Παναθηναϊκός: Έτσι σκέφτεται το ρόστερ ο Γιοβάνοβιτς

Παναθηναϊκός: Έτσι σκέφτεται το ρόστερ ο Γιοβάνοβιτς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει «σκανάρει» το δυναμικό του Παναθηναϊκού και θέλει κάποιες αλλαγές.

Ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης του Γιάννη Αλαφούζου με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς περιστράφηκε γύρω από το ρόστερ του Παναθηναϊκού. Ο Σέρβος έχει τεκμηριωμένη άποψη για όλους τους παίκτες, αφού μπορεί να αρνήθηκε τον προηγούμενο Οκτώβριο να αντικαταστήσει τον Ντάνι Πογιάτος, αλλά στην άκρη του μυαλού του κράτησε το ενδεχόμενο ότι μπορεί να του ξαναδοθεί η ευκαιρία.

Για αυτό, από τη στιγμή που ο Γιοβάνοβιτς δεν δούλεψε κάπου τη σεζόν 2020-2021,είχε το χρόνο και παρακολούθησε τα περισσότερα παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Όταν, μάλιστα, ο Αλαφούζος τον προσέγγισε ξανά τον Μάιο για να συνεργαστούν, ο 59χρονος τεχνικός συγκέντρωσε πληροφορίες για τους παίκτες. Και στις συναντήσεις που είχε το Σαββατοκύριακο με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, εμφανίστηκε… μελετημένος για όλους.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο Αλαφούζος εξήγησε πως για οικονομικούς και αγωνιστικούς λόγους, δεν είναι δυνατόν να «ξηλώσει» όλο το δυναμικό και να το αντικαταστήσει. Ο Γιοβάνοβιτς δεν απαίτησε ένα ολικό ρεκτιφιέ, αλλά επισήμανε πως η ομάδα έχει «κατασκευαστικές» αδυναμίες και χρειάζεται ενίσχυση. Μία επισήμανση με την οποία συμφώνησε ο Αλαφούζος και έχει την πρόθεση να το κάνει.

Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο που θεωρεί ο Γιοβάνοβιτς ότι πρέπει να ενισχυθεί ο Παναθηναϊκός. Έχει δώσει μία εικόνα στον Αλαφούζο, αλλά η εφαρμογή του σχεδιασμού δεν έχει αρχίσει προς το παρόν, διότι εκκρεμούν και άλλες κινήσεις για το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Εξυπακούεται ότι τα χαρακτηριστικά των παικτών που θέλει ο Γιοβάνοβιτς, ανταποκρίνονται στην ποδοσφαιρική φιλοσοφία του. Ο Σέρβος τόνισε στον Αλαφούζος πως σκοπεύει να δημιουργήσει μία ομάδα που θα παίζει επιθετικά και θα είναι καλογυμνασμένη. Συνεπώς, έχει ανάγκη από ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν να υπηρετήσουν αυτό το στυλ.

Επιπλέον, σε κάποιες θέσεις οι προσθήκες είναι σίγουρες, γιατί αλλιώς δεν… βγαίνουν τα μαθηματικά. Στο κέντρο της άμυνας, υπάρχουν οι Βέλεθ, Πούγγουρας και Σένκεφελντ, με τον τελευταίο να χάνει την καλοκαιρινή προετοιμασία. Άρα, η απόκτηση στόπερ είναι βέβαιη. Αντίστοιχα, αν δεν επεκταθεί ο δανεισμός του Σεχ Νιας, ο μόνος αμυντικός χαφ είναι ο Κουρμπέλης, ο οποίος δεν έχει παίξει από τον προηγούμενο Δεκέμβριο. Απαραίτητη και εδώ η μεταγραφή.

Ασφαλώς, ο Γιοβάνοβιτς ξέρει το μπάτζετ που θα έχει ο Παναθηναϊκός και έχει άποψη για τη μεταγραφική ενίσχυση. Με τις διεργασίες για την ικανοποίηση των επιθυμιών του να αρχίζουν σύντομα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ