To10.gr στην Τεργέστη – Η αναπάντεχη επίσκεψη στο ξενοδοχείο του Παναθηναϊκού

To10.gr στην Τεργέστη – Η αναπάντεχη επίσκεψη στο ξενοδοχείο του Παναθηναϊκού

Οι οπαδοί της Τριεστίνα με το παρατσούκλι... Έλληνες, έδωσαν αναμνηστικά στην αποστολή του Τριφυλλιού.

Μία αναπάντεχη επίσκεψη δέχτηκε η αποστολή του Παναθηναϊκού το βράδυ της Παρασκευής, κατά τη διαμονή της στην πόλη της Τεργέστης.

Μία αντιπροσωπεία οπαδών της Τριεστίνα, της τοπικής ομάδας, επισκέφθηκε τους ανθρώπους του Τριφυλλιού και τους έδωσε μία αναμνηστική πλακέτα και αναμνηστικά με τα διακριτικά του συλλόγου.

Όσο για τα αίτια αυτής της επίσκεψης; Ανάγονται στα βάθη της ιστορίας των προηγούμενων αιώνων.

Η Τριεστίνα ιδρύθηκε το 1919 και κάποιοι εκ των ιδρυτών της ήταν Έλληνες οι οποίοι κατοικούσαν στην περιοχή. Παραδοσιακά, η Τεργέστη είχε πολυάριθμη ελληνική παροικία και τα ελληνικά σημάδια είναι αρκετά και διακριτά στην πόλη και στις γύρω περιοχές.

Είναι χαρακτηριστικό πως λόγω και της ελληνικής προέλευσης της Τριεστίνα, οι οπαδοί της έχουν λάβει το παρατσούκλι οι Έλληνες. Συνεπώς, οι οργανωμένοι της Τριεστίνα άδραξαν την ευκαιρία της παρουσίας του Παναθηναϊκού στην πόλη και έκαναν μία κίνηση που τους συνδέει με τις ρίζες τους. 

Η Τριεστίνα συμμετέχει στη Serie C και έχει ως έδρα το στάδιο «Νερέο Ρόκο», που θα διεξαχθεί το αποψινό φιλικό του Παναθηναϊκού με τη Μίλαν.

Επιπλέον, στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν και εκπρόσωποι της ελληνικής κοινότητας, που σήμερα αριθμεί περίπου 500 άτομα.

Ο Θανάσης Παπαθανασίου, ένας εκ των Ελλήνων που διαβιούν στην Τεργέστη και συμμετείχε στην αντιπροσωπεία των οπαδών της Τριεστίνα, ανέφερε για το γεγονός:

«Η Τεργέστη είναι μια πόλη που έχει σχέση με την Ελλάδα. Σκεφτείτε ότι ο Άγιος Νικόλαος που βρίσκεται στην περιοχή αυτή, αλλά και κτίρια που είναι κοντά στην εκκλησία έχουν φτιαχτεί από Έλληνες. Πριν πολλά χρόνια ήρθαν στην Τεργέστη Έλληνες, οι οποίοι δεν άντεχαν υπό τον Οθωμανικό ζυγό, προκειμένου να επενδύσουν.

Αυτή τη στιγμή στην Τεργέστη ζουν γύρω στους 500 Έλληνες. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που αποτελεί σήμα κατατεθέν για την Αθήνα και την Ελλάδα γενικότερα. Η χαρά μας που βρίσκεται εδώ είναι μεγάλη και γι’ αυτό και θέλαμε να τους τιμήσουμε. Αυτό που πρέπει να σας πω είναι ότι η Τριεστίνα έχει φτιαχτεί και από Έλληνες και σε όλη την περιοχή εδώ τους έχουν σε ιδιαίτερη εκτίμηση.

Εγώ προσωπικά είμαι Παναθηναϊκός και σκεφτείτε ότι ανέβαλα το ταξίδι μου στην Ελλάδα για λίγες μέρες, προκειμένου να δω τον Παναθηναϊκό να αγωνίζεται στο γήπεδο της Τεργέστης. Όλο αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας και μακάρι στο μέλλον να ξαναγίνει»

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ