Ολυμπιακός: Τα επόμενα μεταγραφικά βήματα

Ολυμπιακός: Τα επόμενα μεταγραφικά βήματα

Ο Ολυμπιακός προχωρά για τον winger και ο Ρόνι Λόπες σκαρφαλώνει πλέον στην κορυφή της συζήτησης

Σε αντίστροφη μέτρηση ο Ολυμπιακός. Και στην ευθεία για το τρίτο μεγάλο «χτύπημα» του καλοκαιριού. Έπειτα από τον Τικίνιο Σοάρες και τον Πιέρ Κούντε, ο Τόμας Βάτσλικ: Ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες του φετινού Euro. Κάποιος που απάντησε αρνητικά στη Νάπολι, για να μπει στο αεροπλάνο για την Αθήνα και τον πρωταθλητή Ελλάδας.

Έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη ο μεταγραφικός μηχανισμός του Ολυμπιακού. Στέκεται σαφώς σε ένα επίπεδο που δεν το λες συνηθισμένο για ελληνική ομάδα. Και η υπόθεση του Βάτσλικ είναι ίσως η χαρακτηριστικότερη σε αυτή την τριλογία. Το να μπορείς να πείσεις με το project σου κάποιον επαγγελματία που με χαρακτηριστική ευκολία θα μπορούσε να βρει την επόμενη «στέγη» της καριέρας του στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Ανεβάζει το πρεστίζ του κλαμπ. Αυξάνει τη δυναμική του στην αγορά. Και σίγουρα σχηματίζει ένα ντόμινο, που επί της ουσίας δημιουργεί σταθερά τις προϋποθέσεις για τον επόμενο. Μια άκρως ενδιαφέρουσα φιλοσοφία «συνολικά» από μια ομάδα που αν μη τι άλλο έχει αποδείξει πως γνωρίζει αυτά τα μονοπάτια όσο καμία άλλη στην Ελλάδα.

Θυμίζουμε ότι τον Τικίνιο Σοάρες τον είχε στο σημάδι της η Βαλένθια. Όπως αξίζει να θυμηθούμε και το «σήμα» που έστειλε ο Κούντε στον Ολυμπιακό: «Τελειώστε την μεταγραφή μου, θέλω να έρθω». Όλα δείχνουν κάτι. Και όλα έχουν την σημασία τους.

Έρχεται λοιπόν αύριο το μεσημέρι ο Τσέχος πορτιέρο. Θα περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και λογικά ως την Δευτέρα θα ανακοινωθεί. Ο Βάτσλικ έχει ακόμη μια εβδομάδα άδεια στην διάθεση του (σύμφωνα με την FIFA).  Προφανώς λοιπόν την ημέρα που θα πατήσει στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη, το ερμάρι του Ζοσέ Σα θα είναι άδειο: Θέμα ημερών ο Πορτογάλος (που ήταν κανονικά σήμερα στην προπόνηση, στον Ρέντη) να πάρει το αεροπλάνο για την Αγγλία. Με τελικό προορισμό το Γουλβερχάμπτον.

Επόμενες κινήσεις για τον Ολυμπιακό; Εκείνες που αφορούν αριστερό μπακ και winger. Σύμφωνα με τα δεδομένα; Ο winger είναι αυτή τη στιγμή στην κορυφή της συζήτησης. Η Πενιαρόλ έχει ζητήσει χρόνο από τους Πειραιώτες για τον Πικέρες και του Ολάθα είναι πραγματικά πολύ δύσκολο θέμα. Από τη στιγμή όμως που ο Πέδρο Μαρτίνς λέει πως για τον 2ο προκριματικό γύρο είναι καλυμμένος στον αριστερό μπακ και οι επιλογές είναι οι 2 αυτοί παίκτες; Αυτομάτως η μεταγραφή αυτή πάει παρακάτω.

Πάει για μετά τον winger. Εκεί που η Μπεσίκτας συνεχίζει να παίζει κρυφτό στη διαπραγμάτευση για τον Ζορζ Κέβιν Ενκουντού: Πάλι… αύριο είναι να απαντήσουν οι Τούρκοι για τον Γάλλο που είναι στο νο 1 της λίστας. Και αυτή η καθυστέρηση μπορεί να κάνει και τη διαφορά. Διότι όσο η Μπεσίκτας κάνει τα δικά της ο Ολυμπιακός έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τη Σεβίλλη προσπαθώντας κάτι που λίγες εβδομάδες πριν έμοιαζε απίθανο: Να προσεγγίζει τον Ρόνι Λόπες.

Ο Πορτογάλος είναι η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του κλαμπ της Ανδαλουσίας (23 εκατ ευρώ). Έχει ετήσιες αποδοχές 2.3 εκατ ευρώ. Και προφανώς γύρω του έχουν μαζευτεί ήδη αρκετές ομάδες που θα ήθελαν να τον προσθέσουν στο ρόστερ τους, από τη στιγμή που η Σεβίλλη τον παραχωρεί -είτε με μεταγραφή, είτε σαν δανεικό-.

Κάνει την προσπάθεια του ο Ολυμπιακός, έχοντας ως σύμμαχο ότι ο Λόπες βλέπει με μεγαλύτερο ενδιαφέρον τη δική του προοπτική από κλαμπ της Τουρκίας που ήδη έχουν σπεύσει (καλύπτοντας όλο το συμβόλαιο του). Δεν πρόκειται για εύκολη υπόθεση. Εδώ που έχει φτάσει το πράγμα όμως δεν είναι και αδύνατο. Μπορεί να χρειαστεί αρκετή υπομονή. Αλλά υπάρχει πλέον στο τραπέζι ως ενδεχόμενο.

Και θα ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο αν η Μπεσίκτας συνεχίσει το παιχνίδι με τον Ενκουντού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ