Το ελέγχει ο Ολυμπιακός για Βάτσλικ, αλλά…

Το ελέγχει ο Ολυμπιακός για Βάτσλικ, αλλά…

Δεν είναι μόνο το «μπάσιμο» της Νάπολι. Είναι και η πρόκληση της παρουσίας της Τσεχίας στους ημιτελικούς του Euro που απειλεί να αλλάξει το «status» γύρω από τον 32άχρονο πορτιέρο

Διόλου παράξενο το μπάσιμο της Νάπολι για τον Τόμας Βάτσλικ. Και μεταξύ μας; Διόλου παράξενο να ακολουθήσουν και άλλοι μνηστήρες για την υπογραφή του πιο «επιδραστικού» πορτιέρο σε αυτό το Euro. Έτσι συμβαίνει όταν το χρηματιστήριο μιας μεγάλης διοργάνωσης συνεδριάζει μπροστά από το μεταγραφικό παράθυρο.

Ελεύθερος μπήκε ο Βάτσλικ στο Euro. Και η παρουσία του είναι «κλειδί» στη διαδρομή της Τσεχίας ως τους προημιτελικούς. Το Σάββατο στο Μπακού κόντρα στους Δανούς μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η παρέα του έχει όλα τα φόντα να πάει τη βαλίτσα ακόμη μακρύτερα. Άρα η προσωπική του μετοχή όλο και ανεβαίνει.

Όχι, δεν είναι η Νάπολι η πρώτη ομάδα που μπήκε «σφήνα» στο φλερτ του Ολυμπιακού με τον Τσέχο πορτιέρο. Αν οι πληροφορίες μας είναι σωστές πριν από μέρες ενδιαφέρον έδειξε και η Μπάγερν Μονάχου η οποία αναζητά 2ο τερματοφύλακα.

Ο Τσέχος, όμως, έπειτα από μια σεζόν με μόλις 8 συμμετοχές στη Σεβίλλη δεν ενδιαφέρεται να βρεθεί ξανά σε ένα ρόστερ όπου η μοίρα του θα είναι… προδιαγεγραμμένη. Θέλει να παίξει. Θέλει να είναι πρωταγωνιστής. Για αυτό και από τη πρώτη στιγμή που του προέκυψε η περίπτωση του Ολυμπιακού είναι «θετικός» σε αυτή την προοπτική.

Σε μια ομάδα που μπορεί να του δώσει ένα καλό 3ετές συμβόλαιο, και μαζί με την ευθύνη του «βασικού». Σε ένα κλαμπ επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Στις συζητήσεις που έχουν γίνει ανάμεσα στις δύο πλευρές ο Βάτσλικ είναι θετικός και γενικά δεν υπάρχει κάποια μεγάλη οικονομική διαφορά. Το θέμα είναι, όμως, ότι οι Πειραιώτες δεν έχουν κάνει την τελική τους κίνηση. Είτε γιατί ο Ζοσέ Σα είναι ακόμη στα Ερυθρόλευκα. Είτε γιατί πέραν του Βάτσλικ εξετάζουν και τις υπόλοιπες περιπτώσεις που υπάρχουν στη λίστα τους.

Οι Ερυθρόλευκοι παρακολουθούν αρκετές περιπτώσεις, με τον Τσέχο τερματοφύλακα να βρίσκεται σε περίοπτη θέση στη μεταγραφική τους λίστα. Αναμφίβολα άλλωστε πρόκειται για μια εξαιρετική περίπτωση, με τον Βάτσλικ να είναι ένας από τους πρωταγωνιστές στην εξαιρετική πορεία της Τσεχίας στο Euro 2020. Ο 32χρονος πορτιέρο έχει αγωνιστεί και στα τέσσερα παιχνίδια που έχουν δώσει οι Τσέχοι στην τελική φάση της διοργάνωσης, έχοντας κρατήσει δύο φορές το μηδέν. Στα άλλα δύο ματς έχει δεχθεί από ένα γκολ, ενώ έχει κάνει 9 αποκρούσεις. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις που κάνει στο Euro αποδεικνύουν την αξία του και δείχνουν ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα, που θέλει πλέον να γίνει πρωταγωνιστής. Να σταματήσει να βρίσκεται στη σκιά κάποιου άλλου. Να γίνει το Νο.1.

Ο Ολυμπιακός του το προσφέρει και αυτό είναι κάτι που έχει μεγάλη σημασία για τον ίδιο, καθώς την περσινή σεζόν είδε τα περισσότερα παιχνίδια της Σεβίλλης από τον πάγκο. Τώρα, πιστεύει ότι ήρθε η ώρα να βρεθεί σε έναν σύλλογο, που θα του δώσουν φανέλα βασικού.

Όπως ήταν όταν αγωνιζόταν στην Βασιλεία. Στον ελβετικό σύλλογο έπαιξε από το 2014 έως το 2018, έχοντας 169 συμμετοχές. Ο 32χρονος στην καριέρα του έχει καταγράψει πάνω από 400 συμμετοχές. Συγκεκριμένα, έχει αγωνιστεί σε 431 ματς, έχοντας κρατήσει το μηδέν 144 φορές. Εκτός από τη Βασιλεία και την Σεβίλλη, στο παρελθόν ο Τόμας Βάτσλικ είχε περάσει επίσης από Σπάρτα Πράγας, Βικτόρια Ζιβκόβ και Βιτοβίτσε.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Τσέχο τερματοφύλακα, αλλά όπως προαναφέραμε, ακόμα δεν έχει κάνει την τελική του κίνηση. Ολα είναι ανοιχτά όσον αφορά στην υπόθεση του 32χρονου, με τους Πειραιώτες να παρακολουθούν την υπόθεσή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ