Η πρόταση του Ολυμπιακού για Πικέρες, ο όρος που… μπλοκάρει την Πενιαρόλ και το 70%-30%

Η πρόταση του Ολυμπιακού για Πικέρες, ο όρος που… μπλοκάρει την Πενιαρόλ και το 70%-30%

Ο Ολυμπιακός έκανε επίσημη κίνηση για την απόκτηση του Χοακίν Πικέρες και to10.gr αποκαλύπτει τα οικονομικά δεδομένα, τα ποσοστά, αλλά και τους ειδικούς όρους.

Χοακίν Πικέρες Μορέιρα. Ουρουγουανός. Παίκτης της Πενιαρόλ του Μοντεβιδέο. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ντεφενσόρ, πήγε στην Ατλέτικο Ρίβερ Πλέιτ και κόστισε στη νυν ομάδα 300.000 δολάρια. Ακριβώς σε έναν μήνα 23 ετών (24/08/1998). Θηρίο κανονικό (1. 85 μ.). Διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικής της Ουρουγουάης. Πρόσφατα κληθείς και στην Εθνική Ανδρών από τον Οσκαρ Ταμπάρες. Ηδη 107 επίσημες επαγγελματικές συμμετοχές, 3 γκολ και 19 ασίστ (οι 6 εκ των οποίων φέτος).

Αυτός είναι ο βασικός υποψήφιος μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού για το αριστερό άκρο της άμυνας. Ο παίκτης που οι Ερυθρόλευκοι έχουν αποφασίσει ότι θα αποτελέσει το ιδανικό συμπλήρωμα στον Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ και πιστεύουν ακράδαντα πως η εξέλιξή του θα είναι ραγδαία. Και θα δικαιωθεί η επένδυση που έχουν αποφασίσει να κάνουν. Μια επένδυση, που σύμφωνα με πληροφορίες, αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ.

Οι πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει to10.gr αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός έστειλε επίσημη πρόταση στην Πενιαρόλ για να αποκτήσει το σύνολο τον Πικέρες. Η πρόταση, όπως αναφέρουν πηγές από την Ουρουγουάη, φτάνει το 1.8 εκατ. ευρώ, χωρίς να είναι σαφές εάν σε αυτό το ποσό υπάρχουν μπόνους. Αυτό που σημειώνεται είναι πως οι Ερυθρόλευκοι εμφανίζονται θετικοί στο να αφήσουν ένα ποσοστό μεταπώλησης, όχι μεγαλύτερο του 10-15%.

ΤΟ 70%-30% ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΡΙΒΕΡ ΚΑΙ Ο ΟΡΟΣ-ΦΩΤΙΑ

Υπό φυσιολογικές συνθήκες η μεταγραφή του Πικέρες δεν θα ήταν εύκολο να πραγματοποιηθεί με αυτά τα δεδομένα. Ούτε τώρα είναι. Αλλά υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια, που ενδέχεται να παίξει τον ρόλο της. Τα οικονομικά δικαιώματα για την πώληση του ποδοσφαιριστή, είναι 70-30 υπέρ της προηγούμενης ομάδας του: 70% έχει κρατήσει η Ρίβερ του Μοντεβιδέο και 30% η Πενιαρόλ, η οποία, ωστόσο, έχει τα αθλητικά του δικαιώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της Πενιαρόλ είναι να κάνει παζάρι και να προσπαθήσει να βάλει κι άλλες ομάδες στο παιχνίδι της διεκδίκησης του Πικέρες. Ωστόσο, η Παλμέιρας δεν της… έκατσε, καθώς ανακοίνωσε χθες νέο αριστερό μπακ, τον Βραζιλιάνο Ζόρζε (πρώην της Μονακό), με συμβόλαιο έως το 2025. Ενώ η Ρίβερ Πλέιτ από την Αργεντινή, που τον θέλει επίσης, είναι σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση και δεν μπορεί να πληρώσει. Τέλος, εκτός διεκδίκησης του παίκτη βγήκε και η ισπανική Κάντιθ.

Η Ρίβερ Πλέιρ από την Ουρουγουάη, η οποία όπως προαναφέραμε έχει λάβει μόλις 300.000 δολάρια για τον παίκτη, είναι ένα από τα μέρη που έχουν λάβει την πρόταση λόγω του ότι αποτελεί τον βασικό πωλητή των οικονομικών δικαιωμάτων, θέλει να γίνει η μεταγραφή, άμεσα. Μάλιστα, έχει ένα πολύ ισχυρό χαρτί στα χέρια της. Εάν η Πενιαρόλ αρνηθεί μια πρόταση στην οποία θα συμφωνήσει η κάτοχος το 70%, θα πρέπει να τις δώσει το ανάλογο ποσό. Στα 1.8 εκατ. ευρώ της πρότασης του Ολυμπιακού, λοιπόν, η Πενιαρόλ θα πρέπει να αποζημιώσει τη Ρίβερ με 1.26 εκατ. ευρώ, αγοράζοντας η ίδια το ποσοστό της. Κι αν το ποσό φαντάζει μικρό, για την ομάδα του Μαουρίτσιο Λαριέρ δεν είναι. Καθώς τα οικονομικά της είναι κάκιστα και δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΖΗΤΗΣΕ… 1.000.000 €

Εάν η Πενιαρόλ μπορούσε να αποκτήσει το 100% Πικέρες και είχε η ίδια τον πρώτο λόγο στο μέλλον του, τότε η τιμή θα ήταν τουλάχιστον διπλάσια. Και οι διαπραγματεύσεις πολύ πιο περίπλοκες. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τώρα τα πράγματα είναι απλά. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει την πρότασή του και επί της ουσίας τώρα ξεκινάει η ουσιαστική διαπραγμάτευση. Και με την Πενιαρόλ, αλλά και με τον παίκτη. Καθώς μέχρι προχθές η ομάδα από την Ουρουγουάη δεν δεχόταν οποιαδήποτε κουβέντα, λόγω των αγώνων με τη μισητή Νασιονάλ, για το Κόπα Σουνταμερικάνα. Τώρα η κουβέντα άνοιξε. Και οι εξελίξεις αναμένονται σύντομα.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως δεν προκύπτει ότι κάποιος ατζέντης ή εταιρεία έχει ποσοστό επί των δικαιωμάτων του παίκτη. Βεβαίως, όλο αυτό το διάστημα στην υπόθεση προσπάθησαν να εμπλακούν αρκετοί μάνατζερ. Μάλιστα, γνωστή εταιρεία εμφανίστηκε να ζητάει προμήθεια σχεδόν 1.000.000 για να διευκολύνει τη μεταγραφή! Ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν πέφτει σε παγίδες. Ξέρει τον σωστό δρόμο και αυτόν ακολουθεί. Αισιοδοξώντας πως ο Πικέρες θα έρθει στην Ελλάδα σύντομα. Αλλά έχοντας τη γνώση πως ειδικά στη Λατινική Αμερική, οι μεταγραφές δεν ολοκληρώνονται εάν δεν… παρουσιαστεί ο ποδοσφαιριστής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ