Γιατί ο Λουτσέσκου θέλει σαν τρελός τον Τζιοβίνκο στον ΠΑΟΚ

Γιατί ο Λουτσέσκου θέλει σαν τρελός τον Τζιοβίνκο στον ΠΑΟΚ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου γνωρίζει πολύ καλά τον Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο από την θητεία του στην Αλ Χιλάλ και επιθυμεί διακαώς να τον φέρει στον ΠΑΟΚ.

Στη Σαουδική Αραβία θεωρούν δεδομένη την αποχώρηση του Σεμπάστιαν Τζιονβίκο από την Αλ Χιλάλ, με τον ΠΑΟΚ να παλεύει για την απόκτησή του. Μια περίπτωση, που είναι δύσκολη, καθώς πρόκειται για έναν παίκτη, που έχει υψηλό κασέ.

Μάλιστα, το απόγευμα της Τρίτης (27/7) υπήρξαν δημοσιεύματα στην Ιταλία, τα οποία ανέφεραν ότι ο έμπειρος επιθετικός διέκοψε τις επαφές του με τον Δικέφαλο του Βορρά, λόγω της μεγάλης διαφοράς που υπάρχει στο οικονομικό κομμάτι. Παρόλα αυτά η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν θα παρατήσει την υπόθεση του Ιταλού, τον οποίο θέλει σαν… τρελός ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά τον Τζιονβίκο από την κοινή τους θητεία στην Αλ Χιλάλ. Ο  Σεμπάστιαν Τζιονβίκο είναι ένας παίκτης μεγάλης κλάσης, με πολλές παρουσίες στα Ευρωπαϊκά γήπεδα. Από το 2006 ξεκίνησε να παίζει στην δεύτερη ομάδα της Γιουβέντους, ενώ έπαιξε δανεικός σε Έμπολι και Πάρμα. Στην «Μεγάλη Κυρία» αγωνίστηκε μέχρι το 2015 σε συνολικά 132 αγώνες με 20 γκολ και 23 ασίστ.

Την επόμενη σεζόν μετακόμισε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και αγωνίστηκε με την ομάδα του Τορόντο. Στην Αμερική έμεινε για τέσσερα ολόκληρα χρόνια, όπου πραγματοποίησε 142 εμφανίσεις, ενώ πέτυχε 83 γκολ και μοίρασε και 51 ασίστ. Μετά το Τορόντο αποφάσισε να ψάξει την τύχη του στην Σαουδική Αραβία και υπέγραψε συμβόλαιο για δύο χρόνια με την Αλ Χιλάλ, όπου και συναντήθηκε για πρώτη φόρα με τον Ρουμάνο τεχνικό.

Οι δύο άνδρες από την πρώτη τους συνάντηση στην Αλ Χιλάλ είχαν αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς κάτι περισσότερο από προπονητή με ποδοσφαιριστή. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου του είχε μεγάλη εκτίμηση, καθώς ήταν από τους βασικούς σέντερ φορ της ομάδας και πολύ ενεργητικός στο σκοράρισμα, ωστόσο μοίραζε και ασίστ και στους συμπαίκτες του. Κατά τον πρώτο χρόνο παραμονής των δύο στην ομάδα κατάφεραν να κατακτήσουν το Champions League της Ασίας το πρώτο της ομάδας στην ιστορία της.

Αυτός βέβαια δεν ήταν ο μόνος τίτλος που πήραν, αλλά κατέκτησαν το πρωτάθλημα και το κύπελο την σεζόν 2019-2020. Την σεζόν της κατάκτησης του νταμπλ ο Σεμπάστιαν Τζιονβίκο ήταν αρκετά παραγωγικός και βοήθησε σημαντικά την ομάδα του, καθώς συνολικά σε πρωτάθλημα και κύπελο μέτρησε 30 εμφανίσεις πετυχαίνοντας 8 γκολ, ενώ μοίρασε και 8 ασίστ.

Με τον Ρουμάνο τεχνικό στον πάγκο της Αλ Χιλάλ ο 34χρονος Ιταλός ήταν βασικός και αναντικατάστατος, ωστόσο μετά την αποχώρηση του τα πράγματα άλλαξαν και ο νέος τεχνικός Λεονάρντο Ζρντίμ δεν το υπολογίζει στην ομάδα, καθώς προχωρά σε μια γενική ανανέωση του ρόστερ.  Παρ’ όλ’ αυτά κατέκτησε και πάλι το πρωτάθλημα στην Σαουδική Αραβία, ωστόσο όπως δείχνουν και τα νούμερα οι εμφανίσεις ήταν σχεδόν οι μισές με την προηγούμενη χρονιά, ενώ δεν σκόραρε κανένα τέρμα.

Αφού πλέον δεν υπολογίζεται από την ομάδα του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου θέλει να τον φέρει στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ, καθώς τον γνωρίζει πολύ καλά και επιθυμεί να δουλέψει πάλι μαζί του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι άνδρες έχουν έρθει σε επικοινωνία, με τον Ρουμάνο τεχνικό να κάνει τα πάντα, ώστε να τον πείσει να φορέσει την φανέλα του «δικεφάλου» του Βορρά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ