Γιώργος Μασούρας: Ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής (vids)

Γιώργος Μασούρας: Ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής (vids)

Νέα «μαγική» σεζόν για τον Μασούρα που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής. Τα επιτεύγματα του «φωνάζουν»… To10.gr αναλύει την χρονιά του Μασούρα που με το 3-4-3 εξελίχθηκε στο Νο1 «όπλο» του Πέδρο Μαρτίνς!

Έχουμε και λέμε. 48 συμμετοχές με 15 γκολ και 6 ασίστ. Και τι γκολ. Όλα «ένα και ένα»! Το πρόσωπο των δύο θριάμβων του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, ο MVP των πλέι οφ, ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής αυτή την στιγμή. Όποιος έχει διαφορετική άποψη ας τον «κοντράρει».
Έχουμε και λέμε ξανά λοιπόν. Με δικό του γκολ ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον Άρη στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Στο εντυπωσιακό 5-1 επί της ΑΕΚ, την αμέσως επόμενη αγωνιστική, πέτυχε δύο γκολ. Κόντρα στον ΠΑΟΚ στο ματς φιέστα σκόραρε και διαμόρφωσε το τελικό 1-0. Στην Λεωφόρο μέσα σε λίγα λεπτά στο ξεκίνημα του… ντέρμπι είχε βάλει ήδη δύο γκολ. Ακολούθησε και μια ασίστ, στο 0-3.

Ξεκινώντας από την αρχή της σεζόν, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, πέτυχε δύο γκολ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Αστέρα ερχόμενος από τον πάγκο. Σκόραρε στην Κρήτη με τον ΟΦΗ, έβαλε το κεφάλι του στη «φωτιά» για να ισοφαρίσει τον Βόλο (στο 4-1 στο Καραϊσκάκη), μπήκε στους σκόρερ του 6-0 στη Λαμία, βρήκε δίχτυα στο 5-1 επί της ΑΕΛ, σκόραρε και στο Καραϊσκάκη κατά του ΟΦΗ. Στην Ευρώπη πέτυχε το γκολ… πρόκρισης (τελικά) επί της Αϊντχόβεν, το 4-2 στο Καραϊσκάκη. Στο Λονδίνο έδωσε την ασίστ στον Ελ Αραμπί για το 0-1, όπως στο προπέρσινο 1-2 της πρόκρισης.

Αποτελεί βασικότατο μέλος του Ολυμπιακού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Στα 2,5 χρόνια που φοράει την ερυθρόλευκη ριγωτή έχει κάνει άλματα στην καριέρα του, έχει τρομερή αγωνιστική άνοδο και έχει προσφέρει τα μέγιστα στον Μαρτίνς. Τον Μαρτίνς που είδε στο πρόσωπο του τον άνθρωπο που μπορεί να εφαρμόσει το νέο σύστημα, το 3-4-3 με απόλυτη επιτυχία.

Αν ο Γιώργος Μασούρας, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, ήταν ένα σπουδαίο «εργαλείο» στα χέρια του Μαρτίνς μέχρι πρότινος, στο 3-4-3 είναι πολύτιμη μονάδα, είναι πρωταγωνιστής.

Ο Γιώργος Μασούρας που στα 27 του χρόνια ζει το όνειρο με τον Ολυμπιακό έχοντας κατακτήσει ήδη 2 πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο. Ετοιμάζεται το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ να κάνει την 49η φετινή συμμετοχή μια και είναι δεδομένο πως θα βρίσκεται στο βασικό σχήμα, έτοιμος να σκοράρει ξανά αν του δοθεί η δυνατότητα. Ή να «σερβίρει». Με τον Ελ Αραμπί άλλωστε έχουν αναπτύξει μια ξεχωριστή συνεργασία. Άκρως επιτυχημένη. Με τον ένα να δίνει στον άλλο και τούμπαλιν.

Βλέπετε, για να επιστρέψουμε στο 3-4-3 και στο πόσο πολύ ανέβασε τις μετοχές του Μασούρα, η εναλλαγή που γίνεται στην κορυφή της επίθεσης δίνει την δυνατότητα στον Έλληνα άσο να διακρίνεται ακόμη περισσότερο.

Ο Μασούρας που έχει όλο το πακέτο του σύγχρονου ποδοσφαιριστή που τα κάνει όλα! Μα όλα!

Ο Μασούρας που μέσα από το 3-4-3 απελευθερώνεται ακόμη περισσότερο και αυτό επιδρά ευεργετικά στον Ολυμπιακό. Δεν είναι τυχαίο πως από τότε που ο Μαρτίνς εφάρμοσε το 3-4-3 ο Μασούρας είναι το βασικό «όπλο» του Ολυμπιακού. Όχι ένα από τα βασικά, αλλά το βασικό!

Ο Μασούρας που έχει την πολυτέλεια να πατάει με άνεση περιοχή και να σκοράρει εύκολα. Που «βλέπει» γήπεδο για να βγει στην πλάτη της άμυνας και που μέσα από το 3-4-3 έχει πιο απελευθερωμένο ρόλο, ιδανικός να παίξει στο… ξέφωτο όπως είδαμε να συμβαίνει και 1-5 με την ΑΕΚ και στο χθεσινό 1-4. Έτοιμος όμως να «χτυπήσει» και τις κλειστές άμυνες, όπως συνέβη στο 1-0 με τον ΠΑΟΚ. Έχοντας την πολυτέλεια να έχει δίπλα του ένα υπερπαίκτη, τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Ο Μασούρας που θα μοχθήσει, θα μαρκάρει ασταμάτητα, θα τρέξει πολύ, θα παλέψει με τον αντίπαλο, θα βάλει τα πόδια του στη «φωτιά» για να πετύχει αυτό που θέλει. Ο Μασούρας που κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερος, ο ποδοσφαιριστής που θα ήθελε να έχει κάθε προπονητής. Ο ποδοσφαιριστής που κάνει τον προπονητή να νοιώθει τυχερός. Ο Μαρτίνς πόνταρε πάνω στον Μασούρα και δικαιώθηκε στο απόλυτο. Και ο Μασούρας εξελίχθηκε από ένας καλός Έλληνας παίκτης, στον καλύτερο. Γιατί αυτή την στιγμή ο «Μασουράο» είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης. Όποιος δεν το βλέπει, απλά δεν θέλει να το δει. Όπως δεν ήθελε και ο Φαν Σιπ όταν έβαζε τον κάθε πικραμένο να παίξει και άφηνε στον πάγκο τον Μασούρα. Αλλά αυτό δυστυχώς για την Εθνική μας, δεν έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ