Αυτός είναι ο Καρμπόβνικ που ετοιμάζεται να φέρει ο Ολυμπιακός (pics, vids)

Αυτός είναι ο Καρμπόβνικ που ετοιμάζεται να φέρει ο Ολυμπιακός (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός βλέπει «ζεστά» την περίπτωση του 20χρονου Πολωνού φουλ μπακ, Μίχαλ Καρμπόβνικ και to10.gr σας παρουσιάζει το αγωνιστικό προφίλ ενός ποδοσφαιριστή που πιστεύουν πολύ στην πατρίδα του.

Την ώρα που η μεταγραφική περίοδος «τρέχει» και οδεύει προς το τέλος της, ο Ολυμπιακός προσπαθεί να κλείσει τις όποιες «τρύπες» έχει στο ρόστερ, με τον Πέδρο Μαρτίνς να περιμένει τις τελευταίες… πινελιές.

Μία από τις… τρύπες που θέλει να κλείσει ο Ολυμπιακός είναι αυτή του αριστερού μπακ. Όπως διαβάσατε στο 10.gr, ο Πολωνός Μίχαλ Καρμπόβνικ είναι ένα από τα ονόματα που τη δεδομένη στιγμή «παίζουν»… ζεστά στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο.

Ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος πριν από μόλις λίγους μήνες ήταν στα «ραντάρ» κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης, καθώς για τον πλέον 20χρονο, είχαν ρωτήσει σύλλογοι όπως η Νάπολι, η Σάλτσμπουργκ και η PSV, πριν τον κάνει δικό της η Μπράιτον έναντι 5,5 εκατομμυρίων ευρώ!

Ένας δεξιοπόδαρος αριστερός μπακ… και όχι μόνο

Πρόκειται για έναν παίκτη που έχει την ικανότητα να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις του γηπέδου. Βασική θέση ωστόσο θεωρείται αυτή του αριστερού μπακ. Αν και δεξιοπόδαρος, ο 20χρονος αγωνίζεται κυρίως ως αριστερός οπισθοφύλακας.

Επιπλέον, οι ποδοσφαιρικές του ικανότητες του δίνουν το… ελεύθερο να αγωνιστεί και σε άλλες θέσεις του αγωνιστικού χώρου, καθώς πριν μετακομίσει στην Αγγλία είχε παίξει με τη Λέγκια Βαρσοβίας και ως αμυντικό χαφ, και ως επιτελικό χαφ, αλλά και ως εξτρέμ, αποδεικνύοντας πως είναι ένα «πολυεργαλείο» που μπορεί να παίξει κυριολεκτικά… παντού!

Μάλιστα, πριν… μετατραπεί σε αριστερό μπακ ο Καρμπόβνικ ήταν ένα κλασικό χαφ, εξού και η τρομερή ικανότητα στη δημιουργία.

Δυνατός στον επιθετικό τομέα

Image

Κύρια… δύναμη του θεωρείται το επιθετικό κομμάτι του γηπέδου. Ένα μοντέρνο μπακ που έχει τα κατάλληλα ανεβοκατεβασματα στο γήπεδο, έχοντας την ικανότητα να απειλήσει και να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του.

Και αυτό αποδεικνύεται από τους πολύ καλούς αριθμούς που είχε με τη Λέγκια. Στις 47 συμμετοχές που πρόλαβε να συμπληρώσει με την πρώτη ομάδα, ο Καρμπόβνικ είχε συνολικά 8 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την πολύ καλή αντίληψη που έχει στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Οι συγκρίσεις με τον… Καντέ

Πριν μετατραπεί σε αριστερό μπακ, ο Πολωνός αγωνιζόταν κυρίως ως αμυντικό χαφ και box to box μέσος. Μάλιστα, η εικόνα του με τη Λέγκια είχαν… αναγκάσει τους scouters να τον συγκρίνουν ακόμη και με το καλύτερο «εξάρι» του πλανήτη, τον Ενγκολό Καντέ!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αξιολόγηση του «Football Talent Scout – Jacek Kulig» από το 2020, ο Καρμπόβνικ είναι ένας ποδοσφαιριστής με δυνατά σημεία την ταχύτητα, τις μεταβιβάσεις, τα τάκλιν, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο βλέπει το γήπεδο και κλείνει παρομοιάζοντας τον με τον Γάλλο μέσο της Τσέλσι.

Το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα

Πριν ενδιαφερθούν η Νάπολι, η Σάλτσμπουργκ, η PSV και η Μπράιτον, είχε ακουστεί μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του πλανήτη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Mundo Deportivo από τον Φλεβάρη του 2020, η Μπαρτσελόνα είχε δείξει ενδιαφέρον για τον Πολωνό και μάλιστα ήταν αρκετά «ζεστή» για την περίπτωση του.

Εν τέλει δεν κινήθηκε επίσημα, καθώς από την ομάδα της Βαρκελώνης η Λέγκια είχε ζητήσει τουλάχιστον 8 εκατομμύρια ευρώ και ο ποδοσφαιριστής κατέληξε στην Μπράιτον…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ