Ολάθα: Ένας σύγχρονος μπακ στο στόχαστρο του Ολυμπιακού

Ολάθα: Ένας σύγχρονος μπακ στο στόχαστρο του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός ψάχνει την «βόμβα» με τον Λούκας Ολάθα και to10.gr σας παρουσιάζει τον 27χρονο Ουρουγουανό αριστερό μπακ.

Ο Ολυμπιακός εντείνει τις προσπάθειές του για την ενίσχυση στην θέση του αριστερού μπακ. Μπορεί η υπόθεση του Πικέρες να βρίσκεται σε καλό δρόμο για τους Πειραιώτες, ωστόσο ο Πέδρο Μαρτίνς εξετάζει και άλλες περιπτώσεις.

Το νέο όνομα που προστέθηκε στην λίστα είναι αυτό του 27χρονου Λούκας ΟλάΘα, μια περίπτωση που φαντάζει και είναι πιο δύσκολη από αυτή του 23χρονου Ουρουγουανού συμπατριώτη του. Η δυσκολία έγκειται στο γεγονός πως για τον Ολάθα έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον η Ατλέτικο Μαδρίτης, με τον Τσόλο Σιμεόνε να επιθυμεί την απόκτησή του για να αποκτήσει βάθος στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας όμως δεν θα παρατήσουν εύκολα την συγκεκριμένη υπόθεση και to10.gr σας παρουσιάζει τους λόγους για να μην το πράξουν.

Οι δανεισμοί της Μπόκα και το «λιμάνι» της Ισπανίας

Ο Λούκας Ολάθα γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου 1994 στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης και αναπόφευκτα το ποδόσφαιρο βρέθηκε στο δρόμο του. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του στις ακαδημίες της Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο και το 2012, σε ηλικία 18, ετών έκανε το ντεμπούτο του στην ανδρική ομάδα στην εκτός εδράς ήττα από την Νασιονάλ.

Μετά από τρεις σεζόν, με 35 εμφανίσεις, 7 γκολ και 5 ασίστ, ακολούθησαν δύο συνεχόμενοι δανεισμοί σε Ατλέτικο Παραναένσε και την δεύτερη ομάδα της Θέλτα. Σε αυτά τα δύο χρόνια αγωνίστηκε σε 32 παιχνίδια και συνεισέφερε μόλις με μία ασίστ. Βέβαια στο μέλλον, θα ξαναεπισκεπτόταν το Βίγκο για να παίξει στην πρώτη, αυτή τη φορά, ομάδα της Θέλτα.

Επιστροφή στην Ουρουγουάη, για λογαριασμό της Ντανούμπιο και μετά από την πιο παραγωγική του σεζόν με 8 γκολ και 2 ασίστ, η Ταγιέρες της Αργεντινής του άνοιξε τις πόρτες της «χώρας του τάνγκο». Εκεί ο Ολάθα συνέχισε να εντυπωσιάζει και πλέον είχε έρθει η ώρα για το μεγάλο βήμα στην καριέρα. Η Μπόκα Τζούνιορς τον έκανε δικό της με τη μορφή δανεισμού, πριν την αναγκάσει, σε μόλις έξι μήνες παρουσίας,  ο 24χρονος τότε ποδοσφαιριστής, να τον αγοράσει με 3,5 εκατομμυρία ευρώ.

Ωστόσο, οι «Χεϊνέσες» δεν στήριξαν ποτέ την επιλογή τους και τον παραχώρησαν αμέσως δανεικό στην Θέλτα για δύο χρόνια. Ο Ολάσα βρέθηκε σε γνώριμα λημέρια και κατάφερε να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι των «Ολίβικος». Μέτρησε 65 εμφανίσεις, με 1ο ασίστ και ένα γκολ, κάνοντας το αριστερό άκρο της άμυνας δικό του.

Η Μπόκα όμως συνέχιζε να μην τον πιστεύει και ο Ουρουγουανός επέστρεψε στο ποδοσφαιρικό του «λιμάνι», για λογαριασμό της Βαγιαδολίδ. Μπορεί οι «Πουθελάνος» στο τέλος του πρωταθλήματος να υποβιβάστηκαν, αλλά ο Ουρουγουανός ξεχώρισε σαν την μύγα μες στο γάλα, στο δεύτερο μισό που αγωνίστηκε, σημειώνοντας 1 γκολ και 1 ασίστ σε 14 παρουσίες.

Οι εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρητήρητες από τους υπόλοιπους ισπανικούς συλλόγους, με τον Ολάθα να έχει «εκτοξεύσει» την χρηματηστηριακή του αξία στα 6 εκατομμύρια ευρώ, με την Βαγιαδολίδ να προνοεί και να τον κάνει δικό της από την Μπόκα με συμβόλαιο μέχρι το 2025. Το μόνο που απομένει για τον ίδιο είναι να κάνει ντεμπούτο και με την Εθνική ομάδα της χώρας του.

Τα στοιχεία που τον διακρίνουν

Ο Ολάθα είναι ένας επιθετικογενής μπακ, που όμως παραμένει τακτικά προσηλωμένος και στα αμυντικά του καθήκοντα. Εκμεταλλεύεται την ταχύτητά του, ως απόρροια του χαμηλού κέντρου βάρους του (1,75) και ανεβοκατεβαίνει την πλευρά με μεγάλη συχνότητα. Υπό προϋποθέσεις έχει την ικανότητα να αγωνιστεί και ως εξτρέμ, καθώς το έχει κάνει εννέα φορές στην καριέρα του.

Συνολικά στην ποδοσφαιρική του πορεία έχει μοιράσει 21 ασίστ, χάρη στις εξαιρετικές σέντρες και τις πάσες-κλειδιά που έχει στο ρεπερτόριό του. Θα μιλάγαμε για έναν σύγχρονο μπακ που θα ήταν χρήσιμο για οποιαδήποτε ομάδα.

Αναφορικά με τις αμυντικές του υποχρεώσεις, συνηθίζει να μένει κοντά στην μπάλα και να κρατά την θέση του. Βέβαια, εξαιτίας και του ύψους του, είναι αδύναμος στις εναέριες μονομαχίες, ενώ αν και Ουρουγουανός, δεν θα βαλεί και το πόδι του στη φωτιά για να ανακόψει τον αντίπαλο με κάποιο τάκλιν.

Η περίπτωση του Ολάσα μπορεί να πάρει χρόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά τα στοιχεία του τον καθιστούν παίκτη που έχει την δυνατότητα να κάνει αμέσως την διαφορά και να καλύψει έστω και με διαφορά ενός χρόνου, το κενό που άφησε ο Τσιμίκας με την μεταγραφή του στην Λίβερπουλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ