Ολυμπιακός: Ο Τικίνιο που ετοιμάζεται, οι δύο ακόμη δυνατές κινήσεις, ο Σισέ που φέρνει προτάσεις και οι γνώριμοι που επιστρέφουν

Ολυμπιακός: Ο Τικίνιο που ετοιμάζεται, οι δύο ακόμη δυνατές κινήσεις, ο Σισέ που φέρνει προτάσεις και οι γνώριμοι που επιστρέφουν

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός τρέχει ήδη για τους πρωταθλητές που ετοιμάζουν αλλαγές στο ρόστερ για ακόμη πιο ισχυρή ομάδα τη νέα χρονιά.

Δεν περίμεναν το τέλος της αγωνιστικής σεζόν στον Ολυμπιακό για να βάλουν σε εφαρμογή το μεταγραφικό πλάνο για την δημιουργία της ομάδας που θα επιδιώξει να φέρει άλλη μια επιτυχημένη χρονιά στους Πειραιώτες.

Εδώ και καιρό Μαρτίνς και διοίκηση έχουν θέσει σε εφαρμογή το πλάνο συνεχίζοντας την μεθοδική δουλειά που έχει κάνει τον Ολυμπιακό απόλυτο κυρίαρχο στην Ελλάδα και μια από τις σταθερές δυνάμεις της Ευρώπης που κάθε χρόνο πετυχαίνει σημαντικά πράγματα.

Πάμε όμως στο «ζουμί» και στο πως εξελίσσονται αυτή την στιγμή τα δεδομένα στον Ολυμπιακό. Η Νο1 περίπτωση που απασχολεί τον Ολυμπιακό είναι ως γνωστόν του Τικίνιο. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει την πρόταση του και περιμένει την απάντηση του Βραζιλιάνου. Υπάρχει η αισιοδοξία πως ο Βραζιλιάνος επιθετικός θα πει το «ναι» και σύντομα, μέχρι Πέμπτη-Παρασκευή θα έχουμε τα ευχάριστα νέα που θα φέρουν happy end. Με τον Τικίνιο ασχολούνται και άλλες ομάδες όμως αυτή την στιγμή το «πακέτο» που του προσφέρει ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να το κοντράρει καμία.

Ξέχωρα από τον Τικίνιο οι ερυθρόλευκοι ετοιμάζουν άλλες δύο, τουλάχιστον, δυνατές κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ τους. Η προσοχή είναι στραμμένη τόσο στα άκρα της επίθεσης, με έναν εξτρεμ που θα προσφέρει περισσότερη ποιότητα στην ομάδα και ένα μπακ που θα έρθει για να ενισχύσει τις ήδη υπάρχουσες λύσεις.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό στον Ολυμπιακό κάθε καλοκαίρι υπάρχει και ο παράγοντας πωλήσεις που μπορεί να φέρει νέα δεδομένα. Καμαρά, Σα και Σεμέδο βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» των προτιμήσεων ξένων συλλόγων που τους παρακολουθούν καιρό. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει πως θα έρθουν προτάσεις ή αν έρθουν προτάσεις θα καλύπτουν τα θέλω του Ολυμπιακού που ως γνωστόν δεν πουλάει αν δεν ικανοποιηθεί σε όλα τα επίπεδα στο 100%. Είναι αλήθεια πως αυτή την στιγμή φαίνεται ότι ο Καμαρά είναι αυτός που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να φέρει μια μεγάλη πρόταση στον Ολυμπιακό και να επιδιώξει να αγωνιστεί σε ένα πιο δύσκολο πρωτάθλημα κάνοντας ένα ακόμη μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Μέχρι να συμβούν όμως όλα αυτά, που και τα περασμένα καλοκαίρια ήταν πιθανά αλλά δεν συνέβησαν, ο προγραμματισμός του Ολυμπιακού κυλά χωρίς «εάν», έχοντας πάντως έτοιμες επιλογές και λύσεις εάν και εφόσον προκύψουν πωλήσεις.

Μεγάλο ενδιαφέρον εξάλλου παρουσιάζει η υπόθεση των στόπερ. Ο Ολυμπιακός έχει τους Σωκράτη, Σεμέδο, Αβραάμ, Μπα με τον τελευταίο να υπολογίζεται πως θα μπει προς το τέλος του Ιουνίου στην προετοιμασία αν όλα πάνε καλά στην αποθεραπεία του μετά την εγχείρηση που έκανε στη μέση. Ανοικτό ακόμη παραμένει το μέλλον του Αβραάμ το συμβόλαιο του οποίου ολοκληρώνεται αλλά η επιθυμία του Μαρτίνς να τον έχει και τη νέα σεζόν στην ομάδα φαίνεται πως τον οδηγεί στην παραμονή για ένα ακόμη χρόνο.

Από εκεί και πέρα, η περίπτωση του Σιόβα είναι ορθάνοικτη με τον Έλληνα άσο μετά τον υποβιβασμό της Ουέσκα να αναζητεί νέο σταθμό της καριέρας του και να έχει μιλήσει πρόσφατα ανοικτά υπέρ της επιστροφής του στον Ολυμπιακό. Ο Σιόβας που αν μη τι άλλο θα προσφέρει μια σπουδαία λύση για τα στόπερ στον Μαρτίνς εφόσον όντως δρομολογηθεί η επιστροφή του. Ο Μαρτίνς που θα πάρει μαζί του στην προετοιμασία και τον Μάρκοβιτς που επιστρέφει από τον δανεισμό του στην Παρτιζάν στην οποία έκανε εξαιρετική σεζόν.

Με δεδομένο πως ο Μαρτίνς έχει για τα καλά στο μυαλό του το 3-4-3 γίνεται εύκολα αντιληπτό πως θα χρειαστεί να έχει αρκετές επιλογές ώστε να μην αναγκαστεί να προχωρήσει σε αλχημείες και μεταθέσεις που δεν βοηθάνε την ομάδα όπως συνέβη με τον Εμβιλά.

Παράλληλα στην προετοιμασία της ομάδας αναμένεται να είναι και ο νεαρός Καλογερόπουλος που έπαιξε τα πρώτα του παιχνίδια στο φινάλε των πλέι οφ ενώ και για εκεί θα μπορεί να υπολογίζεται, υπο προυποθέσεις και ο Χολέμπας, εάν ανανεώσει για ένα ακόμη χρόνο το συμβόλαιο του.

Στα στόπερ που ανήκουν στον Ολυμπιακό είναι και ο Σισέ που ολοκλήρωσε τον δανεισμό του στην Σεντ Ετιέν και επιστρέφει. Το πιθανότερο όμως είναι πως δύσκολα θα μείνει καθώς οι καλές εμφανίσεις του στο Γαλλικό πρωτάθλημα έχουν ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων που ετοιμάζονται να κάνουν προσφορές στον Ολυμπιακό. Η αίσθηση που υπάρχει είναι πως δύσκολα ο Σισέ θα είναι και τη νέα σεζόν στον Ολυμπιακό αλλά όπως τονίσαμε και παραπάνω στις μεταγραφές τίποτα δεν μπορείς να προεξοφλήσεις. Εξάλλου από χθες Γαλλικά δημοσιεύματα βάζουν στο «κόλπο» τον Ολυμπιακό για τον 23χρονο στόπερ της Ίντερ, Γκραβιγιόν, που φέτος έκανε εξαιρετική σεζόν με την Λοριάν.

Ο Μαρτίνς σύντομα θα ενημερώσει όλους τους δανεικούς της ομάδας για το ποιοι θα μπουν στο «τεστ» της προετοιμασίας και ποιοι όχι ενώ όσον αφορά τον Φορτούνη και το έντονο φημολογούμενο ενδιαφέρον από Τουρκία και Σαουδική Αραβία ακόμη δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό. Ο Φορτούνης που έχει ένα πολύ καλό συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ