Αυτός είναι ο Βάτσλικ που θέλει ο Ολυμπιακός (vids)

Αυτός είναι ο Βάτσλικ που θέλει ο Ολυμπιακός (vids)

Ο Ζοσέ Σα μοιάζει να είναι κοντά στην πόρτα της εξόδου από τον Ολυμπιακό και οι Πειραιώτες ψάχνουν ήδη τον αντικαταστάτη του. Στην ερυθρόλευκη λίστα είναι πολύ ψηλά το όνομα του Τόμας Βάτσλικ, όπως αποκάλυψε to10.gr. Ποιος είναι όμως ο Τσέχος τερματοφύλακας;

Η ευρωπαϊκή αγορά έχει ξεκινήσει να κινείται για τα καλά και το… ντόμινο που έχει προκληθεί επηρεάζει άμεσα τον Ολυμπιακό όσον αφορά την περίπτωση του Ζοσέ Σα, ο οποίος φαίνεται πως θα αποτελέσει παρελθόν από τον πρωταθλητή Ελλάδας.

Η Ρόμα «κλείνει» τον Ρουί Πατρίσιο της Γουλβς και αυτή η μεταγραφή ουσιαστικά στέλνει τον Πορτογάλο τερματοφύλακα στο Γουλβερχάμπτον. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται και οι οριστικές εξελίξεις.

Φυσικά, ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος και έχει ήδη κάποια ονόματα πιθανών διαδόχων στη λίστα του. Ένα από αυτά είναι του Τόμας Βάτσλικ, όπως σας αποκάλυψε to10.gr, το οποίο μάλιστα απ’ ότι φαίνεται βρίσκεται πολύ ψηλά στη σχετική λίστα. Πιθανότατα ψηλότερα από όλους.

To10.gr σας παρουσιάζει τον Τσέχο γκολκίπερ, που μένει ελεύθερος από τη Σεβίλλη και έχει μπει στο στόχαστρο των ερυθρόλευκων.

Το προφίλ του Τόμας Βάτσλικ

Γεννημένος στις 29 Μαρτίου του 1989 στην Οστράβα, δηλαδή την τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Τσεχία, ο Βάτσλικ έκανε τα πρώτα του (ποδοσφαιρικά) βήματα στη Βιτκοβίτσε. Αρχικά στα τμήματα υποδομής της ομάδας και στη συνέχεια προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα, στην οποία κατέγραψε 33 συμμετοχές.

Το καλοκαίρι του 2010 πήρε μεταγραφή στην Βικτόρια Ζίσκοφ, με τη φανέλας της οποίας σημείωσε 40 συμμετοχές. Την πρώτη σεζόν στη δεύτερη κατηγορία του τσεχικού πρωταθλήματος έκανε 24 εμφανίσεις και τη δεύτερη σεζόν στην πρώτη κατηγορία 16, όμως στα μισά εκείνης της χρονιάς αποχώρησε για… Πράγα.

Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 2012 η Σπάρτα Πράγας τον έκανε δικό της και τον κράτησε για περίπου 2,5 χρόνια. Στους πρωτευουσιάνους ο Βάτσλικ κατέγραψε 94 συμμετοχές, από τις οποίες οι 13 ήταν στο Europa League.

Το καλοκαίρι του 2014 οι Τσέχοι τον παραχώρησαν στη Βασιλεία, στην ομάδα που έκατσε πιο πολύ απ’ όλες (4 χρόνια). Με τη φανέλα της ελβετικής ομάδας κατέγραψε 169 συμμετοχές, από τις οποίες οι 26 ήταν στο Champions League. Με τις εμφανίσεις του στη θητεία του στη Βασιλεία τράβηξε τα βλέμματα πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, όπως και της Σεβίλλης, που ήταν ο επόμενος σταθμός της καριέρας του.

Οι Ανδαλουσιάνοι τον αγόρασαν από τους Ελβετούς, καταβάλλοντας το ποσό των 6 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2018 και εδώ και 3 χρόνια είναι παίκτης τους με 93 ματς στις πλάτες του. Ωστόσο, μένει ελεύθερος από την ισπανική ομάδα μετά από μια «γεμάτη» τριετία.

Η εθνική και το φετινό Euro

Ο 32χρονος γκολκίπερ πέρα από τις επιτυχίες και τις διακρίσεις σε συλλογικό επίπεδο, μετράει και 38 συμμετοχές με την εθνική Τσεχίας. Μάλιστα, είναι ο βασικός (και αναντικατάστατος) τερματοφύλακας της εθνικής του ομάδας και παρόλο που το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα έχει δώσει μόνο ένα παιχνίδι, εκείνος κατάφερε να… κλέψει την παράσταση.

Συγκεκριμένα, στη νίκη της Τσεχίας επί της Σκωτίας (2-0), ο Τόμας Βάτσλικ πραγματοποίησε μια σπουδαία εμφάνιση και μαζί με τον Σικ ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού. Μάλιστα, οι εντυπωσιακές επεμβάσεις του στο εν λόγω παιχνίδι τράβηξαν τα βλέμματα όλης της Ευρώπης.

Οι διακρίσεις

Η καριέρα ενός τερματοφύλακα της κλάσης του Τόμας Βάτσλικ δεν θα γινόταν να μη συνοδεύεται με τίτλους, αλλά και προσωπικές διακρίσεις. Ο 32χρονος ποερτιέρε έχει κατακτήσει 6 τρόπαια, αλλά και μια προσωπική διάκριση.

Αναλυτικά στην καριέρα του ο Βάτσλικ έχει κατακτήσει 1 πρωτάθλημα και 1 Κύπελλο Τσεχίας (2013/14), 3 πρωταθλήματα Ελβετίας (2014/15, 2015/16, 2016/17) και 1 Κύπελλο, αλλά και το Europa League με τη Σεβίλλη (2019/20). Επίσης, το 2018 αναδείχθηκε κορυφαίος Τσέχος ποδοσφαιριστής!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ