Σαββίδης και Μίχελ «καίνε» τον ΠΑΟΚ

Σαββίδης και Μίχελ «καίνε» τον ΠΑΟΚ

Με τι ποινές κινδυνεύει ο «δικέφαλος» με βάση τα όσα έγραψε στο φύλλο αγώνα ο Γιώργος Κομίνης.

Ο Γιώργος Κομίνης όπως σας ενημέρωσε to10.gr, δεν αναφέρει πουθενά στο φύλλο αγώνα ότι η ΑΕΚ αρνήθηκε να βγει στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας και ότι αποφάσισε τη διακοπή του αγώνα μετά τη βίαιη είσοδο του Ιβάν Σαββίδη.

Τη σκυτάλη πλέον θα πάρει το πειθαρχικό όργανο της Super League. Την υπόθεση είναι πολύ πιθανό να εκδικάσει ο Σπυρίδων Καποδίστριας και όχι η αναπληρωτής πρόεδρος Μαρία Σκολαρίκη που είχε εκδώσει την απόφαση για τη τύχη του πρόσφατου ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Ο αθλητικός δικαστής, επίσης τακτικός δικαστής, πρωτοδίκης, μόλις πάρει στα χέρια του το φύλλο αγώνα και τις εκθέσεις παρατηρητών και αστυνομίας θα καλέσει τον δικέφαλο σε απολογία το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η ομάδα της συμπρωτεύουσας είναι σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση μετά τα όσα γράφονται τόσο για τον Ιβάν Σαββίδη αλλά και για το «ντου» και τις απειλές του Λούμπος Μίχελ.

Ο ΠΑΟΚ θεωρείται σίγουρο ότι θα κληθεί σε απολογία ως υπαίτιος για τη διακοπή του αγώνα με βάση το άρθρο 23, παράγραφος 3, εδάφιο 2 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου το οποίο προβλέπει απώλεια του αγώνα στα χαρτιά, αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα και δύο από το επόμενο και πρόστιμο από 8.000 έως 40.000 ευρώ.

Η διαφορά με το πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι ότι ο αγώνας ξεκίνησε και ο ΚΑΠ προβλέπει τη συγκεκριμένη τιμωρία (-3 την τρέχουσα περίοδο, -2 την επόμενη) μόνο «αν ο αγώνας διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του».

Είναι ακριβώς το ίδιο άρθρο με το οποίο τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός για το κουτάκι της μπύρας στον Βλάνταν Ίβιτς στο περσινό πρωτάθλημα. Και τότε ο αγώνας είχε ξεκινήσει κανονικά και είχε διακοπεί πριν από τη λήξη του.

Η απειλή…

Τον ΠΑΟΚ όμως, τον «καίει» και το «you are finished» που είπε ο Λούμπος Μίχελ στον Γιώργο Κομίνη και καταγράφηκε στο φύλλο αγώνα.

Σύμφωνα με το άρθρο 19 του πειθαρχικού κώδικα για «απειλές σε αξιωματούχους αγώνα», για το οποίο είχε κατηγορηθεί ο Ολυμπιακός στον περσινό αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ αλλά είχε αθωωθεί πανηγυρικά, «οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη». Η συγκεκριμένη ποινή αφορά τον Ιβάν Σαββίδη.

Όσον αφορά τον υπαίτιο, ΠΑΟΚ κινδυνεύει: α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β. αφαίρεσης βαθμών και γ. υποβιβασμός ομάδας.

Ο δικαστής αποφασίζει

Ο πειθαρχικός κώδικας δεν ορίζει το εύρος της ποινής που θα επιβληθεί και ποια θα είναι αυτή. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά… «εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος». Είναι στη κρίση του αθλητικού δικαστή δηλαδή ποια από τις τρεις ποινές θα επιβάλλει και την έκταση της, πάντα ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος την οποία ο ίδιος ο δικαστής θα κρίνει. Μπορεί η ποινή δηλαδή να είναι μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, μπορεί να είναι και αφαίρεση πέντε βαθμών για παράδειγμα.

Είχε τιμωρηθεί ξανά

Ο Λούμπος Μίχελ πάντως, είχε τιμωρηθεί με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 30 ημέρες, ποινή που έληξε στις 28 Φεβρουαρίου και πρόστιμο 5.000 ευρώ για εξύβριση προς τον διαιτητή της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, Δημήτρη Θάνο. Τον είχε αποκαλέσει με την… αγαπημένη του έκφραση «fucking bastards». Μυαλό ο Σλοβάκος, πρώην διεθνής διαιτητής, δεν έβαλε όμως…

Να σημειωθεί τέλος, ότι για την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη, με βάση το οπτικοακουστικό υλικό μπορεί να επέμβει και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, είτε αυτεπάγγελτα, είτε έπειτα από καταγγελία, στην περίπτωση που δεν παρέμβει ο αθλητικός δικαστής. Και σε αυτή την περίπτωση θα προβλέπονται οι ποινές τις οποίες προαναφέραμε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ