Τι είδαμε στο φιλικό της ΑΕΚ

Τι είδαμε στο φιλικό της ΑΕΚ

Θετικό ήταν το πρώτο δείγμα της... νέας ΑΕΚ του Βλάνταν Μιλόγεβιτς που έδειξε από την πρώτη αναμέτρηση τα σχέδια του για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Με το… δεξί ξεκίνησε η ΑΕΚ του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Έστω και σε φιλικό. Η Ένωση έβγαλε πολύ καλή εικόνα στο πρώτο της φιλικό επί ολλανδικού εδάφους, επικράτησε με 3-1 της Φιτέσε και κατάφερε να ξεκινήσει με νίκη την καλοκαιρινή της προετοιμασία.

Μία εμφάνιση από την οποία δεν μπορούν να βγουν πολλά συμπεράσματα, ωστόσο το πρώτο δείγμα της ΑΕΚ του Μιλόγεβιτς είχε θετικό πρόσημο και γεμίζει με αισιοδοξία εν όψει της συνέχειας…

Το… αναμενόμενο και δουλεμένο 4-1-4-1

Ο Σέρβος τεχνικός παρέταξε τους «κιτρινόμαυρους» με το… αναμενόμενο 4-1-4-1 το οποίο δουλεύει όλο αυτό το διάστημα με τους ποδοσφαιριστές του. Ο Σάκχοφ πήρε θέση μπροστά από την αμυντική τετράδα της ΑΕΚ, δίνοντας έτσι το… ελεύθερο στους τέσσερις ποδοσφαιριστές πίσω από τον Ανσαριφάρντ.

Σιμάνσκι και Γαλανόπουλος κράτησαν τις θέσεις τους στο κέντρο, την ώρα που οι Μάνταλος και Αλμπάνης απειλούσαν συνεχώς την ολλανδική άμυνα και δημιουργούσαν κινδύνους από τα «φτερά».

Ουσιαστική βοήθεια από τα μπακ

Ήταν ένα από τα μεγάλα (και πολλά) προβλήματα της ΑΕΚ την περασμένη σεζόν. Μπορεί να ήταν η πρώτη φιλική αναμέτρηση, ωστόσο η Ένωση έδειξε πως μπορεί να «δουλέψει» και με τα μπακ της, κάτι το οποίο δεν έκανε προηγουμένως.

Ο Μιχάλης Μπακάκης ανέβαινε και έδινε λύσεις μπροστά και μάλιστα κατάφερε και να σκοράρει ένα πολύ όμορφο γκολ, με το οποίο άνοιξε το σκορ. Από την άλλη, ο Μάριο Μιτάι βγαλε ωριμότητα, ενώ φάνηκε πως είχε δουλέψει πολύ το σώμα του, καθώς τόσο οι επαφές του, όσο και οι τοποθετήσεις του ήταν εξαιρετικές στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού.

Οι δύο ποδοσφαιριστές είχαν σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι της ΑΕΚ και φάνηκε πως μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά.

Θετικό το πρόσημο του Στάνκοβιτς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με το μεταγραφικό της απόκτημα, Στάνκοβιτς στην εστία της, από τον οποίο στην Ένωση περιμένουν πολλά.

Ο Αυστριακός τερματοφύλακας είχε (μικρό) μερίδιο ευθύνης στο γκολ των Ολλανδών, ωστόσο η εμφάνιση του ήταν καλή, καθώς κατάφερε να πραγματοποιήσει και μερικές καλές επεμβάσεις στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Μάλιστα, κατάφερε να δείξει και τις πολύ καλές του επαφές με την μπάλα στα πόδια, το οποίο είναι και ένα από τα στοιχεία που ώθησαν την ΑΕΚ στην απόκτηση του.

Η ευκαριά του Αλμπάνη

Κύρια πηγή κινδύνου μπροστά ήταν ο Χρήστος Αλμπάνης ο οποίος έκανε «άνω – κάτω» τους Ολλανδούς, ειδικά στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού. Ο Έλληνας εξτρέμ δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα της Φίτεσε και κατάφερε να σκοράρει και το νικητήριο τέρμα, όπως αποδείχτηκε.

Μία εμφάνιση, με την οποία ο Αλμπάνης έδειξε πως μπορεί να έχει ουσιαστική επίδραση στην ΑΕΚ του Μιλόγεβιτς. Μένει να φανεί, εάν η εμφάνιση του στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας θα έχει και συνέχεια…

Ίδιοι παίκτες, άλλη ομάδα

Με τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές η ΑΕΚ έκανε μία από τις χειρότερες της σεζόν των τελευταίων ετών. Μία ομάδα που δεν ήταν… ομάδα. Μπορεί να ήταν το πρώτο φιλικό, ωστόσο η ΑΕΚ του Βλάνταν Μιλόγεβιτς έδειξε πως βρίσκεται σε καλό δρόμο, καθώς παρουσίασε εικόνα κανονικής ομάδας.

Εκτός του Στάνκοβιτς, οι υπόλοιποι παίκτες ήταν και στο ρόστερ της περασμένης σεζόν. Και αυτή η εμφάνιση απέδειξε πως όντως έχει γίνει κανονική δουλειά από τον Σέρβο τεχνικό των «κιτρινόμαυρων», την ώρα που η διοίκηση ετοιμάζει νέες αφίξεις μετά τον ερχομό του Γιώργου Τζαβέλλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ