Πιερ Κουντέ: Ένα «πολυεργαλείο» στα χέρια του Μαρτίνς (vids)

Πιερ Κουντέ: Ένα «πολυεργαλείο» στα χέρια του Μαρτίνς (vids)

Ο Ολυμπιακός συμφώνησε με τη Μάιντς για την απόκτηση του Πιερ Κουντέ και to10.gr παρουσιάζει τον δυναμικό Καμερουνέζο μέσο που θα προσφέρει ποιότητα, τρεξίματα, αλλά και γκολ στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν πριν μερικές μέρες, οι περισσότεροι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν στον Ρέντη, ενώ αναμένονται σύντομα και νέες… αφίξεις στο προπονητικό κέντρο των Πειραιωτών. Οι πρωταθλητές Ελλάδας μετά την απόκτηση του Τικίνιο, φουλάρουν για την ενίσχυση τους τόσο όσον αφορά τον εξτρέμ, αλλά και τον κεντρικό χαφ που θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς.

Όπως αποκάλυψε to10.gr πριν μερικές μέρες, οι ερυθρόλευκοι κατέθεσαν πρόταση για την απόκτηση του Πιερ Κουντέ και πλέον είναι μια ανάσα από την ολοκλήρωση της μεταγραφής του 25χρονου Καμερουνέζου μέσου, αφού τα βρήκαν και με τη Μάιντς στα 2 εκατ. ευρώ. Ο Ολυμπιακός κινήθηκε με άκρα μυστικότητα τις τελευταίες μέρες και τα βρήκε σε όλα με τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν και πιο συγκεκριμένα πριν τρία χρόνια όταν ακόμη αγωνιζόταν στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τότε, η μεταγραφή του δεν προχώρησε, παρά το γεγονός ότι και πάλι ο Ολυμπιακός πίεσε για να γίνει δικός του, με τη Μάιντς να είναι εκείνη που το 2018 κατέβαλε 7,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Ότι δεν έγινε όμως πριν τρία καλοκαίρια, φαίνεται πως θα γίνει φέτος, αφού ο Ολυμπιακός είναι κοντά σε συμφωνία και με τη γερμανική ομάδα, στην οποία έχει καταθέσει πρόταση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Ο Κουντέ είναι ένας ποδοσφαιριστής που αρέσει πολύ και στον Μαρτίνς, ο οποίος είναι αυτός που έδωσε το τελικό «ΟΚ» για να τον «κυνηγήσουν» οι Πειραιώτες.

Όσον αφορά τον ίδιο τον παίκτη είχε έναν τραυματισμό που τον πήγε πίσω φέτος, όμως γενικότερα είναι ένας μέσος από το πάνω ράφι, που μπορεί να κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό εφόσον φυσικά αποκτηθεί. Εξάλλου μιλάμε για έναν παίκτη που αγωνιζόταν στην Ατλέτικο Μαδρίτης και πουλήθηκε για 7,5 εκατομμύρια, ενώ είναι μόλις 25 ετών. Ο Κουντέ θα φέρει στοιχεία που έλειπαν από το παιχνίδι του Ολυμπιακού, ενώ αποτελεί και μια «ασφάλεια» σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Μαντί Καμαρά με μεταγραφή.

Όπως καταλαβαίνει κανείς μιλάμε για μια σπουδαία περίπτωση για τον Ολυμπιακό. To10.gr με αφορμή τις επαφές του Ολυμπιακού με τη Μάιντς, αλλά και τη συμφωνία με τον παίκτη για το συμβόλαιο του παρουσιάζει τον Καμερουνέζο διεθνή χαφ, που μπορεί να κάνει τα πάντα στο γήπεδο και να προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό αν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του.

Ποιος είναι ο Κουντέ

Ο Κουντέ είναι ένας ποδοσφαιριστής με χαρακτηριστικά που δεν συναντάει κανείς εύκολα, καθώς είναι ταχυδυναμικός για τη θέση που αγωνίζεται, έχει εξαιρετική ποιότητα με την μπάλα στα πόδια, ενώ διαθέτει και πολλά τρεξίματα. Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι ότι δημιουργεί για τους συμπαίκτες του, ενώ συχνά πυκνά βρίσκει και δίχτυα κάτι που εξιτάρει ιδιαίτερα τον Πέδρο Μαρτίνς.

Ο 25χρονος έχει 1.81 ύψος και βάρος 74 κιλά, ενώ είναι αριστεροπόδαρος. Γεννήθηκε στο Καμερούν και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Λίμπε, ενώ είναι διεθνής με την εθνική του ομάδα, μετρώντας 20 συμμετοχές και 1 τέρμα. Ο Κουντέ έχει περάσει δύσκολα στην πατρίδα του και παρά το ενδιαφέρον της ακαδημίας Intersoccer, έφυγε με σκοπό να βρει τη Γη της Επαγγελίας στην Ευρώπη. Μετά από πολύ προσπάθεια στην Ισπανία και μόχθο για να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και αφού δεν είχε ούτε να φάει ζώντας στο χωριό Αλαλπάρδο στη Μαδρίτη κοντά και παίζοντας ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην Αλκομπένδας. Εκεί ξεχώριζε και η Ατλέτικο που ρίχνει πάντα δίχτυα σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα στην Ισπανία τον έκανε δικό της. Η καριέρα του στην Ευρώπη ξεκίνησε ουσιαστικά τη σεζόν 2014-15 σε ηλικία, όταν αγωνίστηκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης Β’. Εκείνη τη σεζον είχε 29 ματς και 2 τέρματα, ενώ την επόμενη τις ίδιες συμμετοχές και ένα γκολ.

Μπορεί να μην σκόραρε τότε συχνά όμως ξεχώριζε, κάτι που είδαν και στην πρώτη ομάδα των ροχιμπλάνκος με αποτέλεσμα να τον προωθήσουν. Ωστόσο, το 2016-17 έφυγε δανεικός στην Εξτρεμαδούρα για να πάρει παιχνίδια και μια χρονιά αργότερα πήγε δανεικός στη Γρανάδα παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε την προετοιμασία με την πρώτη ομάδα της Ατλέτικο. Στον πρώτο δανεισμό ο Κουντέ είχε 32 συμμετοχές και 11 τέρματα, ενώ στη Γρανάδα μέτρησε 27 ματς και 5 τέρματα.

Η χρονιά στη Γρανάδα ήταν και αυτή που τον έστειλε με μεταγραφή στη Γερμανία και τη Μάιντς από την Ατλέτικο πριν τρία καλοκαίρια, με τους Γερμανούς να καταβάλλουν 7,5 εκατ, ευρώ. Ήταν εκείνο το καλοκαίρι που μιλούσε ο Ολυμπιακός με τον παίκτη αλλά και την ισπανική ομάδα για να τον κάνει δικό του, όμως εντέλει κατέληξε στη Γερμανία λόγω της «τρελής» πρότασης στη Μάιντς.

Από εκεί και πέρα ο Κουντέ είχε δυο καταπληκτικές χρονιές που τον έφεραν και στην εθνική Καμερούν να είναι βασικό μέλος. Στην πρώτη σεζόν έπαιξε 23 ματς στην Bundesliga, ενώ πέρσι 22 και σκόραρε και 4 τέρματα.

Ο τραυματισμός και η αλλαγή προπονητή

Η χρονιά που πέρασε όμως δεν ήταν η καλύτερη δυνατή για τον Καμερουνέζου χαφ. Ενώ τις δυο προηγούμενες σεζόν ήταν βασικό «γρανάζι» της Μάιντς και είχε εκτοξεύσει την καριέρα του, είχε έναν τραυματισμό στο γόνατο που τον πήγε πίσω. Ο Κουντέ έπαιξε σε μόλις 11 ματς με τη φανέλα της γερμανικής ομάδας, ενώ του στοίχισε και η αλλαγή προπονητή.

Η Μάιντς δεν πήγαινε καλά στο πρωτάθλημα και αναγκάστηκε να προβεί σε αλλαγή τεχνικού για να αντιστρέψει την κατάσταση. Ο νέος προπονητής, Μπο Σβένσον πήγε στην ομάδα την πλέον ακατάλληλη στιγμή, αφού ο Κουντέ ήταν τραυματίας, με αποτέλεσμα να χάσει τη θέση του και να μην έχει την εμπιστοσύνη που είχε μέχρι τότε.

Επέστρεψε παρόλα αυτά και αγωνίστηκε σε κάποια παιχνίδια, όμως υπήρχαν φανερές διαφορές με τον νέο τεχνικό με αποτέλεσμα, η μόνη λύση να είναι η μεταγραφή. Κάτι που δήλωσε και ο αθλητικός διευθυντής της Μάιντς, Μάρτιν Σμιντ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Κουντέ θα αποχωρήσει, όμως η γερμανική ομάδα θέλει να πάρει χρήματα πίσω, αφού τον είχε αποκτήσει από την Ατλέτικο για 7,5 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος έχει αποφασίσει να συνεχίσει στον Ολυμπιακό, ο Ολυμπιακός πιέζει τη Μάιντς και μοιάζει να έχει τον πρώτο λόγο για να τον κάνει δικό του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ