Αποκάλυψη: Παρατάθηκε μέχρι 30/9 το Μνημόνιο για τη Διπλή Ανάπλαση

Αποκάλυψη: Παρατάθηκε μέχρι 30/9 το Μνημόνιο για τη Διπλή Ανάπλαση

Οι εμπλεκόμενες πλευρές στο πρότζεκτ συμφώνησαν στην παράταση της σύμβασης μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Όταν στις 30 Νοεμβρίου του 2020 υπογράφτηκε το Μνημόνιο Συναντίληψης για τη Διπλή Ανάπλαση ανάμεσα σε ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Ερασιτέχνη, Δήμο Αθηναίων, ΑΕΠ Ελαιώνα (Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank) και Υπουργείο Ανάπτυξης (εκ μέρους του ελληνικού κράτους) είχε προβλεφτεί να έχει εξάμηνη διάρκεια.

Συνεπώς, το έγγραφο έληγε στις 30 Ιουνίου του 2021. Ωστόσο, είχε ληφθεί μέριμνα για την παράταση του, εφόσον δεν είχαν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30/6/2021 οι απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίηση του έργου. Αρκεί όλοι οι εμπλεκόμενοι στο πρότζεκτ να έδιναν τη συναίνεση τους.

Κάτι που συνέβη, αφού μέχρι την αρχική καταληκτική ημερομηνία, δεν είχαν τελειώσει οι αναγκαίες προπαρασκευές για τη Διπλή Ανάπλαση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «10», το Μνημόνιο Συναντίληψης παρατάθηκε έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2021. Παράλληλα, ισχύουν όλες οι διατάξεις που αναφέρει το έγγραφο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Ήταν προφανές ότι το Μνημόνιο θα έπαιρνε παράταση, από τη στιγμή που ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός είχε γνωστοποίησε ότι η Γενική Συνέλευση που θα αποφασίσει για τη συμμετοχή του ή όχι στη Διπλή Ανάπλαση, αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Το ζήτημα είχε περισσότερο τυπικό χαρακτήρα, αλλά για νομικούς λόγους η παράταση ήταν αναγκαία. Εξίσου σημαντικό είναι πως όλοι οι εμπλεκόμενοι συμφώνησαν να παραταθεί η σύμβαση, μία ομοφωνία που είναι ενδεικτική της πίστης όλων ότι το έργο θα υλοποιηθεί.

Γιατί εφόσον κάποιος από τους εμπλεκόμενους επιθυμούσε να αποχωρήσει από τη συμφωνία, από την 1η Ιουλίου είχε το δικαίωμα να το πράξει αζημίως. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι η νομοθεσία της Διπλής Ανάπλασης που ισχύει σε Ελαιώνα και Αμπελόκηπους παραμένει σε ισχύ και δεν επηρεάζεται, ακόμα και σε ενδεχόμενο λύσης ή ακύρωσης του Μνημονίου. Για να απεμπλακεί ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός ή οποιοσδήποτε άλλος, απαιτείται να νομοθετήσει η Κυβέρνηση και δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ