Ανησυχία για Τικίνιο: Αυτή είναι η πρώτη ιατρική εκτίμηση

Ανησυχία για Τικίνιο: Αυτή είναι η πρώτη ιατρική εκτίμηση

Οι «ερυθρόλευκοι» φοβούνται ότι ο Βραζιλιάνος επιθετικός υπέστη ρήξη ακρωμιοκλειδικής αρθρωσης.

Ρήξη ακρωμιοκλειδικής αρθρωσης είναι η πρώτη εκτίμηση των ανθρώπων του Ολυμπιακού, για τον τραυματισμό του Τικίνιο.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός χτύπησε στον δεξιό ώμο του στη διάρκεια του φιλικού με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και αμέσως το χέρι του τοποθετήθηκε σε φάκελο για να ακινητοποιηθεί. Ο επιθετικός των ερυθρόλευκων έχει κάνει τη μαγνητική του τομογραφία, με τους ανθρώπους της ομάδας να περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα.

Ωστόσο, η αίσθηση είναι πως πρόκειται για έναν τραυματισμό που θα τον αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης για 6-8 εβδομάδες. Η τελική διάγνωστη ωστόσο θα γίνει όταν ολοκληρωθεί ο απεικονιστικός έλεγχος, αν και από τα πρώτα διαγωνιστικά τεστ, φαίνεται πως έχει τραυματιστεί σοβαρά. Αλλά τι είναι η ρήξη ακρωμιοκλειδικής αρθρωσης;

Αφορά την «μικρή» άρθρωση του ώμου, την ακρωμιοκλειδική. Μπορεί να είναι αποτέλεσμα τραυματισμού μικρής (πχ πτώσης) ή μεγάλης (πχ τροχαίο) βίας. Χαρακτηριστικό κλινικό εύρημα, εκτός του πόνου, είναι η προπέτεια του περιφερικού άκρου της κλείδας.

Ειδικές ακτινογαφικές λήψεις σε συνδυασμό με μαγνητική τομογαφία συμβάλλουν στην σταδιοποίηση της ρήξεως. Ο βαθμός της ρήξεως καθορίζει και το είδος θεραπείας.

Μικρού βαθμού ρήξεις (1ου και 2ου) αντιμετωπίζονται συντηρητικά με ακινητοποίηση για μερικές εβδομάδες. Μεγαλυτέρου βαθμού ρήξεις (δηλ. ρήξη των κορακοκλειδικών συνδέσμων) αντιμετωπίζονται χειρουργικά με αρθροσκοπική ή ανοικτή τεχνική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ