Συμφωνία Ολυμπιακού με Κουντέ – «Μάχη» με τη Μάιντς

Συμφωνία Ολυμπιακού με Κουντέ – «Μάχη» με τη Μάιντς

To10.gr εξηγεί πώς ο Ολυμπιακός έπεισε τον Πιερ Κουντέ και τον έκανε σύμμαχο στις συζητήσεις με τη Μάιντς. Στο 1.5 εκατ. ευρώ η πρώτη κρούση.

Πιερ Κουντέ Μαλόνγκ. Ο παίκτης που θέλει ο Ολυμπιακός για τη μεσαία του γραμμή. Μια περίπτωση που αποκάλυψε to10.gr και η οποία αποτελεί βασικό θέμα συζήτησης στους Ερυθρόλευκους το τελευταίο διάστημα. Μια υπόθεση στην οποία οι πρωταθλητές αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά πως ξέρουν να κάνουν μεταγραφές πολύ υψηλού επιπέδου. Κάτω από τα ραντάρ.

Πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή η υπόθεση Κουντέ για τον Ολυμπιακό; Οι Ερυθρόλευκοι έχουν συμφωνήσει σε όλα με τον ποδοσφαιριστή. Ο 25χρονος χαφ θέλει να έρθει στην Ελλάδα. Θέλει να παίξει ποδόσφαιρο για τους πρωταθλητές. Και έχει πει το «ναι σε όλα». Μάλιστα, στη δική του περίπτωση έχουν γίνει επαφές πολύ προσεκτικές και με πολύ ξεκάθαρο τρόπο, ώστε να μην προκψουν τα προ τριετίας προβλήματα.

Ο Κουντέ έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του. Εχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό. Και θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στους Ερυρόλευκους, ολοκληρώνοντας την παρουσία του στην Μπουντεσλίγκα και τη Μάιντς, μετά από τρία χρόνια. Και μετά από ένα δεύτερο φετινό μισό, που προκάλεσε μεγάλες εντάσεις στις σχέσεις του με τον γερμανικό σύλλογο. Και απογοήτευση από τον ίδιο για τους χειρισμούς της ομάδας του.

Ο Ολυμπιακός  έχει ξεκινήσει επαφές και με τη Μάιντς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη συζήτηση έγινε για το ποσό του 1.5 εκατ. ευρώ. Αλλά η γερμανική ομάδα απάντησε ότι δέχεται να παραχωρήσει τον Κουντέ, αλλά με ένα ποσό που θα προσεγγίζει τα διπλάσια. Ανοίγοντας επί της ουσίας την κουβέντα και σημαίνοντας την έναρξη της διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο συλλόγων.

Είναι σαφές ότι η Μάιντς δεν θέλει να χάσει χωρίς να καρπωθεί όσο περισσότερα χρήματα μπορεί. Και αυτό είναι απολύτως λογικό. Διότι και ο ποδοσφαιριστής είναι πολύ υψηλού επιπέδου, αλλά και δαπανήθηκαν 7.5 εκατ. ευρώ πριν από τρία χρόνια, για να αποκτηθεί. Κάτι που σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα παιχνίδι με αριθμούς. Σε ευρώ.

Το τελικό αποτέλεσμα της «μάχης» των ευρώ, κανείς δεν μπορεί να το προδιαγράψει. Αλλωστε, μια διαπραγμάτευση κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πώς θα τελειώσει, όταν μόλις άρχισε. Αλλά αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι ο Κουντέ θέλει να παίξει στον Ολυμπιακό. Το έχει επισημάνει στους πρωταθλητές και έχει πείσει με τη στάση του πως το εννοεί.

Ενα δεύτερο δεδομένο είναι ότι δεν θέλει να μείνει στη Μάιντς. Ειδικά από τη στιγμή που τα  «έσπασε» με τον  νέο τεχνικό, Μπο Σβένσον. Αυτό οδηγεί και στο τρίτο δεδομένο. Καθώς το συμβόλαιό του τελειώνει σε έναν χρόνο, ο ίδιος δεν ανανεώνει. Αρα ή θα πουληθεί τώρα ή σε 6 μήνες υπογράφει όπου θέλει, ως ελεύθερος.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση αναμένονται σύντομα. Καθώς ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται να αποκτήσει τον Κουντέ, ασχέτως του τι μέλλει γενέσθαι με τον Μάντι Καμαρά. Θέλει έναν χαφ αυτής της ποιότητας και για αυτόν τον λόγο κινείται. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι Τιάγκο Σίλβα και Πέπε, ουσιαστικά ήρθαν για να φύγουν πάλι. Ενώ και η υπόθεση του Καμαρά, μπορεί να έχει εξέλιξη πολύ σύντομα.

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ: Ο Κουντέ είναι ένα όνομα που το τμήμα σκάουτινγκ έβαλε στο τραπέζι των συζητήσεων στον Ολυμπιακό. Αλλά η υπόθεσή του προχωράει διότι ο Πέδρο Μαρτίνς έχει άριστη άποψη για τον Καμερουνέζο. Και επ’ αυτού θα επανέλθουμε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ