Άρης: Το «όπλο» της ανασταλτικής λειτουργίας, το ρεκόρ στην Αθήνα και η 3η θέση

Άρης: Το «όπλο» της ανασταλτικής λειτουργίας, το ρεκόρ στην Αθήνα και η 3η θέση

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν την δεύτερη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα μετά τον Ολυμπιακό και τερμάτισαν τρίτοι για πρώτη φορά μετά την αγωνιστική περίοδο 1980-81, ενώ είχαν μόλις μια ήττα στα εκτός έδρας ντέρμπι στο Λεκανοπέδιο.

Η αγωνιστική περίοδος που ολοκληρώθηκε ήταν εξαιρετική για τον Άρη. Έστω και αν η εικόνα του στα Play Off δεν ήταν ανάλογη με αυτή της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Έστω και αν δεν κατάφερε να κατακτήσει το κύπελλο, το γενικό πρόσημο είναι κάτι παραπάνω από θετικό.

Η αλήθεια είναι οτι αν η κάθε ομάδα έπαιρνε οτι της άξιζε, ο Άρης θα έπρεπε να τερματίσει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ήταν, άλλωστε, στο μεγαλύτερο μέρος της αγωνιστικής περιόδου, η ομάδα που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις μετά τον Ολυμπιακό.

Παρά τα λάθη όμως, που έγιναν, αλλά και τα εμπόδια που συνάντησε, ο Άρης κατάφερε τελικά να τερματίσει στη τρίτη θέση της βαθμολογίας. Για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια.

Την αγωνιστική περίοδο 1980-81 οι κιτρινόμαυροι είχαν τερματίσει και πάλι στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Έχοντας συγκεντρώσει 43 βαθμούς σε 34 παιχνίδια, με διαφορετικό βέβαια, βαθμολογικό σύστημα.

Ακόμα, ο Άρης κατάφερε να εξασφαλίσει για 3η συνεχόμενη φορά τη συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Είναι κάτι που το κάνει για τρίτη φορά, καθώς το είχε πετύχει και τις περιόδους 1968, 1969 και 1970 καθώς και λίγα χρόνια αργότερα (1979, 1980 και 1981).

Το μεγάλο όπλο του Άρη τη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ήταν η ανασταλτική του λειτουργία. Ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα έχοντας δεχθεί μόλις 26 γκολ σε 36 παιχνίδια. Από αυτά, τα 16 τέρματα τα δέχθηκε στη κανονική διάρκεια και τα 10 στα Play Off.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε τη δεύτερη καλύτερη άμυνα μετά τον Ολυμπιακό, που δέχθηκε μόλις 19 τέρματα.

Ακόμα η επίδοση του Άρη στα εκτός έδρας παιχνίδια ήταν η καλύτερη του πρωταθλήματος. Δέχθηκε μόλις 14 γκολ σε 18 αναμετρήσεις μακριά από το γήπεδο του, ενώ  στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας είναι η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς με 15 γκολ.

Εξαιρετική ήταν και η επίδοση του Άρη στα εκτός έδρας παιχνίδια στην Αθήνα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός οτι για πρώτη φορά στην ιστορία του δεν ηττήθηκε,στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, σε παιχνίδι στο Λεκανοπέδιο.

Ακόμα, γνώρισε μόλις μια ήττα στα έξι ντέρμπι που έδωσε στην Αθήνα απέναντι σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Αυτή (1-0) από τους πρωταθλητές στη πρώτη αγωνιστική των Play Off.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ