Παναθηναϊκός: Το ερωτηματικό δίπλα στον Λούκας Βιγιαφάνιες

Παναθηναϊκός: Το ερωτηματικό δίπλα στον Λούκας Βιγιαφάνιες

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς καλείται να επιλέξει σε ποια θέσει υπολογίζει τον Αργεντινό στο 4-2-3-1 που θα εφαρμόσει: επιτελικό χαφ ή εξτρέμ.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει οραματιστεί στο μυαλό του τον δικό του Παναθηναϊκό. Η βάση του Σέρβου προπονητή θα είναι το 4-2-3-1, όπως άλλωστε έχει εξηγήσει στους ανθρώπους του Τριφυλλιού στις συζητήσεις τους. Αυτό το σύστημα αρέσει περισσότερο στον 59χρονο τεχνικό και πιστεύει ότι ταιριάζει στο ρόστερ, πάντα με τις απαραίτητες προσθήκες στη θερινή μεταγραφική περίοδο.

Ο Γιοβάνοβιτς αναλύει το δυναμικό του Παναθηναϊκού με τους συνεργάτες του και εξετάζει ποιοι παίκτες θα τον βοηθήσουν και που. Ακόμα δεν έχει πάρει τις τελικές αποφάσεις του, ώστε να εισηγηθεί και στις μεταγραφές.

Ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα για τον Γιοβάνοβιτς είναι η αξιοποίηση του Λούκας Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος και αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά. Αλλά φέτος δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, κατά μέρος λόγω του τραυματισμού του που τον κράτησε εκτός για μεγάλο κομμάτι στην αρχή της προηγούμενες σεζόν. Καθώς και λόγω της κακής σχέσης του με τον Μπόλονι και του αγωνιστικού στυλ που πρέσβευε ο Ρουμάνος.

Το βασικό δίλημμα για τον Γιοβάνοβιτς είναι η θέση που θα χρησιμοποιήσει τον Βιγιαφάνιες στο 4-2-3-1. Είτε ως επιτελικό μέσο, είτε ως εξτρέμ. Ο «Βίγια» δεν έχει κρύψει ότι αισθάνεται πιο άνετα στα άκρα της επίθεσης, ενώ είχε πραγματοποιήσει τις καλύτερες εμφανίσεις του με τον Παναθηναϊκό στο δεξιό «φτερό», στην περίοδο του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Το σχέδιο του Γιοβάνοβιτς για τον Βιγιαφάνιες είναι άγνωστο. Είναι προφανές πως θα το μάθει πρώτος ο Αργεντινός και μετά οι υπόλοιποι. Ωστόσο, ο μεταγραφικός σχεδιασμός που θα εισηγηθεί ο Γιοβάνοβιτς στη διοίκηση θα αποκαλύψει τις προθέσεις του. Γιατί ανάλογα με το που θα υπολογίζει τον Βιγιαφάνιες, δύσκολα θα ζητήσει εξίσου παίκτη με υψηλό κόστος.

Πάντως, αν ο Γιοβάνοβιτς θελήσει να αξιοποιήσει τον Βιγιαφάνιες στον «άξονα», θα υπάρχει μία βασική διαφορά από την τακτική του Μπόλονι. Εκεί ο «Βίγια» έπαιξε ως «οκτάρι», οπότε είχε και πολλά ανασταλτικά καθήκοντα που τον ανάγκαζαν να καταναλώσει δυνάμεις. Στο σύστημα του Γιοβάνοβιτς, εάν παίζει ως δεκάρι, θα έχει λιγότερη δουλειά στον ίδιο τομέα και θα μπορεί να μένει πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ