Κινείται για Λορίς Μπενίτο η ΑΕΚ! (vids+pics)

Κινείται για Λορίς Μπενίτο η ΑΕΚ! (vids+pics)

Η Ενωση κινείται για την απόκτηση του 29χρονου αριστερού μπακ, Λορίς Μπενίτο, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από την Μπορντό.

Σε αναζήτηση αριστερού μπακ βρίσκεται η ΑΕΚ, με την Ενωση να εξετάζει τη λίστα με τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Κιτρινόμαυροι έχουν ξεχωρίσει την περίπτωση του Λορίς Μπενίτο, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από την Μπορντό.

Η ΑΕΚ μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του «10.gr», έχει αρχίσει ήδη τις επαφές με την πλευρά του 29χρονου μπακ (7/1/1992), με στόχο να ολοκληρώσει άμεσα την απόκτησή του.

Ο Λορίς Μπενίτο αγωνίζεται κυρίως ως αριστερός μπακ, αλλά στην καριέρα του έχει παίξει πολλές φορές και ως σέντερ μπακ, ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αριστερό χαφ. Από το 2019 έως πριν από λίγες ώρες άνηκε στην Μπορντό, με την οποία πραγματοποίησε συνολικά 59 συμμετοχές, έχοντας 1 γκολ σε 4.974 λεπτά συμμετοχής.

Πέρσι, αγωνίστηκε σε 31 παιχνίδια του γαλλικού πρωταθλήματος (2.652 λεπτά), ενώ φέτος έπαιξε για 62 λεπτά στον αγώνα της πρώτης αγωνιστικής της Ligue 1 με την Κλερμόν (σ.σ ήττα 0-2). Στον αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής με την Μαρσέιγ ήταν στον πάγκο, ενώ στα δύο επόμενα ματς ήταν εκτός αποστολής. Πριν από λίγες ώρες έλυσε το συμβόλαιό του με την Μπορντό και πλέον αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο 29χρονος είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Ελβετίας, έχοντας πραγματοποιήσει 13 συμμετοχές με το εθνόσημο (1 γκολ), ενώ στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε Ααράου, Ζυρίχη, Μπενφίκα και Γιουνγκ Μπόις.

Ο Λορίς Μπενίτο ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Ααράου και το 2009 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα, στην οποία παρέμεινε για τρία χρόνια (50 συμμ. 2 γκολ, 4 ασίστ). Το 2012 μετακόμισε ως ελεύθερος στην Ζυρίχη (64 συμμ., 1 γκολ 4 ασίστ) και δύο χρόνια αργότερα πουλήθηκε Μπενφίκα έναντι 3 εκατ. ευρώ.

Στην ομάδα της Λισαβόνας έπαιξε μόνο για μια σεζόν (6 συμμ.) και τον Ιούλιο του 2015 επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Γιουνγκ Μπόις. Στην ελβετική ομάδα παρέμεινε για μία τετραετία, έχοντας 94 συμμετοχές, με 2 γκολ και 11 ασίστ. Το 2019 πήγε στην Γαλλία για την Μπορντό και πριν από λίγες ώρες έμεινε ελεύθερος από τη γαλλική ομάδα.

Η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ, ενώ 2019 είχε φτάσει μέχρι τα 4 εκατ. ευρώ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ