Άρης – Ο «πολυθεσίτης» Ιτούρμπε

Άρης – Ο «πολυθεσίτης» Ιτούρμπε

Ο Παραγουανός αγωνίστηκε σε όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό κορυφής στο φιλικό παιχνίδι με την Λαμία στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ο Άρης δεν κατάφερε να φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης στο φιλικό παιχνίδι με την Λαμία στο Κλεάνθης Βικελίδης και αναδείχτηκε ισόπαλος (1-1), όμως, η συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν ξεχωριστή για τον Χουάν Ιτούρμπε.

Ο Παρουγουανός μεσοεπιθετικός ξεκίνησε για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα, καθώς ο Άκης Μάντζιος εκτίμησε την δουλειά και την προσπάθεια που κάνει στις προπονήσεις.

Ο ποδοσφαιριστής, άλλωστε, δεν ήταν απόλυτα έτοιμος όταν ήρθε στην Θεσσαλονίκη, όμως, ανεβάζει συνεχώς ρυθμούς στις προπονήσεις και αυτός είναι και ο λόγος που πήρε και την ευκαιρία από τον προπονητή του.

Αυτή ήταν η τρίτη συμμετοχή, έστω και ανεπίσημη, του Ιτούρμπε με την φανέλα του Άρη. Συγκεκριμένα, είχε αγωνιστεί για 15 λεπτά στο παιχνίδι με τον Βόλο, για 37 στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ στο χθεσινό φιλικό ξεκίνησε στην ενδεκάδα και αντικαταστάθηκε στο 61ο λεπτό από τον Χαϊροβιτς.

Ο Παραγουανός ξεκίνησε στη θέση που συνήθως παίζει ο Μπερτόλιο, πίσω, δηλαδή από τον επιθετικό κορυφής. Έδειξε διάθεση, ζητούσε την μπάλα, προσπαθούσε να κάνει ατομικές ενέργειες, είναι ξεκάθαρο, όμως, ότι ακόμα χρειάζεται χρόνο για να φτάσει στο 100%.

Δεν δίσταζε, πάντως, να δοκιμάσει τα πόδια του, όποτε βρισκόταν σε καλή θέση έξω από την μεγάλη περιοχή. Υπάρχει, άλλωστε, σχετική οδηγία του Άκη Μάντζιου προς τους παίκτες του, να σουτάρουν από μακριά και να απειλούν τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Μετά την συμπλήρωση των πρώτων 20 λεπτών της αναμέτρησης, ο Ιτούρμπε έφυγε από τον άξονα και αγωνίστηκε στις πτέρυγες. Αρχικά, άλλαξε θέση με τον Ματέο Γκαρσία, με τον Αργεντινό να αναλαμβάνει τον ρόλο του επιτελικού μέσου και τον Παραγουανό να καλύπτει το δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής.

Στη συνέχεια, μετά πάλι από σχετική εντολή του Άκη Μάντζιου, ο Ιτούρμπε πήρε τη θέση του Μανσίνι στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Πρόκειται, άλλωστε, για ποδοσφαιριστή που έχει την ευχέρεια να αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις πίσω από τον φορ, κάτι που μπορεί να δώσει σημαντικές λύσεις στον προπονητή του.

Οι άνθρωποι του Άρη και τα μέλη του τεχνικού τιμ εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την μέχρι τώρα παρουσία του Ιτούρμπε. Αν, συνεχίσει έτσι, μάλιστα, το πιθανότερο είναι ότι θα πάρει θέση βασικού στο παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ.

Το σημαντικό είναι, επίσης, ότι ο Παραγουανός δείχνει να απολαμβάνει τη παρουσία του στον Άρη. Έχει προσαρμοστεί στα αποδυτήρια και έχει πολύ καλές σχέσεις με τους συμπαίκτες του. Στη γρήγορη προσαρμογή, του, βέβαια, βοήθησε και το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί παίκτες του Άρη που μιλάνε ισπανικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ