Ολυμπιακός: Τα «κλειδιά» του Ιούνη

Ολυμπιακός: Τα «κλειδιά» του Ιούνη

Οι δύο ημερομηνίες που σχηματίζουν το πρώτο… χρονοδιάγραμμα της νέας σεζόν για τον Ολυμπιακό

Μια ανοιχτή μεταγραφική υπόθεση που ήδη έχει σηκώσει μπόλικη σκόνη γύρω της. Και δεδομένα αρκετές δουλειές… εσωτερικού ως την ώρα που θα ανοίξει εκ νέου η πύλη του Ρέντη. Ο Ολυμπιακός μπήκε στην ευθεία για την έναρξη της προετοιμασίας του και οι μέρες που ακολουθούν αναμένονται ομολογουμένως με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Σαν εικόνες από το μέλλον.
Δύο ημερομηνίες κλειδιά μέσα στον Ιούνη για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Η 16η που αφορά στο πρώτο ραντεβού στο αθλητικό κέντρο για την εκκίνηση και φέρνει στο προσκήνιο τον πρώτο αντίπαλο στα καλοκαιρινά προκριματικά (2ος γύρος) του Champions League. Και η 25η που στέλνει την ομάδα στο Στανς της Αυστρίας για –διαδοχικούς- έξι φιλικούς αγώνες (ως την 4η Ιουλίου της επιστροφής) και για την οριστικοποίηση του πρώτου ρόστερ της σεζόν: Εκείνου που θα βουτήξει στα βαθιά και στο μονοπάτι των πρωταθλητών της κορυφαίας διοργάνωσης (20-21 Ιουλίου η πρώτη επίσημη αναμέτρηση).

Ρόστερ: +5, -2

Δύο ημερομηνίες που επί της ουσίας σχηματίζουν και το πρώτο χρονοδιάγραμμα: Θέλει ο Ολυμπιακός για παράδειγμα ως και την επόμενη Τρίτη (15/6) να έχει οριστικοποιήσει όλες τις υποθέσεις εσωτερικού του ρόστερ του. Να κλειδώσουν οι παραμένοντες (αναμένονται οι απαντήσεις από Χοσέ Χολέμπας και Αβραάμ Παπαδόπουλο που είτε θα συνεχίσουν σε φόντο Ερυθρόλευκο είτε θα κρεμάσουν τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια). Να κλειδώσουν οι «δανεικοί» που θα πάρουν μια δεύτερη ευκαιρία από τον Πέδρο Μαρτίνς (Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς, Πέπε Ροντρίγκες, Παπ Αμπού Σισέ και Νίκολα Τσούμιτς έχουν ήδη ειδοποιηθεί να είναι στη βάση τους).

Και βέβαια ως τότε να ξεκαθαρίσει και το τοπίο για ενδεχόμενες άλλες αποχωρήσεις: Ως τώρα δεν είναι πια εδώ ο «δανεικός» Μπρούμα (PSV) αλλά και ο Ούγκο Κάιπερς (δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα αλλά μετακομίζει στη Μαλίν υπό καθεστώς συνιδιοκτησίας). Αυτή τη στιγμή οι συσχετισμοί είναι: +5 (Τικίνιο, Μάρκοβιτς, Σισέ, Τσούμιτς, Πέπε) -2 (Κάιπερς, Μπρούμα) σε σχέση με το προηγούμενο ρόστερ. Αλλά υπάρχει ακόμη μια εβδομάδα μπροστά.

Η πρώτη κλήρωση

Την επόμενη Τετάρτη (16/6) όταν και θα ανακοινωθεί ο πρώτος αντίπαλος για τα προκριματικά, επί της ουσίας ανοίγει με έναν τρόπο και ο πρώτος αγωνιστικός κύκλος. Το πιθανότερο για τον Ολυμπιακό είναι να κληρωθεί με κάποιο νικητή ζευγαριού του πρώτου γύρου (μόνο η Ομόνοια μπαίνει απευθείας στο μπουκέτο των υποψηφίων αντιπάλων δίχως άλλο προκριματικό): Άρα και να δημιουργηθεί ένας φάκελος παρακολούθησης. Μια απαραίτητη προετοιμασία που για τους Ερυθρόλευκους πολλά καλοκαίρια τώρα μοιάζει με ιεροτελεστία. Δεν αναμένεται κάποια κλήρωση-βουνό στον δεύτερο γύρο. Το άγνωστο όμως είναι που επιβάλλει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή.

Και σεβασμό. Ομάδες σαν την Μπόντο Γκλιμτ (πρωταθλήτρια Νορβηγίας που ήδη ξεκίνησε στο νέο πρωτάθλημα και στον δεύτερο προκριματικό γύρο θα έχει 16 επίσημα ματς), τη Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ), την Ελσίνκι (Φινλανδία), τη Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο), την Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία) είναι στο… ερυθρόλευκο τόξο. Το φετινό οδοιπορικό στα προκριματικά είναι μακρύ, και επικίνδυνο. Επιβάλλεται λοιπόν προσοχή.

Οι διεθνείς και ο αντί-Μπρούμα

Και όσο για τις 25 του μήνα που οι πρωταθλητές θα πάρουν το αεροπλάνο με τελικό προορισμό το Στανς της Αυστρίας; Η ημερομηνία θεωρείται ορόσημο. Τότε θα μπουν στην προετοιμασία οι τρεις διεθνείς που μέχρι πρότινος έπαιζαν (Γιώργος Μασούρας, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Θανάσης Ανδρούτσος). Τότε είναι στόχος να έχει κάρτα επιβίβασης και ο winger που θα πάρει τη θέση του Αρμίντο Μπρούμα στο ρόστερ.

Αυτή είναι η βασική «ανοιχτή» μεταγραφική υπόθεση των ημερών στο λιμάνι. Για αυτή βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή η διοίκηση και ο Πέδρο Μαρτίνς. Εξετάζονται σοβαρά τέσσερις-πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, γίνονται συζητήσεις με ομάδες και ατζέντηδες. Υπάρχει μια ξεκάθαρη ζύμωση που θα δούμε που ακριβώς θα καταλήξει. Η ονοματολογία είναι ασταμάτητη και από ένα σημείο και έπειτα δύσκολη ακόμη και να την παρακολουθήσεις. Το μόνο βέβαια είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει μια δική του λίστα με υποψήφιους. Εκείνος πηγαίνει την… κουβέντα. Δεν ακολουθεί προτάσεις από ατζέντηδες κλπ.

Το πρόγραμμα των φιλικών

Στο μεταξύ μόνο η τυπική ανακοίνωση απομένει για την οριστικοποίηση όλων των φιλικών επί Αυστριακού εδάφους. Ο Ολυμπιακός από τις 26 Ιουνίου ως τις 3 Ιουλίου θα δώσει συνολικά έξι αναμετρήσεις με ομάδες που έχουν κυρίως την ίδια ανάγκη: ρυθμό εν όψει των προκριματικών αγώνων της Ευρώπης. Πως έχει ακριβώς το πρόγραμμα: 26/6) Βόλφσμπεργκερ (5η στο περσινό πρωτάθλημα Αυστρίας). 27/6) Κράσνονταρ. 29/6 Σάλτσμπουργκ (το ανακοίνωσε η πρωταθλήτρια Αυστρίας). 30/6) ΤΣΣΚΑ Σόφιας (το ανακοίνωσαν χθες οι Βούλγαροι). 2/7 ΟΥΦΑ. 3/7) Κραϊόβα (η ρουμανική ομάδα που έχει στο τιμόνι της, τον Μαρίνο Ουζουνίδη). Οι Ερυθρόλευκοι θα δώσουν ένα φιλικό ακόμη πριν μπουν στη μάχη των προκριματικών: 12-13 Ιούλη

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ