Θέμα στο Russia Today, ο Ιβάν Σαββίδης και το πιστόλι

Θέμα στο Russia Today, ο Ιβάν Σαββίδης και το πιστόλι

«Αγώνας του Ελληνικού πρωταθλήματος διεκόπη μετά την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο του οπλοφορούντα ιδιοκτήτη, για να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή» ήταν ο τίτλος του μιντιακού κολοσσού της Ρωσίας, για όσα έγιναν στην Τούμπα από τον Ιβάν Σαββίδη.

Τρομερές διαστάσεις έχει πάρει η υπόθεση Ιβάν Σαββίδη σε ολόκληρη τον κόσμο. Η εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, με το περίστροφο στη ζώνη του. Κορυφαία Μέσα από το βράδυ της Κυριακής μεταδίδουν την εικόνα του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ αλλά και του όπλου του. Έφτασε λοιπόν και στη Ρωσία, με τον μιντιακό κολοσσό RT (Russia Today) να παρουσιάζει το θέμα.

Το RT λειτουργεί με χρήματα της Ρωσικής Κυβέρνησης, και μόνο ο τηλεοπτικός σταθμός του υπολογίζεται ότι φτάνει σε 630.000.000 ανθρώπους και σε 100 διαφορετικές χώρες. Είναι κατά κάποιο τρόπο η φωνή της Ρωσίας σε ολόκληρο τον κόσμο, με περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο προβολές στο Youtube.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Το ματς της ελληνικής σούπερ λίγκας μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ την Κυριακή, διεκόπη όταν ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης εισέβαλε οπλοφορώντας, μετά την ακύρωση γκολ υπέρ της ομάδας του από τον διαιτητή της αναμέτρησης.

Το ματς ήταν στο 0-0, όταν ο Φερνάντο Βαρέλα του ΠΑΟΚ πέτυχε γκολ στο 90’, δίνοντας στην ομάδα του το προβάδισμα. Παρόλα αυτά, ο διαιτητής Γιώργος Κομίνης ακύρωσε το γκολ, υποδεικνύοντας τον παίκτη σε θέση οφσάιντ.

Η απόφαση αυτή δημιούργησε μια χαώδη κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να διαμαρτύρονται έντονα στον Κομίνη για την απόφασή του να τους αρνηθεί στο γκολ, που θα μπορούσε να φέρει τον ΠΑΟΚ μόλις δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, ΑΕΚ.

Η κατάσταση έγινε πολύ πιο έντονη, όταν ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, ο Ελληνορωσικής καταγωγής δισεκατομμυριούχος Ιβάν Σαββίδης, εισέβαλε δύο φορές στον αγωνιστικό χώρο, με τη συνοδεία μπράβων. Τη δεύτερη φορά, ο γεννημένος στη Γεωργία επιχειρηματίας, έβγαλε το παλτό του αποκαλύπτοντας ότι είχε στην κατοχή του όπλο, που βρίσκονταν δεμένο στη ζώνη του.

Οι ιθύνοντες της ΑΕΚ ισχυρίστηκαν πως ο Σαββίδης απείλησε τον διαιτητή κατά τη διάρκεια της πρώτης εισβολής του στον αγωνιστικό χώρο, πριν τον απομακρύνουν. Ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, ανέφερε σε ισπανικό ραδιόφωνο πως ο Σαββίδης εκφόβισε τον Κομίνη λέγοντάς του «Η καριέρα σου ως διαιτητής έχει τελειώσει».

Οι παίκτες της ΑΕΚ, αποσύρθηκαν από τον αγωνιστικό χώρο και αρνήθηκαν να ολοκληρώσουν την αναμέτρηση, εκφράζοντας αμφιβολίες για την ασφάλειά του μετά από όλη αυτή τη φασαρία. Η αναμέτρηση επικυρώθηκε ως 0-0 και δεν θα συνεχιστεί, δεδομένου του χρόνου που είχε περάσει από τη στιγμή της διακοπής του αγώνα.

 

Ο μεγιστάνας καπνοβιομήχανος Σαββίδης, που αγόρασε τον ΠΑΟΚ το 2012, είναι ένας από τους πλουσιότερους Ρώσους. Έδωσε στη δημοσιότητα μια δήλωση αναφορικά με το περιστατικό, καλώντας τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ «να γίνουν η ασπίδα προστασίας του κλαμπ, έναντι οποιαδήποτε μορφής προβοκάτσιας»:

«Αγαπητοί φίλοι, απευθύνομαι σε αυτούς που πραγματικά ανησυχούν για την μοίρα του αγαπημένου μας ΠΑΟΚ. Γίναμε όλοι μάρτυρες τω μεθόδων που προσπαθούν οι αντίπαλοί μας για να στρέψουν κάθε μεμονωμένο, ήσσονος σημασίας περιστατικό, εναντίων μας» αναφέρει η δήλωση.

«Σας καλώ όλους, όλους όσους αγάπησαν ποτέ τα ασπρόμαυρα χρώματα μας, να γίνουν η ασπίδα του κλαμπ, έναντι οποιαδήποτε μορφής προβοκάτσιας. Παρακαλώ θυμηθείτε: η τιμή του ΠΑΟΚ είναι στα χέρια μας και η δύναμή μας δεν έγκειται μόνο στην ενότητά μας αλλά και στην ικανότητά μας να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας και να αποφύγουμε ενέργειες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον της ομάδας μας.

 

Εξάλλου, θυμηθείτε ότι ήμασταν ενωμένοι ενάντια σε οποιαδήποτε εξωτερική απειλή και στο παρελθόν, υποστηρίζοντας την ομάδα μας μόνο με τη δύναμη της φωνή μας.

Εξακολουθώ να πιστεύω σε εμάς και στο ελληνικό δικαστικό σύστημα και θα συνεχίσω να κάνω τα πάντα για να προστατεύσω τα νόμιμα συμφέροντα του ΠΑΟΚ. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και βασίζομαι στην κατανόησή σας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κομίνης θα στείλει το φύλλο αγώνα στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία θα αποφασίσει εάν θα τιμωρήσει τις ομάδες ή φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται στο περιστατικό. Το αποτέλεσμα του αγώνα σημαίνει ότι η ΑΕΚ έχει 55 πόντους, ο Ολυμπιακός είναι δεύτερος με 53 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι στην τρίτη θέση με 50 πόντους.

Μετά το συμβάν, η ελληνική Σούπερ Λιγκ αναβλήθηκε επ’ αόριστον το βράδυ της Δευτέρας. Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού της Ελλάδας, Γιώργος Βασιλειάδης, ανακοίνωσε την ματαίωση όλων των αγώνων του πρωταθλήματος μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν θα επανεκκινήσει εκτός αν υπάρχει ένα σαφές πλαίσιο, συμφωνημένο από όλες τις πλευρές, να προχωρήσουν με όρους και κανόνες», πρόσθεσε όπως ανέφερε η BBS Sport.

Η τοπική αστυνομία έχει επίσης εκδώσει ένταλμα για τη σύλληψη του Σαββίδη. Η FIFA καταδίκασε το περιστατικό αλλά τόνισε ότι οποιαδήποτε πειθαρχικά μέτρα «εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της Ελληνικής Ομοσπονδίας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ