Ολυμπιακός: Η «μάχη» των στόπερ και ο Πεδράο

Ολυμπιακός: Η «μάχη» των στόπερ και ο Πεδράο

Από τη μια Σεμέδο και Σισέ που έχουν… πέραση. Από την άλλη η ατζέντα του Μαρτίνς, οι προτάσεις από το «πάνω ράφι» και ο μεταγραφικός «πυρετός» σε εξτρεμ και χαφ.

Ένα ακόμη μεγάλο καλοκαίρι έχει ξεκινήσει για τον Ολυμπιακό. Τρεις προκριματικοί γύροι για να φτάσει εκεί που ανήκει, στις κορυφαίες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ. Μια αποστολή που δεν θα είναι και φέτος εύκολη. Με τον Ολυμπιακό να έχει μπει δυναμικά στο μεταγραφικό «παζάρι» με την απόκτηση του εντυπωσιακού Τικίνιο ισχυροποιώντας σε πολύ μεγάλο βαθμό την γραμμή κρούσης.

Την ίδια ώρα οι άνθρωποι της ομάδας δίνουν «μάχη» σε πολλά «μέτωπα». Η ενίσχυση στα εξτρεμ είναι Νο1 προτεραιότητα την ώρα που στα στόπερ και τα κεντρικά χαφ η προεργασία για να είναι έτοιμος για παν ενδεχόμενο συνεχίζεται. Σε μεγάλο βαθμό δείχνει να έχει ολοκληρωθεί.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Έξι περιπτώσεις για τα εξτρεμ δουλεύονται από τον Ολυμπιακό και ως γνωστόν, όσο οι μέρες κυλούν στο καλοκαιρινό «παζάρι» τόσο εμφανίζονται και νέες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις.

Ο Ντελ Καστίγιο και ο Ενταό, οι Ενκουντού και Ονιεκούρου, ο Γκεζάλ. Και το «διαμαντάκι» της Σάντα Κλάρα, ο Λίνκολν. Δύο μεταγραφές σε αυτή τη θέση θέλει ο Μαρτίνς, μια με την έναρξη της προετοιμασίας. Όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Στα στόπερ η κουβέντα παραμένει ανοικτή εξαιτίας της ζήτησης. Οι παίκτες του Ολυμπιακού φιγουράρουν, χρόνια τώρα στις ατζέντες κορυφαίων μάνατζερ και σπουδαίων συλλόγων. Ο Ολυμπιακός με τα τωρινά δεδομένα είναι «γεμάτος» στα στόπερ. Σωκράτης, Σεμέδο, Μπα, Σισέ, Μάρκοβιτς συν τον πιτσιρικά Καλογερόπουλο που θα μπει και αυτός όπως ο Σέρβος στην προετοιμασία. Αναμένεται η τελική εξέλιξη με Αβραάμ και Χολέμπας με τον δεύτερο όπως είδαμε και στο τελευταίο διάστημα της σεζόν που τελείωσε να μπαίνει στην εξίσωση των στόπερ στο 3-4-3.

Η ζήτηση λοιπόν που υπάρχει φέρνει τον Ολυμπιακό σε θέση… μάχης και στα στόπερ. Ο Σεμέδο ήδη επανήλθε δυναμικά στα μεταγραφικά «θέλω» ομάδων από το εξωτερικό. Η Πόρτο και η Σπόρτινγκ από την πατρίδα του, η Ρόμα του Μουρίνιο. Και ακόμη είμαστε στις αρχές Ιουνίου. Την ίδια ώρα ο Σισέ που επιστρέφει από τον δανεισμό του στη Σεντ Ετιέν είναι γνωστό εδώ και καιρό πως δύσκολα θα παραμείνει. Η παρουσία του στο γαλλικό πρωτάθλημα και οι καλές εμφανίσεις που έκανε θεωρείται δεδομένο πως θα φέρουν προτάσεις. Όχι μόνο από την Γαλλία. Χθες γράφτηκε στο εξωτερικό για την Φιορεντίνα, που όντως ενδιαφέρεται για τον Σενεγαλέζο.

Ο Ολυμπιακός δείχνει έτοιμος για να καλύψει ότι κενό παρουσιαστεί. Προσοχή. Δεν πρόκειται να… φύγει η μισή ομάδα. Όπως γίνονται αγορές έτσι γίνονται και πωλήσεις. Το βασικό για τον Μαρτίνς είναι να μην χαθεί η ομοιογένεια και να υπάρχει ο ισχυρός κορμός εν όψει των δύσκολων καλοκαιρινών αγώνων.

Ο Πορτογάλος τεχνικός που πάντως δεν ξεχνάει μια από τις αγαπημένες περιπτώσεις του για στόπερ. Τον Πέδρο Ενρίκε ή Πεδράο που «έπαιξε» και στο παρελθόν για τον Ολυμπιακό. Ο Βραζιλιάνος στόπερ της Γκιμαράες που την σεζόν που πέρασε έπαιξε δανεικός στην Σαουδική Αραβία. Δανεισμός που ολοκληρώθηκε επιστρέφοντας στην Γκιμαράες. Υπό προϋποθέσεις ο Πεδράο μπορεί να μπει ξανά στις επιλογές του Μαρτίνς. Μαζί με την γνωστή εδώ και καιρό περίπτωση του Σιόβα αλλά και τον Μπενατιά που έχει προταθεί ως ελεύθερος. Ο Μαροκινός πολύπειρος στόπερ που αναζητά το νέο σταθμό της καριέρας του.

Ο Ολυμπιακός κινείται μεθοδικά και αθόρυβα για να είναι πανέτοιμος για ότι χρειαστεί. Να καλύψει τις ανάγκες που έχει με το τωρινό ρόστερ και να έχει έτοιμες επιλογές εφόσον προκύψουν πωλήσεις. Όπως και στην περίπτωση των κεντρικών χαφ με τον Μαρτίνς να έχει πάντα στο μυαλό του την αγορά της πατρίδας του όπου υπάρχει δύο ενδιαφέρουσες επιλογές. Μπορεί πέρσι να μην του βγήκε με τον Πέπε, που θα είναι στο ραντεβού της 16ης Ιουνίου στο Ρέντη, όμως αυτά συμβαίνουν στις μεταγραφές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ