο Φάληρο.

Στην έδρα του Παναθηναϊκού, οι Πειραιώτες σε πέντε παιχνίδια έχουν πετύχει δύο νίκες, δύο ματς έληξαν ισόπαλα, ενώ το Τριφύλλι έχει πάρει μόλις μία νίκη απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό του. Σε αυτά τα δέκα παιχνίδια ο Ολυμπιακός έχει πετύχει συνολικά 18 γκολ, ενώ έχει δεχθεί μόλις 6.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τα παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο ομάδες τα τελευταία τρία χρόνια.

Στις 11/11/18 ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1, με τα γκολ των Κάτσε (61’) και Σισέ (90+5’).

Στον δεύτερο γύρο της σεζόν 2018/2019, οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 3-0 στο ΟΑΚΑ (σ.σ το παιχνίδι διεκόπη όταν ήταν στο 0-1, μετά την εισβολή οπαδών του Τριφυλλιού στον αγωνιστικό χώρο).

Στις 22/9/2019 ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό για τον πρώτο γύρο, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 1-1. Οι Πειραιώτες είχαν ανοίξει το σκορ με τον Γκερέρο (35’) και οι Πράσινοι είχαν ισοφαρίσει στο 90’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι από τον Γιοάν Μολό. Στο ματς του δεύτερου γύρου στο Καραϊσκάκη, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς νίκησε με 1-0, χάρη στο γκολ του Ελ Αραμπί.

Πέρσι, στα πλέι οφ ο Ολυμπιακός επικράτησε στο Καραϊσκάκη με 3-0, με γκολ των Γκιγιέρμε (5’), Ελ Αραμπί (21’) και Καφού (90+1’). Στο ΟΑΚΑ το παιχνίδι έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0).

Φέτος, στον πρώτο γύρο, παρότι οι Ερυθρόλευκοι παρατάχθηκαν με πολλές απουσίες, επικράτησαν με 1-0 του Τριφυλλιού, χάρη στο γκολ του Κώστα Φορτούνη (21’).

Στον δεύτερο γύρο, στο ματς που έγινε στη Λεωφόρο, οι Πράσινοι νίκησαν με 2-1. Οι Μαουρίσιο και Σανκαρέ είχαν σκοράρει για τον Παναθηναϊκό, ενώ από την πλευρά του Ολυμπιακού είχε μειώσει σε 2-1 ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Στα πλέι οφ, οι Πειραιώτες νίκησαν στο Καραϊσκάκη τον αιώνιο αντίπαλό τους με το επιβλητικό 3-1 και αυτή τη νίκη σφράγισαν και μαθηματικά την κατάκτηση του 46ου πρωταθλήματος.

Απόψε, στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των δύο ομάδων στη Superleague, ο Ολυμπιακός διέλυσε τον Παναθηναϊκό με 4-1. Δύο γκολ από Ελ Αραμπί και δύο από τον Μασούρα.

Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού έχει κυριαρχήσει απόλυτα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Εχει κάνει… πελάτη της το Τριφύλλι την τελευταία τριετία και έχει αποδείξει περίτρανα την ανωτερότητά της. Ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει ξεφύγει έτη φωτός από τους Πράσινους του Αλαφούζου.

Οι Πειραιώτες κάνουν συνεχώς βήματα προόδου, ενώ το Τριφύλλι κάνει βήματα προς τα πίσω. Τα στατιστικά δεν δείχνουν ντέρμπι αιωνίων, αλλά μια απόλυτη κυριαρχία των Ερυθρόλευκων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ