Παναιτωλικός – Ξάνθη 1-3

Παναιτωλικός – Ξάνθη 1-3

Η Ξάνθη νίκησε με 3-1 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, με τον Μπρίτο να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής και σκόρερ δύο τερμάτων για την ομάδα της Θράκης

Η Ξάνθη εντυπωσίασε απέναντι στον Παναιτωλικό και η ομάδα της Θράκης κατάφερε να πάρει μια σημαντική και συνάμα εύκολη εκτός έδρας νίκη με 3-1. Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν το τέλειο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο κατάφεραν να πετύχουν τρία γκολ, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπρίτο.

Σούπερ ο Μπρίτο

Η Ξάνθη κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Παναιτωλικό, θέτοντας τις βάσεις για μια σπουδαία νίκη απ’ το πρώτο δεκάλεπτο του ματς. Μεγάλος πρωταγωνιστής αλλά και σκόρερ των φιλοξενούμενων ήταν ο Μπρίτο, ο οποίος άνοιξε το σκορ με ωραίο πλασέ στο τέταρτο λεπτό της αναμέτρησης.

Πριν ακόμα οι γηπεδούχοι καταλάβουν τι έχει συμβεί, ο 29 χρονος επιθετικός»χτύπησε» για δεύτερη φορά. Η αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Μπρίτο στο όγδοο λεπτό δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Κυριακίδη και το 2-0 για την Ξάνθη ήταν γεγονός.

Η Ξάνθη κατάφερε μάλιστα να πετύχει και τρίτο γκολ, αυτή τη φορά με σκόρερ τον Γέντρισεκ στο 36′ και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Η ομάδα της Θράκης έκανε ότι ήθελε απέναντι σ’ έναν  «υπνωτισμένο» Παναιτωλικό, με τους γηπεδούχους να κάνουν τη χειρότερη τους εμφάνιση τη φετινή σεζόν.

Κερδίζει μόνο εκτός έδρας!

Αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να κάνει με τις εξαιρετικές επιδόσεις της Ξάνθης στα εκτός έδρας παιχνίδια της στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Ράσταβατς έχει σημειώσει τρεις νίκες σε πέντε εκτός έδρας ματς ενώ στο γήπεδο της, δεν έχει καταφέρει να πάρει ακόμα «τρίποντο».

Σε πέντε παιχνίδια στα Πηγάδια μετρά τέσσερις ισοπαλίες και μια ήττα και αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα ξεχωριστό στοιχείο απ’ την πορεία της Ξάνθης στη φετινή σούπερ λίγκα.

Έδωσε χώρους στο δεύτερο

Η εικόνα του δευτέρου μέρους ήταν πολύ διαφορετική, καθώς η Ξάνθη έδωσε χώρους στον Παναιτωλικό, χωρίς όμως ν’ αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα. Οι γηπεδούχοι είχαν δύο – τρεις καλές ευκαιρίες για να μειώσουν στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, χωρίς όμως να καταφέρουν να ξαναμπούν στο ματς. Όταν ο Μάζουρεκ πέτυχε το γκολ για την ομάδα του Αγρινίου (στο 88′) ήταν πολύ αργά για τον Παναιτωλικό.

Το κλειδί Η Ξάνθη κατάφερε να πετύχει δύο γκολ στα πρώτα οκτώ λεπτά του ματς. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο το εντυπωσιακό τους ξεκίνημα κι αυτό ήταν το καθοριστικό στοιχείο για την επικράτηση της Ξάνθης.

10άρι Ο Μπρίτο έκανε τη διαφορά για την ομάδα του και κερδίζει τον τίτλο του MVP. Ο στράικερ της Ξάνθης σημείωσε τα δύο πρώτα γκολ των φιλοξενούμενων και είχε κάθε λόγο να χαμογελά μετά το τέλος του ματς.

Στον πάγκο Η αμυντική γραμμή του Παναιτωλικού ήταν…σ’ άλλο γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι με τις αντεπιθέσεις τους.

Γιατί κόουτς; Ο τεχνικός του Παναιτωλικού είδε την ομάδα του να «παραπατάει» στα πρώτα 45 λεπτά και το ερώτημα για τον Μάκη Χάβο είναι, γιατί ο Παναιτωλικός μπήκε τόσο χαλαρά στο ματς.

Διαιτητής: Καλή η διαιτησία του Ζαχαριάδη.

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής Ζαχαριάδης

Βοηθοί: Γρέβενης, Νικολαΐδης

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1 – ΞΑΝΘΗ 3

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος) Κυριακίδης, Μύγας, Μόρας (60’ Χαντάκιας), Μιχάι, Μαρινάκης, Μπράβο (46’ Μπεχαράνο), Λόπες (46’Μάρκους Πάουλο), Ρόσα, Μάζουρεκ, Ντίας, Μοράρ.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς) Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Σβάρνας, Λισγάρας, Κασάδο, Μεχία (69’ Μελιόπουλος), Τριάδης, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Μπρίτο, Γέντρισεκ (78’ Ρότσε).

Γκολ 88’ Μάζουρεκ / 4’, 8’ Μπρίτο, 36’ Γέντρισεκ

Κίτρινες:  7’ Μόρας, 65’ Μιχάι, 70’ Μοράρ / 32’ Μεχία, 38’ Κασάδο, 69’ Μελιόπουλος, 89’ Ρότσε

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ