Αρης – Ερυθρός Αστέρας 1-2: Ηττα στα… πέναλτι για τον Αρη (1-2)

Αρης – Ερυθρός Αστέρας 1-2: Ηττα στα… πέναλτι για τον Αρη (1-2)

Ο Αρης στο πρώτο του φιλικό επί αυστριακού εδάφους ηττήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα με 2-1 – Σκόραρε με πέναλτι ο Μπερτόγλιο, ενώ τρία λεπτά νωρίτερα είχε αστοχήσει από την άσπρη βούλα ο Ματέο Γκαρσία – Με πέναλτι και το δεύτερο γκολ των Σέρβων.

Το πρώτο του φιλικό επί αυστριακού εδάφους έδωσε ο Αρης. Οι Κίτρινοι αντιμετώπισαν τον πρωταθλητή Σερβίας Ερυθρό Αστέρα και μπορεί να ηττήθηκαν με 2-1, αλλά άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις. Ο Ακης Μάντζιος είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν και να δει επί του πρακτέου τη δουλειά που γίνεται στην προετοιμασία.

Η εμφάνιση του Αρη αφήνει χωρίς αμφιβολία ικανοποιημένο τον Ακη Μάντζιο, που είδε την ομάδα του να χάνει στις λεπτομέρειες από τους Ερυθρόλευκους του Βελιγραδίου. Το γκολ της ομάδας της Θεσσαλονίκης πέτυχε ο Μπερτόγλιο με πέναλτι στο 78’, ενώ τρία λεπτά αργότερα είχε χάσει πέναλτι ο Ματέο Γκαρσία. Από την άσπρη βούλα προήλθε και το δεύτερο γκολ του Ερυθρού Αστέρα στο 81’.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Ακης Μάντζιος παρέταξε τον Αρη με τους Κουέστα, Γκάνεα, Μαρμαρίδη, Δεληζήση, Ασλανίδη, Ματίγια, Κριμιτζά, Γκάμα, Τσαγκαλίδη, Γκαρσία και Μάνο. Από την άλλη, ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα ξεκίνησε την ομάδα του με τους: Πόποβιτς, Γκάγιτς, Μπάμπιτς, Ίβανιτς, Πάνκοφ, Κατάι, Πέτροβιτς, Νίκολιτς, Ρόντιτς και Μπεν.

Λίγες ευκαιρίες

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ο Ερυθρός Αστέρας πήρε την κατοχή της μπάλας, αλλά οι παίκτες του Αρη είχαν κλείσει καλά τους χώρους προς την εστία του Κουέστα.

Η ομάδα του Ακη Μάντζιου ήθελε να χτυπήσει στην κόντρα με τους ταχύτατους Ματέο Γκαρσία και Δημήτρη Μάνο. Στο 15’ ο Αργεντινός απέφυγε ωραία τους αντιπάλους του, βρήκε χώρο, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πόποβιτς.

Δευτερόλεπτα αργότερα ο Ερυθρός Αστέρας απάντησε με τον Κρστόβιτς, αλλά ο Κουέστα ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε το σουτ του Σέρβου επιθετικού. Στο 20’ η ομάδα του Βελιγραδίου απείλησε ξανά, με τον Κρστόβιτς να βγαίνει τετ α τετ με τον Κουέστα.

Ο επιθετικός του Αστέρα βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Αρη, μπήκε στην περιοχή, σούταρε απέναντι από τον Κουέστα, αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας απέκρουσε.

Στο 36’ ο Κατάι προσπάθησε να σκοράρει με φαλτσαριστό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ματέο Γκαρία δοκίμασε και πάλι το πόδι του, όμως, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πόποβιτς. Ετσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-0.

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Ακης Μάντζιος προχώρησε σε αλλαγές, με τον προπονητή του Αρη να βάζει στο παιχνίδι τους Σιαμπάνη, Σάκιτς, Σούντγκρεν, Μπερτόγλιο, Μπρούνο, Μπεναλουάν και Μαντσίνι. Στο 55’ μάλιστα ο Μπερτόγλιο απείλησε με κεφαλιά, αλλά ο Πόποβιτς ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

Οι Κιτρινόμαυροι είχαν κλείσει τους χώρους προς την εστία του Σιαμπάνη, αλλά στο 59’ ο Ερυθρός Αστέρας κατάφερε να σκοράρει από στημένη φάση. Ο Μπεν εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι του Βελιγραδίου και ο Μπάμπιτς με κεφαλιά έκανε το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μπεν βρέθηκε απέναντι από τον Μάριο Σιαμπάνη, αλλά ο τερματοφύλακας του Αρη έπεσε στα πόδια του και έδιωξε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.

Στο 66’ και στο 68’ ο Ερυθρός Αστέρας απείλησε με σουτ των Σίρνιτς και Φάλκο. Στην πρώτη περίπτωση ο Σιαμπάνης μπλόκαρε την μπάλα και στη δεύτερη η μπάλα έφυγε άουτ.  Στο 71’ ο Αρης έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει στα ίσια το παιχνίδι. Ο Μπερτόγλιο βρέθηκε ολομόναχος, πήρε την κεφαλιά, αλλά αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Τρία πέναλτι σε έξι λεπτά

Στο 75’ η ομάδα του Ακη Μάντζιου κέρδισε πέναλτι με τον Μπερτόγλιο. Ο Μάτεο Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο Αργεντινός έστειλε την μπάλα άουτ και έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Τρία λεπτά μετά την άστοχη εκτέλεση του Ματέο Γκαρσία, όμως, ο Αρης κέρδισε δεύτερο πέναλτι. Αυτή τη φορά σε προσπάθεια του Μπρούνο. Ο Μπερτόγλιο έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και με ωραία εκτέλεση έκανε το 1-1.

Η χαρά των παικτών του Αρη όμως κράτησε μόνο για δύο λεπτά, καθώς στο 80’ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για τους Σέρβους σε μαρκάρισμα του Μαρτίνη, ο οποίος δευτερόλεπτα πριν είχε μπει στο παιχνίδι ως αλλαγή. Ο Κάνγκα το εκτέλεσε και έκανε το 2-1 για τον Αστέρα.

Στο 84’ ο Μπερτόγλιο προσπάθησε να σκοράρει με δυνατό σουτ, αλλά ο Πόποβιτς ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τον Αστέρα να παίρνει τη νίκη και τον Αρη να κρατάει την καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μαρμαρίδης, Ασλανίδης, Δεληζήσης, Γκάνεα, Ματίγια Κριμιτζάς, Τσαγκαλίδης, Μπρούνο Γκάμα, Ματέο Γκαρσία, Μάνος.

Η 11άδα που ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο: Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Γκάνεα, Δεληζήσης, Κριμιτζάς Σάκιτς, Ματέο Γκαρσία Μπρούνο, Μαντσίνι, Μπερτόγλιο.

Στο 80ο λεπτό μπήκαν ως αλλαγή οι Μαρτίνης, Λούκας Σάσα και Χατζηπιρπιρίδης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ