Παναθηναϊκός: Το καθοριστικό καλοκαίρι του Γιάννη Μπουζούκη

Παναθηναϊκός: Το καθοριστικό καλοκαίρι του Γιάννη Μπουζούκη

Ο Αλεξανδρόπουλος έκλεισε... Ο Χατζηγιοβάνης δρομολογήθηκε... Αλλά το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο Γιάννης Μπουζούκης, ο οποίος θα μπει στο τελευταίο έτος του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό και η διαχείριση του δεν έχει ξεκαθαρίσει...

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος συμφώνησε να ανανεώσει για τρία χρόνια. Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης ειδοποιήθηκε ότι θα του κατατεθεί πρόταση για πρόωρη ανανέωση για τρία χρόνια. Ο επόμενος στη σειρά είναι ο Γιάννης Μπουζούκης, το ταλέντο που δεν είχε την αναμενόμενη εξέλιξη σε σχέση με τις προσδοκίες που καλλιέργησε την πρώτη χρονιά του στη Superleague (2018-2019).

Ο Μπουζούκης έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2022, δηλαδή για άλλον ένα χρόνο. Ναι μεν ο 23χρονος μεσοεπιθετικός είναι κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό, αλλά είτε πρέπει να κληθεί για να επέκταση της συνεργασίας του, είτε η διοίκηση θα ψάξει πρόταση για να τον πουλήσει το φετινό καλοκαίρι.

Ασφαλώς, η κατεύθυνση θα εξαρτηθεί από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αυτός αξιολογεί το ρόστερ και θα εισηγηθεί τι θα συμβεί με κάθε ποδοσφαιριστή, ανάμεσα τους και ο Μπουζούκης. Όπως ο Σέρβος έδωσε εισήγηση για νέο συμβόλαιο στον Χατζηγιοβάνη.

Θεωρητικά, οι συνθήκες που διαμορφώνονται ευνοούν τον Μπουζούκη. Ο Γιοβάνοβιτς επιθυμεί να εφαρμόσει στον Παναθηναϊκό 4-2-3-1, σύστημα που περιλαμβάνει «δεκάρι». Άρα, ο Μπουζούκης μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή και να παίξει στη φυσική θέση του, χωρίς να χρειάζεται να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις άλλου ρόλου, όπως του εξτρέμ με τον Δώνη ή του box-to-box με τον Μπόλονι.

Από την άλλη, ο Γιοβάνοβιτς αναμένεται να ζητήσει την απόκτηση ενός έτοιμου επιτελικού χαφ. Δεν πρόκειται να στηριχτεί μόνο στον Μπουζούκη, όσο και αν τον πιστεύει. Ο νεαρός άσος παραμένει ένα στοίχημα, που ο Σέρβος και ο οργανισμός του Τριφυλλιού θέλουν να κερδηθεί, αλλά δεν ξέρουν την κατάληξη του.

Το καλοκαίρι του 2021 είναι κομβικό για τον Μπουζούκη, σε ότι αφορά την καριέρα του. Για πρώτη φορά η πλευρά του ποδοσφαιριστή σκέφτεται σοβαρά το μέλλον μακριά από τον Παναθηναϊκό, ακόμα πιο έντονα από το 2018, όταν ο Μπουζούκης ήταν έτοιμος να αποδεχτεί την πρόταση του Αστέρα Τρίπολης. Από την άλλη το Τριφύλλι έχει μία τελευταία ευκαιρία να αξιοποιήσει ίσως το μεγαλύτερο ταλέντο που ανέδειξε τα τελευταία χρόνια από την ακαδημία του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ