«Ο Ολυμπιακός συμφώνησε με τον Γιαν Βαλερί» (pics+vids)

«Ο Ολυμπιακός συμφώνησε με τον Γιαν Βαλερί» (pics+vids)

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο εξωτερικό, ο Ολυμπιακός συμφώνησε με την Σαουθάμπτον για την απόκτηση του 22χρονου δεξιού μπακ!

Στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό στέλνουν οι Βρετανοί τον δεξιό μπακ της Σαουθάμπτον, Γιαν Βαλερί.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στο εξωτερικό, οι Ερυθρόλευκοι συμφώνησαν με την βρετανική ομάδα για την απόκτηση του 22χρονου ακραίου αμυντικού (22/2/1999, 1.80 μ.). Τα ρεπορτάζ στο Νησί επισημαίνουν ότι οι Πειραιώτες θα αποκτήσουν τον Γιαν Βαλερί ως δανεικό για έναν χρόνο, χωρίς να αναφέρουν εάν θα υπάρχει οψιόν αγοράς.

Το who is who του Βαλερί

Ο Γιαν Βαλερί γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 1999 στην Γαλλία και συγκεκριμένα στην περιοχή Σαμπινί συν Μαρν, αλλά έχει ρίζες και από την Τυνησία. Εκανε τα πρώτα του βήματα στα τμήματα υποδομής της Ρεν και το 2015 μετακόμισε στην Αγγλία για να αγωνιστεί στην Κ18 της Σαουθάμπτον. Ένα χρόνο αργότερα προωθήθηκε στην Κ23 της βρετανικής ομάδας και το 2019 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα.

Από το 2019 έως τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν δόθηκε δανεικός για έξι μήνες στην Μπέρμιγχαμ, είχε 40 συμμετοχές, με 2 γκολ και 1 ασίστ. Πέρσι, το δεύτερο μισό της σεζόν παραχωρήθηκε στην Μπέρμιγχαμ, με την οποία κατέγραψε 7 συμμετοχές. Φέτος, ξεκίνησε προετοιμασία με την Σαουθάμπτον και αγωνίστηκε βασικός στο παιχνίδι του Κυπέλλου με την Νιούπορτ, ενώ ήταν στον πάγκο στα τρία παιχνίδια που έδωσε η βρετανική ομάδα στην Premier League.

Ο Γιαν Βαλερί αγωνίζεται κυρίως ως δεξί μπακ, αλλά στην καριέρα του έχει παίξει και ως δεξί εξτρέμ, προσφέρονται πολύτιμες λύσεις στους προπονητές του. Το συμβόλαιο που έχει με την Σαουθάμπτον είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2023, ενώ η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ, ενώ τον Ιούνιο του 2019 είχε φτάσει ακόμα και τα 7 εκατ. ευρώ.

Δείτε τον Βαλερί εν δράσει:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ