Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Χάλασε και ο Μπέος. Ο κανονικός θα υποχρέωνε το Πανθεσσαλικό να πληρώνει 1500 ευρώ το μήνα στην ομάδα του
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Θετικές ειδήσεις για τη νέα Τούμπα – Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ψήφισε το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο

To Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε την έγκριση του για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Θετικές ειδήσεις για τη νέα Τούμπα – Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ψήφισε το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο | to10.gr

Με ευρεία πλειοψηφία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για την ανακατασκευή του γηπέδου της Τουμπας. Στη συνεδρίαση της Πέμπτης (17/)  το ΕΧΣ τέθηκε σε ψηφοφορία και υπέρ ψήφισαν 17 σύμβουλοι, κατά ψήφισαν οι Αρβανίτης και Νασιούλας, ενώ λευκό ψήφισαν οι Ζαριανόπουλους, Κουράκης, Κωνσταντινίδης, Αηδονά, Ξενόπουλος, Καλφακάκου (σ.σ. με επιφυλάξεις) και Ρακάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο συγκατατέθηκε για τους πολεοδομικούς όρους με επιμέρους επισημάνσεις, ενώ απέρριψε τη μία και μοναδική ένσταση που κατατέθηκε, αφού κρίθηκε ως αβάσιμη.

Τώρα, ο φάκελος από το Δήμο Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να πέσουν οι τελικές υπογραφές για την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σημείωσε στην τοποθέτηση του:

«Είμαι συγκινημένος γιατί φτάνουμε σε ένα τελικό στάδιο μετά από τέσσερις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου για να δώσουμε την έγκρισή μας. Ετσι κλείνει ένας μακρύς κύκλος που συζητήσαμε κάθε είδους θέμα. Είναι ένα πρότζεκτ που πρέπει να γίνει, το αξίζει η πόλη, το αξίζει ο ΠΑΟΚ.

Η εισήγηση 20 σελίδων της κυρίας Δαδανιάδου είναι απόλυτα άρτιο. Θα οδηγήσει στο κανονιστικό πλαίσιο. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει σχέδιο, χρήζουν όλα αποφάσεων. Πλέον υπάρχει ο νόμος για το ΕΧΣ. Με άλλο τρόπο χτίστηκε το Καραϊσκάκη, με άλλο το γήπεδο της Λάρισας. Ίσως είναι κοντά με αυτό της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά εκεί δεν εκπονήθηκε Ειδικό Χωρικό Σχέδιο. Ο ΠΑΟΚ κατέχει 31 στρέμματα, το 2018 παραχωρήθηκαν για 99 χρόνια άλλα 29 στρέμματα. Συμπεριλαμβάνονται όροι για νηπιαγωγείο, για παιδικό σταθμό, ακόμη και για άλλο σχολείο, ο Δήμος θα απαιτήσει κάθε δημόσιος χώρος να παραδοθεί με δαπάνες του πρότζεκτ.

Δεν μπορώ να σας απαντήσω ακόμη πώς, υπάρχουν διάφορα πλάνα για να απορροφηθούν κονδύλια και ο κύριος Τζιτζικώστας είναι θετικός. Ακόμη και για το κολυμβητήριο υπάρχει πρόβλεψη να γίνει στέγη. Επίσης, θα υπάρχουν πολλές χρήσεις. Είδα μία μελέτη που κυκλοφορεί ενός νεαρού επιστήμονα και αναλύει τα οφέλη από ένα νέο γήπεδο και για τους αθλητικούς συλλόγους που δημιουργούν νέα έσοδα πέρα από τα εισιτήρια και για τους ιδιοκτήτες των γύρω ακινήτων. Θα υπάρχει η δυνατότητα για διάφορα event που θα αναβαθμίσουν την εικόνα της πόλης.

Το πρότζεκτ πρέπει να έχει βιωσιμότητα και περιμένουμε την εταιρία ειδικού σκοπού που θα συσταθεί ε την συμμετοχή του επενδυτή, του Ερασιτέχνη για να δούμε πώς θα κινηθεί. Βοηθάμε και τους άλλους συλλόγους, θα δούμε την διαδικασία ανακαίνισης του Κλ. Βικελίδης.

Είναι μία ιστορική στιγμή που ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα εγκρίνει το πλάνο και να πάμε στο επόμενο βήμα, στο σχέδιο και στην κατασκευή του γηπέδου και να είμαι τυχερός σαν τον πατέρα μου να εγκαινιάσω νέο γήπεδο».

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από