Παναθηναϊκός: Η δεύτερη ευκαιρία του Σανκαρέ, ο ιππότης Μαουρίσιο και η μετάθεση του Σερπέζη

Παναθηναϊκός: Η δεύτερη ευκαιρία του Σανκαρέ, ο ιππότης Μαουρίσιο και η μετάθεση του Σερπέζη

To10.gr παρακολουθεί τις προπονήσεις του Παναθηναϊκού στο Χορστ της Ολλανδίας και σας μεταφέρει μικρές στιγμές από την καθημερινότητα.

Παρακολουθώντας τις προπονήσεις, ήταν φανερό ότι ο Γιουνούς Σανκαρέ θα κέρδιζε μία δεύτερη ευκαιρία από τον Γιοβάνοβιτς. Στις ασκήσεις τακτικής ο Σενεγαλέζος είναι από αυτούς που ανταποκρίνεται καλύτερα, αφού έχει τακτική παιδεία και ξέρει πως να κινηθεί. Με αποτέλεσμα να δέχεται συχνά την επιβράβευση του κόουτς. Βέβαια, οι αδυναμίες του Σανκαρέ στο physical game παραμένουν.

Στις ασκήσεις «ένας εναντίον ενός» το απόγευμα της Τρίτης, οι κορυφαίοι αμυνόμενοι ήταν ο Χουανκάρ και ο Φακούντο Σάντσες. Ο Ισπανός αριστερός μπακ ανέκοψε τέσσερις φορές τον αντίπαλο του σε 7 επίθεσεις, ενώ ο Αργεντινός είχε ακόμα καλύτερο ποσοστό, με 5 στα 7.

Ο Μαουρίσιο εκτός από ποιοτικός παίκτης, είναι και… ιππότης. Σε μία διεκδίκηση της μπάλας στο δίτερμα, ο Βραζιλιάνος αμυντικός χαφ έκλεψε τη μπάλα από τον Σανκαρέ και ο Σενεγαλέζος έπεσε στο έδαφος. Ο Μαουρίσιο αντί να βγει στην κόντρα, σταμάτησε και σήκωσε τον συμπαίκτη του, διακόπτωντας το παιχνίδι.

Σε μία εκτέλεση της άσκησης «τρεις εναντίον δύο», ο Γιάννης Μπουζούκης δέχτηκε έντονες παρατηρήσεις από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την τελική επιλογή του. Ο Σέρβος εξήγησε στον επιτελικό χαφ πως θέλει να ενεργεί και στις δύο επόμενες προσπάθειες του, ο αριστεροπόδαρος μέσος άκουσε το «μπράβο» του προπονητή του.

Τι επισημαίνει διαρκώς ο Γιοβάνοβιτς από τους παίκτες του; Όχι παράλληλες πάσες. Σαν να μην τον άκουσαν, στην πρώτη φάση του διτέρματος, εκδηλώθηκε αντεπίθεση από παράλληλη πάσα έξω από την περιοχή. Ο Σέρβος το κράτησε και στην ανάπαυλα που έδωσε οδηγίες, απαίτησε να μην επαναληφθεί.

Ο Δημήτρης Σερπέζης έχει την ευκαιρία να πείσει τον Γιοβάνοβιτς να μείνει στον Παναθηναϊκό, αλλά από άλλη θέση. Ο Σέρβος τον έχει μονιμοποιήσει στο κέντρο της άμυνας και όχι στη μεσαία γραμμή, όπως τον μάθαμε. Τώρα τα υπόλοιπα, εξαρτώνται από τον «Σέρπε».

Ο Γιασίν Αγιούμπ παραμένει στα πιτς στο Χορστ και ούτε την Τρίτη προπονήθηκε. Ουσιαστικά, ο Μαροκινός μέσος επιβεβαιώνει την ευπάθεια του στους τραυματισμούς, ανεξάρτητα από την αξία και τις ικανότητες του και δύσκολα θα αποφύγει το «κόψιμο» στην Αθήνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ