«Συμφωνία Ολυμπιακού – Γκιμαράες για Έντουαρντς»

«Συμφωνία Ολυμπιακού – Γκιμαράες για Έντουαρντς»

Ο Ολυμπιακός φέρεται να συμφώνησε με τη Βιτόρια Γκιμαράες για την απόκτηση του Μάρκους Έντουαρντς, όπως αναφέρουν στην Πορτογαλία. Η ανταλλαγή Πέπε, Τιάγκο Σίλβα και οι λεπτομέρειες του deal.

O Ολυμπιακός έχει θέσει ως προτεραιότητα της απόκτηση εξτρέμ και μάλιστα άμεσα, με τον Μάρκους Έντουαρντς να είναι ο Νο. 1 στόχος των ερυθρόλευκων για τα άκρα της επίθεσης. Ο 22χρονος εξτρέμ της Βιτόρια Γκιμαράες μοιάζει να είναι ο «εκλεκτός» του Πέδρο Μαρτίνς, ενώ στην Πορτογαλία μιλούν για δεδομένη συμφωνία ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Γκιμαράες.

Συγκεκριμένα, όπως διαβάσατε χθες το βράδυ από to10.gr, οι Πειραιώτες είναι μια ανάσα από τον 22χρονο Άγγλο winger, με την «A’ Bola», αλλά και την «Desportivo de Guimarães» να θεωρούν ότι μένουν λεπτομέρειες για να έρθει στην Ελλάδα.

Οι Πορτογάλοι μετά τα χθεσινά δημοσιεύματα ότι ο Έντουαρντς είναι ένα βήμα από τον Ολυμπιακό, πήγαν το θέμα ακόμη παραπέρα, καθώς έφεραν στο φως της δημοσιότητας τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, κάνοντας λόγο για κλεισμένη μεταγραφή.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν μετά από συνεχείς επαφές εδώ και 2-3 μέρες με τη Βιτόρια, όπως αναφέρει το «zerozero» φέρεται να κατέληξε σε συμφωνία για την απόκτηση του 22χρονου, με τους Πέπε Ροντρίγκες και Τιάγκο Σίλβα να συμπεριλαμβάνονται στο deal. Εκτός όμως από την ανταλλαγή των δυο ποδοσφαιριστών, στην Πορτογαλία λένε ότι οι Πειραιώτες θα δώσουν στην Γκιμαράες και ένα ποσό στα 4-5 εκατ. ευρώ. Και αυτό για να αποκτήσουν το 50% των δικαιωμάτων του νεαρού μεσοεπιθετικού. Με το θέμα της μεταγραφής του Έντουαρντς ασχολείται και η έγκυρη A’Bola, αφού τονίζει ότι οι δυο ομάδες είναι σε προχωρημένες επαφές για τον παίκτη, ότι έχει δρομολογηθεί η μετακίνηση των Πέπε και Σίλβα και μένουν λεπτομέρειες για οριστικό deal.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πορτογαλική ομάδα ήθελε 10 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει μετά από μια σπουδαία σεζόν που πραγματοποίησε, όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να την πείσει, ρίχνοντας στο παιχνίδι και τους δυο Πορτογάλους. Από εκεί και πέρα σχετικά με τις υπόλοιπες λεπτομέρειες, εφόσον ο Ολυμπιακός συμφώνησε με την Γκιμαράες, δεν χρειάζεται να μπλέξει και με την Τότεναμ που διατηρεί ένα ποσοστό του παίκτη, ενώ το «δέλεαρ» του Champions League είναι αυτό που ωθεί και τον ίδιο τον Έντουαρντς προς το λιμάνι.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του έδωσε «μάχη» με αρκετές μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες για τον παίκτη, όπως η Σεβίλλη, η Μπενφίκα, η Μαρσέιγ, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας και την Μπεσίκτας, ενώ φαίνεται να έπεισε τη Βιτόρια η ανταλλαγή των δυο ποδοσφαιριστών. Η περίπτωση του Έντουαρντς δεν είναι απλή, αφού μιλάμε για έναν παίκτη που επέκτεινε το συμβόλαιό του έως το καλοκαίρι του 2024 και αμείβεται με 2,3 εκατ ευρώ.

Όμως το δύσκολο κομμάτι (της συμφωνίας με την Γκιμαράες) επετεύχθη και πλέον απομένει το «ΟΚ» και από τον παίκτη για να κλείσει το σπουδαίο deal για τον Ολυμπιακό. Σε δυο σεζόν στην Πορτογαλία έχει 72 συμμετοχές, 12 γκολ και 12 ασίστ, ενώ το 2019 η Γκιμαράες τον απέκτησε πληρώνοντας το 50% των δικαιωμάτων του με 4.000.000 και του τοποθέτησε και ρήτρα 50.000.000 ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ