Super League : Τα «ξέρατε ότι» της 24ης αγωνιστικής

Super League : Τα «ξέρατε ότι» της 24ης αγωνιστικής

Είστε λάτρεις των στατιστικών του ποδοσφαίρου; Θέλετε να κάνετε τους… έξυπνους και τους γνώστες στην παρέα σας; Θέλετε απλώς να ενημερωθείτε και να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας; To10.gr σας δίνει την ευκαιρία να κάνετε όλα τα παραπάνω, παραθέτοντας κάθε λογής στατιστικό στοιχείο, με τη συνδρομή του Soccerbase.gr, της κορυφαίας βάσης δεδομένων και στατιστικών του ελληνικού […]

Είστε λάτρεις των στατιστικών του ποδοσφαίρου; Θέλετε να κάνετε τους… έξυπνους και τους γνώστες στην παρέα σας; Θέλετε απλώς να ενημερωθείτε και να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας;

To10.gr σας δίνει την ευκαιρία να κάνετε όλα τα παραπάνω, παραθέτοντας κάθε λογής στατιστικό στοιχείο, με τη συνδρομή του Soccerbase.gr, της κορυφαίας βάσης δεδομένων και στατιστικών του ελληνικού ποδοσφαίρου.

• Ο Σαλόζε Τσιγκόζιε Ουντότζι έπαιξε το Σάββατο το 100ο του παιχνίδι στη Σούπερ Λιγκ. Έχει αγωνιστεί με Αστέρα Τρίπολης, Πλατανιά, Ατρόμητο, Άρη και πάλι Πλατανιά.

• Το γκολ του Γιώργου Παμλίδη ήταν το 400ο στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και το 20ο δικό του σε Α’, Β’ και Γ’ Εθνική.

• Για έβδομη φορά σε 10 παιχνίδια ανάμεσα στην Κέρκυρα και τα Γιάννινα το ημίχρονο έληξε ισόπαλο! Ωστόσο κανένα από τα εννέα προηγούμενα δεν τελείωσε ισόπαλο! Ο ΠΑΣ έχει νικήσει τα οκτώ και η Κέρκυρα μόλις ένα!

• Σε κανένα από τα 13 τελευταία παιχνίδια της για τη Σούπερ Λιγκ δεν έχει σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο η Λαμία! Στα τελευταία 21 έχει σκοράρει ένα γκολ με πέναλτι και ένα αυτογκόλ!

• Ο Κώστας Φλίσκας έφτασε τους 250 αγώνες στην Α’ Εθνική με τη φανέλα της Ξάνθης. Περισσότερους έχουν μόνο ο Νίκος Κεχαγιάς (327) και ο Γιάννης Παπαδημητρίου (325). Περισσότερους από 200 έχουν άλλοι δύο παίκτες. π Σπύρος Βάλλας (217) και ο Μαρσέλο (207).

• Η 10η συνάντηση Κέρκυρας και ΠΑΣ για τη Σούπερ Λιγκ ήταν η πρώτη ισόπαλη (οκτώ νίκες είχε ο ΠΑΣ, μια η Κέρκυρα). Για όλες τις διοργανώσεις ήταν 11 αγώνες χωρίς ισοπαλία, από 8 Μαρτίου 2009, 2-2 στην Κέρκυρα για την Β’ Εθνική.

• Σε 23 παιχνίδια ανάμεσα σε Ατρόμητο και Ξάνθη, η ομάδα που προηγήθηκε στο σκορ δεν έχει χάσει ποτέ.

• Στις 27 Νοεμβρίου 2011 ήταν η τελευταία φορά που η Ξάνθη σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο σε βάρος του Ατρόμητου. Από τότε δεν έβαλε γκολ στο ημίχρονο σε 13 σερί παιχνίδια! Στο Περιστέρι έχει να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο από τις 2 Φεβρουαρίου 2008, εννέα παιχνίδια χωρίς γκολ!

• Ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε τις 12 ισοπαλίες σε 24 αγωνιστικές, τις περισσότερες στα χρόνια της Σούπερ Λιγκ. Κάτι τέτοιο έχει να συμβεί από το 2006-07, όταν ο Άρης είχε τον ίδιο αριθμό ισοπαλιών. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης τελείωσε το πρωτάθλημα με 13.

• Το 1-0 του Ατρομήτου επί της Ξάνθης έγινε η 71η φορά που η ομάδα του Περιστερίου νικά με αυτό το σκορ. Έχει ακόμα 71 αγώνες με 1-1, 70 με 0-0 και 68 ήττες με 1-0.

• Σε όλες τις περιπτώσεις που ο Αστέρας Τρίπολης προηγήθηκε στο ημίχρονο του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, τον κέρδισε.

• Ο Αστέρας Τρίπολης έγινε η πρώτη ομάδα στη φετινή σεζόν, που πέτυχε τρία γκολ σε βάρος του ΠΑΟΚ, σε όλες τις διοργανώσεις.

• Ο Παναθηναϊκός πήρε τέσσερις βαθμούς στα δύο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, για πρώτη φορά από το 2006-07, όταν νίκησε και στα δύο παιχνίδια τότε.

• Δεν υπάρχει ενεργός ποδοσφαιριστής με περισσότερες αποβολές στη Σούπερ Λιγκ, από τις οκτώ του Βαγγέλη Οικονόμου. Οκτώ έχουν ακόμα ο Κώστας Φλίσκας και ο Γιώργος Φωτάκης (ενεργός, αλλά φέτος στην Β’ Εθνική).

• Ο Βαγγέλης Οικονόμου έγινε ο πρώτος παίκτης στη φετινή σεζόν που αποβάλλεται δύο φορές με απευθείας κόκκινη και ο πρώτος που αποβάλλεται με δυο διαφορετικές φανέλες (Πανιώνιο και Παναθηναϊκό).

• Ο Ολυμπιακός δεν νίκησε κανένα από τα τέσσερα παιχνίδια του πρωταθλήματος με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, για πρώτη φορά από το 1995-96! Μάλιστα μια ισοπαλία και τρεις ήττες με τις δύο αυτές ομάδες, ο Ολυμπιακός είχε ξανακάνει στην Α’ Εθνική μόνο το 1959-60!

• Από τον Νοέμβριο του 2010, όταν είχε σκοράρει ο Σισέ, είχαμε να δούμε γκολ με πέναλτι σε ντέρμπι αιωνίων! Από τότε βέβαια είχε κερδίσει τρία ο Ολυμπιακός, αλλά είχε αποτύχει να σκοράρει και στα τρία (Λεντέσμα, Ντομίνγκες και Μήτρογλου)!

16 χρόνια είχε να βάλει ο Ολυμπιακός γκολ με πέναλτι στον Παναθηναϊκό! Από το επεισοδιακό παιχνίδι με τον Ευθυμιάδη, στις 24 Μαρτίου 2002 στη Λεωφόρο, όταν ισοφάρισε ο Τζόρτζεβιτς στο 89′ (ανατροπή Βενετίδη από Κωνστατίνου) Από τότε ο Ολυμπιακός έχασε τρία πέναλτι σε ντέρμπι!

• Σε κανένα από τα 118 προηγούμενα ντέρμπι ΟλυμπιακούΠαναθηναϊκού δεν είχε συμβεί να σκοράρουν και οι δύο ομάδες με πέναλτι!

• Η προηγούμενη φορά που ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στην έδρα του επί του Παναθηναϊκού, αλλά δεν τον νίκησε, ήταν την 1η Δεκεμβρίου 2001 (2-2 τότε στο Σπύρος Λούης, από 2-0). Στο Καραϊσκάκη είχε να συμβεί κάτι τέτοιο από τις 28 Δεκεμβρίου 1994 (1-1 2′ Αλεξανδρής – 18′ Βαζέχα).

• Ο αγώνας Απόλλωνα – Παναιτωλικού έγινε ο 100ος του Τραϊανού Δέλλα στην προπονητική του καριέρα σε πρωταθλήματα. Ανά κατηγορία 40 Σούπερ Λιγκ, 32 Φούτμπολ Λιγκ και 28 Γ’ Εθνική. Ανά ομάδα 69 με την ΑΕΚ, 23 με τον Ατρόμητο και 8 με τον Παναιτωλικό.

• Ο Τάσος Παπάζογλου συμπλήρωσε χθες 200 αγώνες στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο σε όλες τις διοργανώσεις. Με Πανσερραϊκό 77, με Ολυμπιακό 46, με ΑΠΟΕΛ 14, με Ξάνθη 11, με Παναιτωλικό 30 και με Απόλλωνα 22.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ