Ο «περσινός» εφιάλτης χτυπά ξανά την πόρτα της ΑΕΚ (vid)

Ο «περσινός» εφιάλτης χτυπά ξανά την πόρτα της ΑΕΚ (vid)

Η αμυντική λειτουργεία της ΑΕΚ προβλημάτισε και στον Βόλο ξυπνώντας άσχημες μνήμες. Ερωτηματικό για την ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς το βάθος στον πάγκο από τη μεσαία γραμμή και πίσω.

Κάτι από πέρσι θύμισε η ΑΕΚ στον Βόλο. Η Ένωση ηττήθηκε με 4-3 από τον Βόλο και μετρίασε τη χαρά των οπαδών της από τη μεταγραφή του Στίβεν Ζούμπερ αλλά και την επικείμενη του Ντάρκο Γέφτιτς. Όχι τόσο για το αποτέλεσμα, μιας και πρόκειται για φιλικό παιχνίδι, αλλά για την εικόνα της από τη μέση και πίσω.

Δεν ήταν το πρώτο ματς αυτό το καλοκαίρι που η ΑΕΚ προβλημάτισε ανασταλτικά και με δύο εβδομάδες να μένουν για τη σέντρα του πρωταθλήματος, μια ανησυχία υπάρχει καθώς ξυπνούν εφιάλτες του πρόσφατου παρελθόντος. Με τους «κιτρινόμαυρους» μάλιστα να παρατάσσονται με τέσσερις νέους παίκτες, από τους πέντε της άμυνας.

Προβλημάτισε με τους βασικούς

Μόνο ο Μιτάι ήταν από τους περσινούς με τον Στάνκοβιτς στο τέρμα, τον Μισελέν στο δεξί άκρο της άμυνας και τους Βράνιες – Τζαβέλλα στα στόπερ. Συν τον Λε Ταλέκ στα χαφ. Κι όμως η ΑΕΚ έδειξε τρομερά προβλήματα κυρίως στο τρανζίσιον κόντρα σε μια ομάδα που ξεδιπλωνόταν ταχύτατα στην κόντρα και δεν άφηνε χαμένη καμία ευκαιρία.

Με τα συγκεκριμένα λοιπόν πρόσωπα στην ενδεκάδα, η ΑΕΚ δέχθηκε τα τρία από τα τέσσερα γκολ στο ματς. Μετά το 3-1 βγήκε ο Βράνιες και στη συνέχεια μπήκε και ο Ραντόνια στη θέση του Μιτάι αφού ο Χατζισαφί δεν είναι διαθέσιμος λόγω θλάσης. Αν λοιπόν δέχεσαι τρία γκολ από τον Βόλο με τη βασική σου αμυντική σύνθεση, σε μια ημερομηνία που υποτίθεται θα έπρεπε να είσαι έτοιμος για αγώνα πρωταθλήματος, μάλλον υπάρχει πρόβλημα.

Ερωτηματικό το βάθος στην άμυνα

Αυτό όμως που προκαλεί ίσως μεγαλύτερη ανησυχία, είναι το βάθος του πάγκου. Μετά και τις δύο τελευταίες προσθήκες, από τη μέση και μπροστά η ΑΕΚ μπορεί να πει κανείς πως είναι πλήρης. Ποσοτικά σίγουρα, αλλά και ποιοτικά για το ελληνικό πρωτάθλημα φαίνεται πως είναι καλυμμένη. Πίσω όμως τι γίνεται;

Αν δεν παίξει ο Στάνκοβιτς υπάρχει ο Τσιντώτας που μετά από την περσινή σεζόν αλλά και το φετινό του ξεκίνημα δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη. Στα δεξιά της άμυνας υπάρχει ο Μπακάκης που επίσης δείχνει να μην μπορεί να ανταποκριθεί πλέον και στα αριστερά είναι ο Χατζισαφί μαζί με τον Μιτάι, με τους δυο τους να αποτελούν ερωτηματικά αλλά για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Ο πρώτος κυρίως γιατί τα τελευταία χρόνια δεν αγωνιζόταν στη συγκεκριμένη θέση και ο δεύτερος λόγω ηλικίας. Στο κέντρο της άμυνας από την άλλη, υπάρχουν οι δύο πολύ καλές επιλογές για το αρχικό σχήμα αλλά πίσω τους είναι ο Λάτσι που προέρχεται και από τραυματισμό, ο Σβάρνας και ο Μήτογλου που ήρθε φέτος από τον Βόλο.

Με λίγα λόγια, πέραν της δουλειάς που έχει μπροστά του ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς για να κάνει ομάδα αυτή την ΑΕΚ που μπορεί να έχει μέχρι και δέκα νέους παίκτες στην ενδεκάδα της, με το αμυντικό κομμάτι να θέλει όπως φαίνεται την περισσότερη, θα πρέπει να εύχεται να έχει όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα τραυματισμών, καρτών και τιμωριών. Γιατί η αξιοπιστία των θεωρητικά αναπληρωματικών στην άμυνα, ελέγχεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ