Ο Λάζλο Μπόλονι πρότεινε τον Ζίγκα Λάτσι!

Ο Λάζλο Μπόλονι πρότεινε τον Ζίγκα Λάτσι!

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού δεν ξέχασε τον νεαρό αμυντικό της ΑΕΚ.

Ο Ζίγκα Λάτσι γεννήθηκε στο Ντόμπρον, ένα χωριό που ανήκει στη Σλοβενία κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία. Ακριβώς αυτή η γειτνίαση επέτρεψε σε ένα μεγάλο αριθμό Ούγγρων να διαβιούν στην περιοχή και το εθνοτικό ουγγρικό στοιχείο κυριαρχεί.

Η οικογένεια Λάτσι έχει ουγγρικές ρίζες, παρότι όλα τα μέλη της είναι Σλοβένοι υπήκοοι. Για αυτό και ο πατέρας του αμυντικού της ΑΕΚ ήταν αρχηγός μίας τοπικής ομάδας Ούγγρων, χωρίς βέβαια να κάνει αξιοσημείωτη καριέρα.

Το ντεμπούτο του Ζίγκα Λάτσι με την Εθνική Ανδρών της Σλοβενίας δεν έχει γίνει ακόμα, κάτι που του δίνει την δυνατότητα να αγωνιστεί και με την Εθνική ομάδα της Ουγγαρίας. Και δεν πρόκειται για μακρινό σενάριο, αλλά ήδη ο νεαρός παρακολουθείται από ανθρώπους της ουγγρικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, σύμφωνα με το «nemzeti sport».

Άλλωστε, όπως αναφέραμε, η περιοχή όπου μεγάλωσε βρίσκεται πλάι με την Ουγγαρία, οπότε δεν αποκλείεται να συμβεί. Το πιο ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως ο άνθρωπος που πρότεινε τον Λάτσι στην ουγγρική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει έντονο ελληνικό παρελθόν.

Ο λόγος για τον Λάζλο Μπόλονι, ο οποίος έχει ρουμανική υπηκοότητα, αλλά συνδέεται με την Ουγγαρία μέσω της μητέρας του. Ο πρώην προπονητής των ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό μίλησε με την Ομοσπονδία της Ουγγαρίας και ο τεχνικός των Μαγυάρων, Μάρκο Ρόσι έχει αρχίσει να βολιδοσκοπεί τον Ζίγκα Λάτσι.

Ο Μπόλονι μίλησε για αυτό το σενάριο στην ουγγρική ιστοσελίδα λέγοντας: «Στην αρχή, κoιτάς μόνο το όνομά του. Στη συνέχεια, φυσικά το παιχνίδι του. Εξαιρετικό ταλέντο, εξαιρετικός αμυντικός. Είναι πολύ καλός στα μαρκαρίσματα, με τη σωστή σκληρότητα και αποφασιστικότητα, και αν και είναι σχεδόν δύο μέτρα ύψος, είναι γρήγορος, εκρηκτικός, γυρίζει εύκολα και έχει υπέροχο αριστερό πόδι. Επέστησα την προσοχή των αξιωματούχων της ουγγρικής ομοσπονδίας στον Λάτσι, τα υπόλοιπα εξαρτώνται από αυτούς».

Για το θέμα ρωτήθηκε και ο ίδιος ο Ζίγκο Λάτσι, ο οποίος ανέφερε: «Είμαι δεμένος με τον Ντόμπρον. Ελπίζω ότι όχι μόνο οι ορχιδέες, αλλά και το ποδόσφαιρο θα γίνουν σύντομα αντιληπτά στην πόλη μας. Η υποδομή αναπτύσσεται, ο Πρόεδρος Ervin Szekeres διαχειρίζεται καλά τον σύλλογο και ο προπονητής Imre Németh κάνει επίσης εξαιρετική δουλειά. Όσο για την εθνική ομάδα: θα ήμουν ευγνώμων και θα με τιμούσε να προσκληθώ σε οποιαδήποτε εθνική ομάδα, φυσικά εκτιμώ τα λόγια του Imre Németh για τον Fradi και είναι καλό να ακούω για τη σύσταση του Λάζλο Μπόλονι». 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ