Παναθηναϊκός: Ο Μακέντα θα κάνει προετοιμασία πριν την… προετοιμασία (pics)

Παναθηναϊκός: Ο Μακέντα θα κάνει προετοιμασία πριν την… προετοιμασία (pics)

Ο Φεντερίκο Μακέντα θα δουλέψει εξτρά πριν τεθεί στη διάθεση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και νιώθει έτοιμος για την πιο παραγωγική σεζόν του στον Παναθηναϊκό.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς φρόντισε να δείξει με ξεκάθαρο τρόπο ότι υπολογίζει τον Φεντερίκο Μακέντα για τη νέα σεζόν. Όταν τα σενάρια για την πιθανή πώληση του Ιταλού στράικερ «φούντωσαν», ο Σέρβος προπονητής παρενέβη και επικοινώνησε στον Τύπο ότι οι φήμες δεν αληθεύουν.

Η εμπιστοσύνη του Γιοβάνοβιτς τόνωσε την αυτοπεποίθηση του Μακέντα. Διότι ενώ ο Ιταλός άκουγε και διάβαζε διάφορα, ξαφνικά ο προπονητής με τον οποίος δεν συνεργαστεί ακόμα, τον υπερασπίστηκε δημοσίως.

Πλέον, ο Μακέντα – ο οποίος έτσι και αλλιώς είναι ένας άνθρωπος με απαιτήσεις από τον εαυτό του – έχει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για να αποδώσει καλά. Να πραγματοποιήσει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του.

Στα 30 έτη του ο Μακέντα λειτουργεί επαγγελματικά και προσέχει. Προκειμένου να διατηρήσει το σώμα του σε καλή κατάσταση και να αντεπεξέρθει στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού, ο Ιταλός θα δουλέψει και πριν την πρώτη συγκέντρωση στο «Γεώργιος Καλαφάτης».

Ο Μακέντα σχεδιάζει να επισκεφτεί για λίγες μέρες ένα προπονητικό κέντρο στο Ρίμινι της Ιταλίας και να προπονηθεί εκεί. Το έχει επαναλάβει πριν δύο χρόνια και αυτό τον βοήθησε πολύ στη φυσική κατάσταση του.

Πρόκειται για το «Off Season Training Campo di Nest», το οποίο επιλέγουν κάθε χρόνο αρκετοί Ιταλοί ποδοσφαιριστές της Serie A και της Serie B.

Οι παίκτες δουλεύουν με γυμναστές σε ολιγομελή γκρουπ στο γήπεδο, στο γυμναστήριο και σε ασκήσεις στην παραλία με άμμο. Επίσης, τρέχουν και σε παρακείμενο λόφο, σε σημαδεμένη διαδρομή.

Παράλληλα, τους παίκτες επιβλέπει διαιτροφολόγος, ο οποίος επιμελείται τη διατροφή τους στο διάστημα της παραμονής τους στο προπονητικό κέντρο.

Εκτός από τον Μακέντα, έχουν δηλώσει συμμετοχή για κάποιες μέρες στο καμπ οι Γκαμπριέλε Ζάπα, Τζιατζιακόμο Μανιάνι, Λούκα Κλεμέντζα, Μάρκο Καλντερόνι και άλλοι συμπατριώτες του επιθετικού του Παναθηναϊκού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ