Γιοβάνοβιτς – «Η Μίλαν μας πήγαινε διαρκώς στα όρια μας»

Γιοβάνοβιτς – «Η Μίλαν μας πήγαινε διαρκώς στα όρια μας»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός έχει μαθήματα να διδαχτεί από το φιλικό παιχνίδι με τη Μίλαν.

Θετικά και αρνητικά στοιχεία εντόπισε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην ήττα του Παναθηναϊκού από τη Μίλαν στην Τεργέστη. Όμως, ο Σέρβος προπονητής τόνισε ότι η μεγαλύτερη χρησιμότητα του φιλικού ήταν πως οι παίκτες του πιέστηκαν στα όρια, από αντιπάλους μεγαλύτερης ποιότητας και μπόρεσαν να δουν τις ικανότητες τους.

Οι δηλώσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς:

«Ήταν ένα εξαιρετικό φιλικό παιχνίδι αναφορικά με την ποιότητα των αντιπάλων. Είχαμε να κάνουμε με μία ομάδα, η οποία είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του ιταλικού πρωταθλήματος. Έχει ποιότητα και είναι ιδιαίτερα γρήγορη.

Χρειαζόταν και κάναμε τεράστια προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του παιχνιδιού αυτού. Ίσως περισσότερο ανασταλτικά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Υπήρχαν κάποιες στιγμές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, όπου κάναμε κάποια λάθη στις τοποθετήσεις και στις αλληλοκαλύψεις.

Λάθη τα οποία θα σου κοστίσουν απέναντι σε τέτοιες ομάδες, όπως και έγινε σήμερα. Οι παίκτες προσπάθησαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις αυτού του αγώνα και όταν είχαμε χρόνο να κρατήσουμε την μπάλα το κάναμε. Όταν έχεις απέναντι σου τέτοιες ομάδες είναι λογικό να μην έχεις πολύ χρόνο.

Προσπαθήσαμε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου να διατηρήσουμε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν καταφέραμε να κάνουμε πολλές τελικές προσπάθειες. Εστιάζω στην τεράστια που έκαναν οι ποδοσφαιριστές μου σε ένα τέτοιου είδους παιχνίδι.

Στα διαστήματα που μας δόθηκε η ευκαιρία προσπαθήσαμε να αναπτυχθούμε σωστά. Υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία, αλλά υπάρχουν και αρνητικά, τα οποία απέναντι σε έναν αντίπαλο θα φανούν περισσότερο. Πιστεύω ότι από ένα τέτοιο παιχνίδι αποκομίζουμε όλοι εμπειρίες».

Στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός δεν θα αντιμετωπίσει ομάδες ανάλογης δυναμικότητας με τη Μίλαν. Τι κρατάτε από αυτό το ματς που θα σας φανεί χρήσιμο;

«Μπορεί να μην βρούμε στο δικό μας το πρωτάθλημα τόσο ποιοτική ομάδα, αλλά θα βρούμε σίγουρα αντιπάλους που θα μας φτάνουν στα όρια μας στον αγωνιστικό χώρο. Άρα ο σημερινός μας ανάγκαζε να φτάνουμε στα όρια μας είτε αυτό αφορούσε την κατοχή μπάλας, είτε αφορά τις στημένες φάσεις, είτε την ανασταλτική λειτουργία.

Ήμασταν όλη την ώρα υπό πίεση και αυτό θα συμβαίνει και στο ελληνικό πρωτάθλημα ανεξαρτήτως αν έχουμε απέναντι μας δυνατές ομάδες ή μικρομεσαίες. Για να κερδίσουμε θα χρειαστεί πολλές φορές να φτάσουμε στα όρια μας και αυτό είναι το βασικό κομμάτι του σημερινού παιχνιδιού, που μπορούμε να κρατήσουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ