Παναθηναϊκός: Η «κληρονομιά» που θα πάρει ο Γιοβάνοβιτς

Παναθηναϊκός: Η «κληρονομιά» που θα πάρει ο Γιοβάνοβιτς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα καθίσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού και θα έχει πάρα πολύ δύσκολο έργο να υλοποιήσει...

Ο Γιάννης Αλαφούζος κατέληξε στον αντικαταστάτη του Λάζλο Μπόλονι, αφού εξέτασε προσεκτικά τους υποψήφιους στην τελική λίστα του. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα είναι ο νέος προπονητής του τριφυλλιού και αναμένεται εντός της ημέρας να ολοκληρωθεί και τυπικά η συμφωνία με τον Σέρβο να αναλαμβάνει να επαναφέρει τους πράσινους στον δρόμο των επιτυχιών.

Το έργο του είναι εξαιρετικά δύσκολο. Για λόγους που δεν σχετίζονται απαραίτητα με τον ίδιο ή το βιογραφικό του, αλλά με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια…

Η αξιολόγηση του ρόστερ

Η πρώτη αποστολή του νέου προπονητή θα είναι η αξιολόγηση του ρόστερ, αφού ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να μην λάβει υπόψη του την έκθεση του Λάζλο Μπόλονι. Με εξαίρεση τον Ούφε Μπεκ, ο οποίος θα κληθεί σύντομα να λύσει το συμβόλαιο του, οι οποίοι παίκτες θα κριθούν από μηδενική βάση.

Ασφαλώς, ο νέος προπονητής θα μιλήσει με τη διοίκηση και θα ενημερωθεί, ωστόσο, εκείνος θα έχει τον πρώτο λόγο για να προβεί στις ενδεδειγμένες που θα αλλάξουν την εικόνα του Παναθηναϊκού.

Η συνεργασία με το επιτελείο

Το ρόστερ δεν είναι το μόνο που χρειάζεται αξιολόγηση, αλλά και το προπονητικό επιτελείο. Ο Λάλζο Μπόλονι δεν είχε μείνει ικανοποιημένος από τους συνεργάτες του και είχε εισηγηθεί στον Αλαφούζο την ανασυγκρότηση της προπονητικής ομάδας.

Βέβαια, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ επιθυμεί να έχει ένα γκρουπ ανθρώπων που θα δουλεύουν για τον Παναθηναϊκό και όχι για τον εκάστοτε προπονητή. Αλλά σίγουρα θα ακούσει τη γνώμη του ανθρώπου θα επιλέξει.

Διαταράχθηκε η λειτουργία των αποδυτηρίων

Ένα δύσκολο έργο για τον νέο προπονητή θα είναι η αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των αποδυτηρίων. Σε άλλα ζητήματα ο Λάζλο Μπόλονι μπορεί να έχει επιχειρήματα ή δικαιολογίες, αλλά στη διαχείριση των σχέσεων με τους παίκτες του απέτυχε παταγωδώς.

Επί των ημερών του Ρουμάνου, τα κρούσματα απειθαρχίας αυξήθηκαν κραυγαλέα. Ο νέος προπονητής θα χρειαστεί να αποκαταστήσει την πειθαρχία και να επιβληθεί με την προσωπικότητα του.

Λείπουν υπομονή και αποδοχή

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι στα… κάγκελα με τον Γιάννη Αλαφούζο και ένας προπονητής θα έχει να αντιμετωπίσει τη δυσπιστία, επειδή θα αποτελεί επιλογή του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ. Συνεπώς, όποιος και να αναλάβει την τεχνική ηγεσία, πρέπει να γνωρίζει σε ποιες συνθήκες έρχεται να δουλέψει.

Με ελάχιστη υπομονή από τους οπαδούς, χωρίς την αποδοχή τους και θα χρειαστεί να φέρει άμεσα αποτελέσματα για να κερδίσει χρόνο και να πετύχει. 

Προσαρμογή σε νέα ομάδα συνεργατών

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο προπονητής δεν θα είναι το μόνο νέο πρόσωπο στο «Καλαφάτης». Παρότι ακόμα ο Αλαφούζος δεν έχει συγκεκριμενοποιήσει τα πόστα και τους ανθρώπους που θα τα καλύψουν, εντούτοις είναι δεδομένο ότι στο ποδοσφαιρικό τμήμα θα προστεθούν στελέχη.

Ο νέος προπονητής θα υποχρεωθεί να δουλέψει μαζί τους, το πιθανότερο χωρίς να τους γνωρίζει και να αναζητήσει τον κώδικα επικοινωνίας μέσα από τη δουλειά. Μία διαδικασία με υψηλό βαθμό δυσκολίας και ενώ τα αποτελέσματα θα είναι αναγκαία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ