Το τελευταίο ευρωπαϊκό ματς που έπαιξαν με την ΑΕΚ οι Αραούχο και Βράνιες

Το τελευταίο ευρωπαϊκό ματς που έπαιξαν με την ΑΕΚ οι Αραούχο και Βράνιες

Η ΑΕΚ πρόλαβε να δηλώσει τους Βράνιες και Αραούχο ενόψει των αγώνων με την Βέλεζ και το to10.gr ταξιδεύει τον χρόνο πίσω στο τελευταίο Ευρωπαϊκό παιχνίδι που συνυπήρξαν οι δύο παίκτες με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Η επιστροφή των Σέρχιο Αραούχο και Όγκνιεν Βράνιες έχει δημιουργήσει νοσταλγία στους φίλους της ΑΕΚ, οι οποίοι αναπολούν την ομάδα του 2018 που είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα, συνδυάζοντας την επιστροφή στην κορυφή μετά από 24 χρόνια, με μία φοβερή Ευρωπαϊκή πορεία.

Οι ιθύνοντες των κιτρινόμαυρων πρόλαβαν να δηλώσουν τους 2 παίκτες έγκαιρα ενόψει των αγώνων με την Βελέζ Μόσταρ, ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα ματς του 2ου προκριματικού του Europa Conference League.

Οι 2 παίκτες έχουν συνδυάσει το όνομά τους με την φανέλα της ΑΕΚ και τις επιτυχίες των τελευταίων ετών. Είναι τόσο αγαπητοί από τους φιλάθλους της ομάδας που σε κάθε επιστροφή τους, πέφτουν έρμαια σχολίων αγάπης και λατρείας. Θυμίζουμε πως φέτος είναι η 3η επιστροφή στην ΑΕΚ και για τους 2 και είναι πολύ πιθανό να τους δούμε σε κάποιο από τα ματς με την Βέλεζ.

Για την τελευταία φορά που συνυπήρξαν οι Αραούχο και Βράνιες σε ποδοσφαιρικό χορτάρι Ευρωπαϊκής αναμέτρησης με την ΑΕΚ, πρέπει να ταξιδέψουμε 1253 μέρες πριν. Πιο συγκεκριμένα στις 15 Φεβρουαρίου του 2018 όταν η ΑΕΚ υποδέχτηκε την Ντιναμό Κιέβου στο ΟΑΚΑ στα πλαίσια του 1ου σκέλους της φάσης των 32 του Europa League.

Η ΑΕΚ του 2018 και του Μανόλο Χιμένεθ δεν παρατούσε κανένα παιχνίδι. Αυτή η «refuse to lose» νοοτροπία είχε οδηγήσει σε εκπληκτικές ανατροπές όταν όλα τα δεδομένα ήταν κόντρα στους κιτρινόμαυρους.

Ένα τέτοιο παράδειγμα εκείνης της χρονιάς ήταν το 1ο πρώτο ματς με την Ντιναμό Κιέβου στο ΟΑΚΑ, με το παιχνίδι να στραβώνει νωρίς. Συγκεκριμένα, στο 19′ ο Μπακάκης έκανε μοιραίο λάθος χαρίζοντας την μπάλα στον Γκονζάλες ο οποίος έβγαλε την σέντρα στην περιοχή εκεί που είχαν προλάβει να την πατήσουν τρεις παίκτες ο Ντιναμό.

Ο Τσιγκάνκοβ έγινε αποδέκτης της μπάλας και με πλασέ στη κίνηση έγραψε το 0-1. Αυτή μάλιστα ήταν και η μοναδική τελική εντός εστίας των Ουκρανών σε όλο το παιχνίδι!

Η ΑΕΚ όμως δεν τα παράτησε και στρίμωξε την Ντιναμό στα σχοινιά από τις αρχές του 2ου ημιχρόνου. Η είσοδος του Χριστοδουλόπουλου άλλαξε πλήρως την μορφή του αγώνα, με την Ένωση να χάνει την μία ευκαιρία μετά την άλλη.

Οι Λάζαρος, Αραούχο, Γκάλο και Λιβάγια είδαν τις προσπάθειές τους να μην καταλήγουν στον στόχο, με τον τερματοφύλακα των Ουκρανών Μπόικο να είναι ο κορυφαίος της Ντιναμό, μέχρι το 81ο λεπτό της αναμέτρησης.

Εκεί σ’ ένα φάουλ της ΑΕΚ ο Λάζαρος βρήκε τον Αϊντάρεβιτς στο δεύτερο δοκάρι (μετά την λάθος έξοδο του Μπόικο) και η Ενωση ισοφάρισε! Ο Αϊντάρεβιτς να θυμίσουμε είχε μπει στο 79′ (αντί του Γαλανόπουλου) και στην πρώτη του επαφή σκόραρε, στέλνοντας τις ομάδες στην ρεβάνς του Κιέβου με ανοιχτούς λογαριασμούς.

Στην ρεβάνς ο Μασούντ είχε χάσει το άχαστο, οι παίκτες της ΑΕΚ έχαναν την μία ευκαιρία μετά την άλλη και το σκορ έμεινε στο 0-0 δίνοντας την πρόκριση στην Ντιναμό. Ο Όγκνιεν Βράνιες δεν είχε αγωνιστεί στην 2η αναμέτρηση, καθώς στον 1ο αγώνα είχε δεχτεί την 3η του κίτρινη κάρτα στο Europa League, με αποτέλεσμα να χάσει τον επόμενο αγώνα στο Κίεβο.

3,5 χρόνια είναι πολλά από την τελευταία φορά που είδαν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ τους Αραούχο και Βράνιες να αγωνίζονται παρέα σε Ευρωπαϊκή αναμέτρηση. Μένει να δούμε αν ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς θα τους ρίξει στην μάχη στους αγώνες με την Βέλεζ που έπονται.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ